Ο Benedict Cumberbatch είναι, στην κυριολεξία, «Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο» ( + trailer )

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch, είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα στο πολιτικό σκάνδαλο που προκάλεσε το 2010, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία πληροφοριοδοτών. Απόψε, Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 00:15 (μετά τα μεσάνυχτα), στο Star.

Υπόθεση: Παρακολουθούμε την ίδρυση των WikiLeaks από τον μυστηριώδη, μοναχικό Τζούλιαν Ασάνζ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ- Μπεργκ (Ντάνιελ Μπρουλ), οι οποίοι με ελάχιστο κεφάλαιο θα δημιουργήσουν την μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοσίευσης ανώνυμων πληροφοριών, κρατών και κυβερνήσεων.
Η διασφάλιση της ανωνυμίας των πληροφοριοδοτών είναι βασική προϋπόθεση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το WikiLeaks δημοσίευε πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει.

Ένας Ληστής Που Τα Όπλα Του Ρίχνουν Λουλούδια

Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ αποκτούν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις;

Η απόφαση να δημοσιευτούν άκρως απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, έδωσε για πάντα μία άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών.

Είναι η στιγμή που όλοι θα αναρωτηθούμε τί ακριβώς σημαίνει ελευθερία του λόγου και που αρχίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των προσωπικών δεδομένων;

Δείτε το trailer: 

Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ντάνιελ Μπρουλ, Αλίσια Βικάντερ, Μόριτς Μπλάιμπτροϊ, Νταν Στίβενς, Λόρα Λίνεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντέιβιντ Τιούλις

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον

Σενάριο: Ντέιβιντ Λι, Ντάνιελ Ντομσέιτ-Μπεργκ

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 00:15 (μετά τα μεσάνυχτα), στο Star

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, δείτε εδώ.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ