YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Nick Cave

Nick Cave: Το νέο βιβλίο «Faith, Hope and Carnage» θα είναι αφιερωμένο στη ζωή του

Nick Cave: Aφιερωμένο στη ζωή του το βιβλίο «Faith, Hope and Carnage»που αναμένεται σύντομα.

Τι μπορεί να βγει ως αποτέλεσμα όταν ο Nick Cave μιλάει στο τηλέφωνο για 40 ολόκληρες ώρες με τον δημοσιογράφο Seán O’Hagan;

Μα φυσικά ένα βιβλίο που θα αφηγείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια έως σήμερα μέσα από τα δραματικά γεγονότα που τον καθόρισαν.

Δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς ο τραγουδιστής έχει εκδόσει και στο παρελθόν βιβλία και έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή σεναρίων για τις ταινίες του John Hillcoat, The Proposition και Lawless.

Η είδηση πως το νέο του βιβλίο Faith, Hope and Carnage” θα είναι αφιερωμένο στον ίδιο και τη ζωή του έχει ενθουσίασε τους θαυμαστές του.

 «Από το να μη μιλάω για τίποτα για χρόνια, για να μιλάω απλώς για τα πάντα. Αυτό που διασκέδαζε περισσότερο τον Sean ήταν ότι με ρωτούσε, πιστεύεις αυτό, κι εγώ έλεγα, ναι. Και ένα μήνα αργότερα θα προσέγγιζε ακριβώς την ίδια ερώτηση και θα έλεγα όχι.»

 

Για την απώλεια του γιου του, λέει: «με καθορίζει. Αυτή η ιδέα για την οποία μιλούν οι άνθρωποι ότι η θλίψη είναι παλίρροια, ότι είναι κάτι που έρχεται και φεύγει, δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια- νομίζω ότι είναι μια κατάσταση όπου γίνεσαι μια κινούμενη ενσάρκωση της απώλειας. Για μένα, ήταν αδύνατο να είμαι κάτι άλλο από το πρόσωπο στο οποίο είχα μετατραπεί εξαιτίας του θανάτου του Άρθουρ. Έγινε μια κατάσταση, και ήταν πολύ δύσκολο να είμαι κάτι άλλο εκτός από ένας θλιμμένος πατέρας».

Ο 15χρονος γιος του Nick, Arthur, πέθανε τον Ιούλιο του 2015 μετά από πτώση από έναν γκρεμό στο Brighton, καθώς ήταν υπό την επήρεια LSD.

Ο γνωστός τραγουδιστής βυθισμένος στο πένθος του δεν είχε μιλήσει ιδιαίτερα για το δραματικό γεγονός που τον σημάδεψε.

«Μέσα από τη δημιουργία του βιβλίου έμαθα πώς να μιλάω για τον τρόπο που αισθάνομαι για τα πράγματα – όχι απλώς να γράφω γι’ αυτά, αλλά να συνομιλώ γι’ αυτά. Έμαθα πώς να μιλάω για τις ανησυχίες και τη διαφορετική θέση ενός άλλου ατόμου για τα πράγματα. Έμαθα ότι μια καλόπιστη συζήτηση εξαρτάται από την κατανόηση ότι μπορεί να μην έχουμε δίκιο και να μην ξέρουμε πάντα. Άρχισα να αγαπώ τις συζητήσεις με τον Seán, επειδή μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω λάθος, όπως και εκείνος.»

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος με τίτλο Πίστη, ελπίδα και πόνος σε μετάφραση Βάσιας Τζανακάρη.

Βιβλιογραφία:

And the Ass Saw the Angel –  (1989)
King Ink – (1988)
King Ink II  (1997)
The Pocket Canons Bible Series: Authorised King James Version: The Gospel According to Mark: Introduction (1998)
Complete Lyrics  (2001)
The Complete Lyrics: 1978–2006 (2007)
The Death of Bunny Munro (2009)

Δισκογραφία:

The Boys Next Door
Επεξεργασία
Door, Door (1979)
The Birthday Party
Επεξεργασία
The Birthday Party (1980)
Prayers on Fire (1981)
Junkyard (1982)
Nick Cave and the Bad Seeds
Επεξεργασία
From Her to Eternity (1984)
The Firstborn Is Dead (1985)
Kicking Against the Pricks (1986)
Your Funeral… My Trial (1986)
Tender Prey (1988)
The Good Son (1990)
Henry’s Dream (1992)*
Let Love In (1994)
Murder Ballads (1996)
The Boatman’s Call (1997)
No More Shall We Part (2001)
Nocturama (2003)
Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2CD) (2004)
Dig, Lazarus, Dig!!! (2008)
Push the Sky Away (2013)
Skeleton Tree (2016)
Ghosteen (2019)
Ζωντανές ηχογραφήσεις

Live Seeds (1993)
Abattoir Blues Tour (2007)
Live at the Royal Albert Hall (2008)
Live from KCRW (2013)
Μουσική για ταινίες

Ghosts… of the Civil Dead (1988) – σε συνεργασία με τους Mick Harvey & Blixa Bargeld
To Have And To Hold (1996) – σε συνεργασία με τους Mick Harvey & Blixa Bargeld
Until The End Of World (1991)
The Proposition (2005) – σε συνεργασία με τον Warren Ellis
He died with a falafel in his hand (2001) – ακούγονται τα τραγούδια Mercy Seat και Into My Arms
Μουσική για ντοκιμαντέρ

The English Surgeon (2007) – σε συνεργασία με τον Warren Ellis
The Girls of Phnom Penh (2009) – σε συνεργασία με τον Warren Ellis

Διαβάστε περισσότερα:

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Νέος Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο

Φωτογραφία εξωφύλλου

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ