Search
Close this search box.
TINDERSTICKS

Οι αγαπημένοι Tindersticks έρχονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το best of των album τους

Οι αγαπημένοι Tindersticks ‘έρχονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το best of των album τους

TINDERSTICKS

ΑΘΗΝΑ
Tindersticks
with orchestra and guests
Κυριακή 30 Οκτωβρίου και Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tindersticks
with string quartet and guests
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσ σαλονίκης
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

Τρεις βραδιές ευφορικής μουσικής

TINDERSTICKS
TINDERSTICKS
Οι αγαπημένοι Tindersticks στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το best of των album τους! Μια υπέροχη πορεία καλλιτεχνικής ωριμότητας!
Οι Tindersticks εδώ και τρεις δεκαετίες έχουν εδραιώσει μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού.

Και όχι τυχαία. Και όχι άδικα.

Γιορτάζοντας την 30η τους επέτειο, οι ξεχωριστοί Tindersticks θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό τρεις μοναδικές μουσικές παραστάσεις: την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ορχήστρα, φίλους και guests και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ένα κουαρτέτο εγχόρδων και πάντα μαζί με guest φίλους.

Ο Stuart Staples λέει για την τριακοστή επέτειο των Tindersticks:
«Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που νιώθω καθώς πλησιάζω αυτό το ορόσημo είναι ότι όλα τα λάθη που κάναμε είναι δικά μας λάθη. Αν έγινε κάτι λάθος, έγινε επειδή εμείς εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε ότι έτσι έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό το κάναμε έτσι. Νιώθω κάπως περήφανος γι’ αυτό. Είμαστε ακόμα εδώ, επίκαιροι, ακόμα προχωράμε και όσα έχουν γίνει, έγιναν εντελώς με τους δικούς μας όρους. Δεν μπορώ να σκεφτώ αν όντως υπάρχουν άλλα συγκροτήματα που βρίσκονται σε μια τέτοια συνθήκη».
Η μουσική τους ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες. Η σχέση τους με τον κινηματογράφο συνεχής, σταθερή και αταλάντευτη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γράψει πολλά soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Η σπουδαία και αντισυμβατική Γαλλίδα σκηνοθέτης, Claire Dennis θεωρεί τη μουσική τους αναπόσπαστο στοιχείο των ταινιών της. Δίκαια η συνεργασία τους θεωρείται μία από τις πιο γόνιμες στην ιστορία του κινηματογράφου– ξεκίνησε όταν οι τρ εμάμενοι ήχοι του «Tiny Tears» ακούστηκαν στην ταινία της, Nénette et Boni, και συνεχίστηκε στα Trouble Every DayThe Intruder, 35 Shots of RumWhite MaterialBastards και High Life -.Η τελευταία τους συνεργασία ήρθε φέτος με την ταινία της,Fire με πρωταγωνίστρια την Juliette Binoche.Το τραγούδι των τίτλων Both Sides of the Blade, περιλαμβάνεται και στη νέα τους συλλογή «Past imperfect: the best of tindersticks ’92 – ’21». Το βίντεο για αυτό το ζοφερό κομμάτι, που απεικονίζει ένα γυναίκα που ξυρίζεται μπροστά σε έναν καθρέφτη, είναι «η οπτική άποψη του ίδιου του Στιούαρτ για το τραγούδι (με πολλή βοήθεια από τους φίλους του!).»

Οι Tindersticks έχουν συνεργαστεί με πολυμελείς κλασικές ορχήστρες αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες (Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara, Isabella Rossellini, Carla Torgerson). Η μουσική τους έχει χρησιμοποιηθεί σε art installations, fashion shows, χορευτικά και θεατρικά projects. Το 2014 – με τη συμπλήρωση των εκατό (100) χρόνων από την έναρξη του «Μεγάλου Πολέμου» δημιούργησαν ορχηστρικά ηχοτοπία που ακολουθούν τον επισκέπτη στη περιήγησή του στο In Flanders Fields Museum του Βελγίου, σχετικά με τη μάχη της Ypres, μια από τις φονικότερες του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Κάθε στροφή και μια ιστορία
Εκλέπτυνση και εκφραστικότητα

Και τώρα, οι Tindersticks, οι γκουρού της αισθαντικότητας και της εκφραστικότητας, επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ «Past Imperfect: The Best of Tindersticks ’92-’21» που χαρτογραφεί το 30χρονο ταξίδι του συγκροτήματος μέσα από ένα απαράμιλλο χρονολόγιο 20 τραγουδιών. «Κάθε βήμα και μια ιστορία», δηλώνει ο Staples. Και κάθε τραγούδι συμβάλλει στην εκτύλιξη του μύθου τους. Κάθε τραγούδι αποτελεί μια νέα «στροφή» μιας ελικοειδούς ιστορίας. Ένα μουσικό στριφογύρισμα.

Έτσι είναι οι Tindersticks. ΟιStaples και Boulter,αισθάνονται περιηγητέ ς σε έναν κόσμο του οποίου είναι ταυτόχρονα θαυμαστές και δημιουργοί μαζί. Αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σαν μια πυξίδα που δείχνει προς ένα αχαρτογράφητο μέλλον. Για τους Staples και Boulter, τα νέα projects φέρνουν μαζί τους την υπόσχεση ενός νέου κεφαλαίου, το άνοιγμα μιας νέας σελίδας σε αυτή την 30χρονη ιστορία.

Εν τω μεταξύ, το Past Imperfect τιμά το ξεκίνημά τους και παρουσιάζει τον ήχο μιας ξεχωριστά φιλόδοξης μπάντας, που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να συνδεθεί με τα τραγούδια της, να επανακαλύψει τον εαυτό της σα μια ξεχωριστή, ενιαία οντότητα, σε κάθε της στροφή, ώστε καθετί οικείο σχετικά με τη μουσική της να ανανεώνεται και να ακούγεται φρέσκο ξανά, ζωντανό. Και αυτό, πάντα με τα δικά της μέτρα. Οι ίδιοι – το είπαμε – σχεδιάζουν αλλά και αποτιμούν κάθε τους στροφή σε αυτό το σπειροειδές μουσικό τους σύμπαν. Το imperfect (ατελές) δίνει αυτό το σ τίγμα, των αναζητητών, των ακόρεστων Tindersticks αλλά και την προοπτική, τη φιλοδοξία, το στόχο που είναι ήδη εκεί. Το επόμενο βήμα.

Και εμείς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κανένα άλλο συγκρότημα με τους επίμονους και τρυφερούς Tindersticks.

Η μουσική διαύγεια των Tindersticks στις αίθουσες με την απόλυτη ακουστική, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης σε τρεις παραστάσεις μουσικής ευφορίας, όπου θα λάμψει η μουσική τους καθαρότητα!

Just Perfect.

Οι φωτογραφίες του newsletter είναι των: Suzanne Osborne, Steve Gullick, Christophe Agou, Phil Nickolls

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΘΗΝΑ
TINDERSTICKS
with orchestra and guests
Ημέρες & Ώρες
Κυριακή 30.10.22 | 20:00
&
Δευτέρα 31.10.22 | 20:00

Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

30 ευρώ
35 ευρώ
45 ευρώ
55 ευρώ
65 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων https://www.megaron.gr/

Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων: 210 7282333ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: SUPERNOVA
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της ΑΘΗΝΑΣ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7282000
www.megaron.grΠως να φθάσετε στο ΜΜΑ
https://www.megaron.gr/plirofories-episkepton/#block_5f638c6f6579f
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tindersticks
With string quartet and guestsΤρίτη 1 Νοεμβρίου 2022
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Doledrums

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Οι τιμές εισιτηρίων δι αμορφώνονται ως εξής:

ΖΩΝΗ VIP: 50 ευρώ
ΖΩΝΗ Α: 40 ευρώ
ΖΩΝΗ Β: 35 ευρώ
ΖΩΝΗ Γ: 30 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα σημεία του δικτύου viva και τα εκδοτήρια του ΜΜΘ.

Δίκτυο viva
Online: www.viva.gr
Τηλεφωνικά: στο 11876
Φυσικά σημεία
Wind, Public, Media Markt
Εκδοτήρια ΜΜΘ
Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία
Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.
Τηλέφωνα εκδοτηρίων: 2310 895938-9
Εκδοτήρια ΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 2:00μ.μ. και 5:30 – 8:00 μ.μ.
Δείτε επίσης
https://www.lavart.gr/oi-monophonics-kai-o-taf-lathos-erchontai-stin-technopoli/

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr