Search
Close this search box.
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου»

«Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη επιστρέφει στην Αθήνα!

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη. Η πολυαγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων, επιστρέφει στην Αθήνα

Αγαπητοί φίλοι,

H Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά, για τη θεατρική περίοδο 2021-2022 το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων, της Άλκης Ζέη. Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθετεί το έργο για τέταρτη φορά, μετά το ανέβασμα του σε κρατικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου όπου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια γνωρίζοντας την αποδοχή και την αγάπη από το κοινό. Το θέατρο Βασιλάκου επιλέγει ένα έργο, σταθμό αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία, που θα μας ταξιδέψει σε ένα μεγάλο περίπατο γεμάτο συναισθήματα και γνώσεις.

«Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit Soles στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Λίγα λόγια για το έργο

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα, ο Πέτρος, γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται, γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να λέει: «Σήκω… έγινε πόλεμος… δεν ακούς τις σειρήνες;» Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννέα ετών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα όμως, τον βιώνει κάθε μέρα μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο – μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών. Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών, ο Πέτρος με την αδελφή του και τους φίλους του, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι.

Θέατρο Κιβωτός: Οι παίκτες σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ο Πέτρος στην παιδική σκηνή που δημιούργησε και άφησε ισχυρό αποτύπωμα η δημιουργός της Μαριάννα Τόλη. Στο νέο του ταξίδι τον Πέτρο, η Άλκη του, θα τον οδηγεί από ψηλά και θα κουβαλά τον ενθουσιασμό από τα βλέμματα όλων των παιδιών που το είδαν μέχρι σήμερα.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια άλλαξαν πολλά, η παραδοχή όμως πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως συνέβη με την πανδημία του κορονοΪού παραμένει ακλόνητη. Όπως επίσης και ο συνεχής αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βία, ρατσισμό και καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Όλα αυτά είναι που κάνουν τον Μεγάλο Περίπατο της Άλκης ένα εθνικό μυθιστόρημα, πάντα επίκαιρο με οικουμενικές πλέον διαστάσεις. Και πάλι ένα εξαιρετικό επιτελείο συνεργατών και ηθοποιών παραδίδει μια παράσταση αντάξια των προσδοκιών και ιστορίας της.

Τάκης Τζαμαργιάς

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου»
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» τ

Παραστάσεις για σχολεία, καθημερινές στις 10.30

Κάθε Κυριακή 11:30 & 15:00

Από 3 Οκτωβρίου σας περιμένουμε!

Λόγω της πανδημίας η διεύθυνση του θεάτρου έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή περαιτέρω ειδικών μέτρων στους χώρους του, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσων θα παρευρεθούν στο χώρο (θεατές, καλλιτέχνες και προσωπικό).  Ο εξοπλισμός του θεάτρου επιτρέπει την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας κατά της εξάπλωσης του ιού Covid19. Ειδικότερα, το θέατρο Βασιλάκου ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη ολική ανακαίνιση της σκεπής του θεάτρου. Λαμβάνοντας υπόψη την συγκυρία της πανδημίας, προχωρήσαμε σε ενίσχυση της νέας σκεπής με διαπνέουσα μεμβράνη, καθώς επίσης εξοπλίστηκαν οι χώροι με νέο πιστοποιημένο σύστημα κλιματισμού εξαερισμού και προσαγωγής νωπού αέρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την αντιμετώπιση του ιού.

Για περισσότερα θεατρικά νέα, δείτε εδώ.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr