Το balkan rock συγκρότημα σε νέα κυκλοφορία

Το δεύτερο single από το επερχόμενο – τρίτο κατά σειρά – άλμπουμ τους κυκλοφόρησαν οι BAiLdSA. Το ανατρεπτικό balkan rock συγκρότημα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Balkan Express (Ride the Train)«, δίνουν στη δημοσιότητα λίγο ακόμη υλικό από την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.

Πρόκειται για το «Ne Znam«, κομμάτι που συνδυάζει τον electric rock ήχο με χάλκινα, βαλκανικά στοιχεία. Ένα μουσικό πάντρεμα έτοιμο να ξεσηκώσει από το πρώτο άκουσμα. Το «Ne Znam», που στα σερβικά σημαίνει «Δεν Ξέρω», κυκλοφορεί ηλεκτρονικά, ενώ διαθέσιμο είναι και το video clip του τραγουδιού. Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στους BAiLdSA.

Οι BAiLdSA δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2008 και συνδυάζουν βαλκανικά στοιχεία με μία ευρεία rock ‘n’ roll αισθητική, μολονότι κατά καιρούς έχουν πειραματιστεί και σε ήχους της ska, punk, reggae, rap, indie, post-rock αλλά και stoner μουσικής. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2011 με τίτλο «United States of Balkans» και ακολούθησε το δεύτερο – και τελευταίο μέχρι στιγμής – με τίτλο «zVaRnA» το 2014. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και Γερμανία, ενώ μέσα από τη μουσική, τις εμφανίσεις και τη γενικότερη στάση τους προωθούν αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά μηνύματα αλλά και την αίσθηση της αλληλεγγύης και της ενότητας μεταξύ των λαών.

 

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart) 

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Βαμβακάρης – Η πλημμύρα

Close