Search
Close this search box.
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
ζέρβας

Ο Κ. Ζέρβας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και την πλατεία Αριστοτέλους

Σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη και σε έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ.Ζέρβας στάθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στις γειτονιές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα φτάσουμε σε περιοχές που είχαν χρόνια να δουν έργα από τον δήμο, γιατί για εμάς Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το ιστορικό κέντρο».
Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για το στάδιο που βρίσκεται το Μουσείο Ολοκαυτώματος λέγοντας πως σύντομα θα παρουσιαστεί η λύση στο δημοτικό συμβούλιο. Για την πλατεία Ελευθερίας είπε πως εγκαταστάθηκε ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή και παράλληλα γίνεται η τεχνικοοικονομική μελέτη αναφορικά με το υπόγειο πάρκινγκ, ενώ για την ανάπλαση των «Στάβλων Παπάφη» γνωστοποίησε πως αποσφραγίστηκαν η τεχνική και οικονομική προσφορά, τις οποίες κατέθεσε το σχήμα που κέρδισε το πρώτο βραβείο και επίκειται η υπογραφή σύμβασης.
Όσο για την επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο ντεκ ο κ.Ζέρβας είπε ότι συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε τους επόμενους μήνες να προκηρυχθεί η μελέτη και για την ανάπλαση της Αριστοτέλους δήλωσε πως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, για τους υπόγειους κάδους στο κέντρο της πόλης ο δήμαρχος είπε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η πρώτη αποκομιδή.
Ο κ.Ζέρβας στην μακροσκελή τοποθέτηση του αναφέρθηκε και στις δράσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: «Τιμούμε τις θυσίες των Ελλήνων που πήραν τα όπλα για την ελευθερία. Όλους εκείνους που από διαφορετικό μετερίζι συνασπίστηκαν για ένα κοινό καλό. Δυστυχώς η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να γιορτάσουμε όπως θέλαμε».
Κριτική στον δήμαρχο άσκησε η αντιπολίτευση αναφορικά με όσα ειπώθηκαν για τα έργα στην πόλη. Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, είπε πως «19 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του δήμου τώρα συζητάμε τι θα κάνουμε για την Πλατεία Ελευθερίας και το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Η Πλατεία Ελευθερίας έκλεισε με λαμαρίνες τον Απρίλιο του 2020 και ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα».
Για «τσαπατσουλιά» της διοίκησης στα τεχνικά έργα έκανε λόγο από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία άσκησε κριτική στον δήμαρχο για την αγορά των μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας χαρακτηρίζοντας τα «υγειονομικές βόμβες, πιάνουν φωτιά, δεν έχουν ανταλλακτικά και πιστοποιημένα συνεργεία και κινδυνεύουν οι πολίτες».
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την «Οικολογία Αλληλεγγύη» κάλεσε τη διοίκηση να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι έτοιμη να τοποθετήσει άμεσα μηχανήματα καθαρισμού αέρα στα αστικά λεωφορεία.

Μήνυμα  Κ.Ζέρβα να απομονωθούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας

    Μήνυμα προς τους φιλάθλους και τις υγιείς δυνάμεις των οπαδών να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φαινόμενα οπαδικής βίας απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Ζέρβας στην τοποθετήση του είπε χαρακτηριστικά: «Ζητώ από τους οπαδούς των ομάδων μας να απομονώσουν ακραία στοιχεία και να μην επιτρέψουν να αμαυρωθεί συλλήβδην ο φίλαθλος κόσμος. Θέλουμε τις ομάδες μας πρωταγωνίστριες στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε τα γήπεδα ξανά γεμάτα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέλουμε τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες μας. Δεν μπορούμε, όμως, να ανεχτούμε τη βία».

Πηγή:΅ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr