«Αγάπα με όσο μπορείς, να παίρνω δύναμη
Να σ’ αγαπώ κι εγώ να παίρνω θάρρος
Κι όταν σαλπάρω στ’ ανοιχτά, όταν τα βράχια είναι κοντά
Εσύ φως μου, εσύ φως μου να ‘σαι ο φάρος»

Με αυτό το θερμό καλωσόρισμα άνοιξε τη συναυλία του ο Κωστής Μαραβέγιας το βράδυ της Πέμπτης στο Θέατρο Δάσους. Πάνω από 5.000 κόσμου συγκεντρώθηκε για να διασκεδάσει παρέα με έναν από τους πιο αισιόδοξους καλλιτέχνες της εποχής που διανύουμε και ειλικρινά το party που ακολούθησε δεν απογοήτευσε κανέναν!Πέρα από τους ανέμελους και ξέγνοιαστους ρυθμούς που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κωστή, τραγούδια όπως το «Parapatam» το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Manu Chao στην κιθάρα αλλά και με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τις Μ.Κ.Ο Άρσις & Αίτημα, είναι σίγουρα άξια θαυμασμού και σεβασμού, καθώς ζητούν με τον πιο όμορφο τρόπο τη βοήθεια του κόσμου προς το κύμα προσφύγων που έφτασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η αγκαλιά του κοινού άνοιξε διάπλατα για να υποδεχτεί αυτή την προσπάθεια, τόσο από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, όσο και στον συναυλιακό χώρο όπου το τραγούδι ακούστηκε ζωντανά.

Μια παραπλήσια συγκινητική πρώτη υποδοχή είχε το κοινό της Θεσσαλονίκης και για το τραγούδι «Βάρκα στο γιαλό», όπως θυμήθηκε ο Κωστής σχολιάζοντας χαριτολογώντας «Δεν ξέρω, μήπως επειδή έχετε Θάλασσα;». Ε, ναι λοιπόν Κωστή! Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έτσι είναι η πόλη του Βορρά, θέλει λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και χαρούμενα τραγούδια που, γιατί όχι, τα συνδυάζουν! Το παραπάνω …μυστικό φαίνεται να το γνωρίζει καλά ο Μαραβέγιας καθώς στη συνέχεια αφιέρωσε μια σειρά από κομμάτια όπως: «Ζεστό κρασί», «Λιμάνι η καρδιά σου», «Συγχωροδοπέταλα», «Πάρε Χρώμα», «Η παρεξήγηση του Φάουστ» με αποκορύφωμα το τραγούδι «Το καλοκαίρι έφυγε», που χτύπησε κατευθείαν στη φλέβα των θαμώνων, καθότι επίκαιρο.Λίγο αργότερα, αποφάσισε να ανεβάσει ταχύτητα στους ρυθμούς της βραδιάς, ερμηνεύοντας  το τραγούδι, που όπως δήλωσε έγραψε πιο γρήγορα από όλα τα υπόλοιπα, «Στο Καλό», στα 127,5 bpm (beats per minute) δηλαδή, ακόμη πιο γρήγορα από ότι είναι το πρωτότυπο. Ιδέα που ανακοίνωσε λίγο πριν ξεκινήσει και κόσμος προσαρμόστηκε αμέσως. Πολλές γλώσσες μπερδεύτηκαν σε εκείνα τα λίγα συμπυκνωμένα δευτερόλεπτα που διήρκησε το τραγούδι… «Καλημέραδεσποινίςμουείστεόμορφηπολύ Coplimentiallamammaπουσαςέφερεστηγη»!

Περνώντας σε πιο ερωτικές στιγμές, με τον πρόλογο «Ας μιλήσουμε για τον έρωτα ευθέως» ο Κωστής τραγούδησε για μια «Όμορφη πτώση» για τον Φάρο (γιατί μια φορά δε φτάνει) ενώ δανείστηκε λόγια και μελωδίες και από τον Γιάννη Γιοκαρίνη («Δεν είμαστε καλά») αλλά και τον Χατζηδάκι και τον Σαββόπουλο («Καραγκιόζη»). Για το τέλος πρότεινε ακόμη μια όμορφη ιδέα, παρότρυνε τον κόσμο να χορέψει σε ρυθμούς βαλς και κάπως έτσι το θέατρο Δάσους μετατράπηκε σε μια γιγάντια σκηνή όπου ζευγάρια χαμογελαστών προσώπων χόρευαν, όσο εκείνος τους συνόδευε με τη μελωδία «Τρία τέταρτα ψυχής».

Κλείνοντας, δήλωσε τραγουδιστά «Δεν σταματώ» και αναπόλησε την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, από τον οποίο πέρασαν 10 χρόνια. Το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, αποδεικνύοντας πως ξέρει πολύ καλά πώς να διασκεδάζει τους καλεσμένους του, όταν αποφασίζει να διοργανώσει ένα party. Το είδαμε, το ζήσαμε (και το φωτογραφίσαμε 😉 ).

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Ρίμπα (Lavart)
Κείμενο: Ιωάννα Τσολερίδου (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Close