Επειδή η κριτική είναι σοβαρή υπόθεση στον πολιτισμό, παρά την απαξίωση που δέχεται στα χρόνια της κρίσης αλλά και πριν από αυτή, άλλωστε ποιος μπορεί αν ισχυριστεί πως η κρίση υπάρχει μόνον την τελευταία 8 ετία…, και επειδή όντας σοβαρή υπόθεση καλό είναι να γίνονται πράγματα που να υπενθυμίζουν, τουλάχιστον στο κοινό αλλά και στους άμεσα εμπλεκόμενους, τη σημασία της διδάσκοντας την, φέτος στπ πλαίσιο των 52ων Δημητρίων ο Σάββας Πατσαλίδης και η Ζωή Βερβεροπούλου θα πραγματοποιήσουν ένα masterclass θεατρικής κριτικής. 15 ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα επιλεγούν και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις 7, 8 και 22 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ – Ισλαχανέ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τα 52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ διοργανώνουν εργαστήριο θεατρικής κριτικής . Το εργαστήριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων (σύνολο 15) που θα προκύψουν κατόπιν επιλογής. Περιλαμβάνει τρία τρίωρα μαθήματα, τα οποία αναπτύσσουν την προβληματική της σύγχρονης θεατρικής κριτικής τόσο σε επίπεδο θεωρίας, όσο και σε επίπεδο πρακτικής. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Διδάσκουν:

  • Σάββας Πατσαλίδης, Καθηγητής ΑΠΘ, Κριτικός Θεάτρου και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών,
  • Ζωή Βερβεροπούλου, Επ. Καθηγήτρια ΑΠΘ, Κριτικός Θεάτρου και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Ημερομηνίες: 07, 08 & 22.10

Ώρες:  11:00 – 14:00

Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ – Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 3, Ευαγγελίστρια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313318232.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 25/09/2017 στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/forms/oCnfcUg2pwXYP4I6

Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα και από ένα σύντομο βιογραφικό των 150 λέξεων περίπου.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ:

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ& ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χορηγός επικοινωνίας: Lavart.gr

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
5 άγνωστα γεγονότα από τη ζωή του Johnny Cash

Close