Μια ταινία – animation βασισμένη στους πίνακες του διάσημου ζωγράφου (+trailer)

[dropcap size=big]Ο[/dropcap] Vincent van Gogh, ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, απέκτησε τη φήμη και την αναγνωρισιμότητά του μετά θάνατον, αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την  πολυτάραχη ζωή και το τραγικό του τέλος. Η ταινία Loving Vincent «βουτάει» στη ζωή του καλλιτέχνη και με τη βοήθεια 800 επιστολών  που συνέταξε ο ίδιος επιχειρεί να ρίξει φως στα γεγονότα που οδήγησαν στον αμφιλεγόμενο θάνατό του.

Το στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη ταινία να ξεχωρίζει είναι η τεχνική της, καθώς αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με κάθε καρέ ζωγραφισμένο με λαδομπογιές σε καμβά, όπως ακριβώς ζωγράφιζε και ο ίδιος ο van Gogh. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας, τριάντα* ζωγράφοι συγκεντρώθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους Painting Animation Work Stations (PAWS) που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία παραγωγής BreakThru Productions, και ζωγράφισαν το κάθε καρέ της ταινίας, έχοντας ως πρότυπο τα τραβηγμένα πλάνα που είχαν ήδη γυριστεί με ηθοποιούς. Μετά από εργασίες δύο χρόνων, οι ζωγράφοι παρέδωσαν τα 56.800 κάδρα, εμπνευσμένα από την τεχνική του van Gogh, για τη δημιουργία της 80λεπτης ταινίας.

 *ο αριθμός των ζωγράφων που απασχολήθηκαν δεν είναι ξεκάθαρος – άλλες πηγές κάνουν λόγο για αριθμό που αγγίζει τους 80-100.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=47h6pQ6StCk” width=”200″ height=”100″ responsive=”no”]

Πηγή φωτογραφίας

Κείμενο: Ζωή Όσσα (Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ