Search
Close this search box.
Το έργο «Μια Μέρα Πριν», παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη, από την Θεατρική ομάδα «π» (Pi Synergy) και τον Τάσο Φραγκιά.

«Μια Μέρα Πριν» από το Studio Μαυρομιχάλη

Το έργο «Μια Μέρα Πριν», παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη, από την Θεατρική ομάδα «π» (Pi Synergy) και τον Τάσο Φραγκιά.

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330

www.studiomavromihali.gr 

«Μια Μέρα Πριν»

της Ιώς Αρματά

σε σκηνοθεσία Τάσου Φραγκιά

Πρεμιέρα: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

«Μια Μέρα Πριν» κλείσουν τα θέατρα τον Νοέμβριο του 2020 εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, το έργο της Ιώς Αρματά έκανε μία και μοναδική παράσταση στο Θέατρο ΠΚ στις 2 Νοεμβρίου. Τα δεδομένα άλλαξαν, ο καιρός πέρασε αλλά η Ομάδα «π» (Pi Synergy) συνεχίζει δυναμικά και φέτος το έργο θα παρουσιαστεί στο Studio Μαυρομιχάλη με νέα σύνθεση από τις 6 Οκτωβρίου για λίγες παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. 

Με αφορμή την τυχαία συνάντηση δύο συνεπιβατών σε ένα συρμό χαρτογραφείται η σχέση του ατόμου με το σκοτεινό εσωτερικό του, έχοντας φόντο μια κοινωνία στείρα και αδιάφορη για τις προσωπικές ματαιώσεις και τα πάθη του. 

Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση  για το αίνιγμα που ξετυλίγεται; 

Η ωμότητα σε συνδυασμό με το χιούμορ της συγγραφέως και του σκηνοθέτη, συνθέτουν μια παράσταση με μπεκετικά στοιχεία, τοποθετώντας κάτω από το μικροσκόπιο καίρια κοινωνικά θέματα που εξαιτίας της παραπληροφόρησης, βρίσκονται στο περιθώριο ή στην αφάνεια και καθιστώντας και εμάς τους ίδιους «συνταξιδιώτες» με τους ήρωες στο ταξίδι μέσα στη ζωή, όπου ο καθένας φέρει και κουβαλάει μαζί του το δικό του φορτίο.

Η Θεατρική Ομάδα «π» (Pi Synergy) που όραμά της είναι να εφεύρει  μια καινούργια προσέγγιση στο κλασικό και ευρέως γνωστό θεατρικό πρότυπο, επεξεργάζεται σε αυτήν την πρώτη της θεατρική απόπειρα την ανθρώπινη δυστοπία, συνθέτοντας έναν απλό και κατανοητό καμβά πάνω στη θεατρική σκηνή, όπου εμβόλιμα και ηθελημένα θα γίνει μια σκιαγράφηση των προσώπων χωρίς χαρακτηρισμούς ή υποδείξεις. Σχολιάζοντας αυτά που είναι ήδη γνώριμα αλλά ανείπωτα και προκαλώντας  τη σκέψη του θεατή,  στοχεύει στο να του θέσει καίρια διλήμματα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τη θέση του απέναντι στα τεκταινόμενα. 

Ερμηνεία: Γιώργος Πέππας, Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης, Φωτεινή Βασιλειάδου, Αλέξανδρος Κουφαδάκης, Δέσποινα Γρέκα

Συντελεστές:

Κείμενο: Ιώ Αρματά 

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Κινησιολογία: Τάσος Φραγκιάς 

Μουσική Σύνθεση: Whodoes

Επιμέλεια Χορογραφίας και κίνησης: Δέσποινα Λυκομήτρου 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Απόστολος Τσατσάκος 

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Ενδυματολογία και Fashion Design Concept: Φωτεινή Βασιλειάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ραβάνη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τζώρτζης

Μια παραγωγής της Ομάδας ⅠπⅠ

INFO

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τετάρτη 6 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά 

Τιμές εισιτηρίων:

12 € (γενική είσοδος), 8 € (μειωμένο, φοιτητικό), 5€ (ατέλειες)

Προπώληση εισιτηρίων: 

https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalmia-mera-prin/ 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr