Μέσα στα σκοτάδια του Trëz Orb

Μια ματιά στα έργα του Γάλλου Trëz Orb αρκεί για να μας εισαγάγει στο ζοφερό, σκοτεινό και περίπλοκό του κόσμο όπου μορφές και περιβάλλον μπλέκονται περίτεχνα αποδομώντας τα μεταξύ τους όρια.

Συνδυάζοντας τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την κινηματογραφική τέχνη, ο Trëz Orb δημιουργεί έργα που εξετάζουν το ανθρώπινο σώμα και το νου, μέσα από χαοτικά σχέδια που περιλαμβάνουν οργανικά σχήματα, παράλογες αρχιτεκτονικές αναφορές και γεωμετρία που αψηφά τους κανόνες της λογικής. Όλα αυτά τα στοιχεία ο Trëz τα αναμειγνύει και τα χρωματίζει με μια παλέτα που κυμαίνεται αυστηρά στις ασπρόμαυρες, γκρι και καφέ αποχρώσεις. Στα κάδρα του ζωντανεύουν μορφές αποστεωμένες, μορφές που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης παραίτησης.

Στην τέχνη του Trëz τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει, μέσα από τις δημιουργίες του εξετάζει τον άνθρωπο και την κοινωνία που εμείς οι ίδιοι έχουμε κατασκευάσει. Μια κοινωνία που στα μάτια του Γάλλου φαντάζει άγρια, άχρωμη και εχθρική. Όπως συμπληρώνει, αποτυπώνει στα έργα του αυτό που βλέπει και βιώνει. Μια εικόνα και αίσθηση, δηλαδή, που παρατηρώντας την πραγματικότητα, του προκαλεί σύγχυση, απογοήτευση και σίγουρα απαισιοδοξία. Αρνητικά συναισθήματα που δε φοβάται να γιγαντώσει και να αναδείξει μέσα από την τέχνη του. Ο Trëz νιώθει στο σημερινό κόσμο χαμένος και ξένος ως προς τους συνανθρώπους του. Στρέφεται, λοιπόν, στην καλλιτεχνική δημιουργία σε μια προσπάθεια να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δυσοίωνη πορεία της ανθρωπότητας, αλλά και για να αναζητήσει απαντήσεις στα διαχρονικά ζητήματα που αέναα ταλανίζουν το ανθρώπινο είδος και αφορούν το ποιόν μας, το τέλος αλλά και τον αναπάντητο λόγο της ίδιας μας της ύπαρξης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερη δουλειά του στην προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.orbscurarium.com/

Επιλογή: Σοφία Γκορτζή (Lavart)
Κείμενο: Σοφία Γκορτζή (Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

INSTAGRAM

YelloWizard.gr