Search
Close this search box.
Lotr για παιδιά

LOTR: Πώς μπορώ να διδάξω την ιστορία στα παιδιά μου ;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς και ακόλουθοι του LOTR είναι πως θα διδάξουν τις ιστορίες του Τόλκιν στα μικρά παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως τα συγγράμματα του Τόλκιν δεν έχουν γραφτεί για παιδιά (εάν εξαιρέσουμε το Χόμπιτ, το οποίο επίσης δεν απευθύνεται σε νήπια) και αυτό δημιουργεί μια δυσκολία, ώστε να μπορέσουν οι γονείς να αφηγηθούν την ιστορία του κορυφαίου λογοτέχνη.

Ας είμαστε ευφάνταστοι και ας βρούμε μερικούς τρόπους ώστε να εισάγουμε τα μικρά παιδιά στον μαγικό κόσμο του Τόλκιν.

LOTR: 10 sountracks που συντρόφευσαν το έπος του Πίτερ Τζάκσον

1) Σκεφτείτε να ξεκινήσετε με παραμύθια που περιλαμβάνουν παρόμοια θέματα ή στοιχεία, όπως τα “Χρονικά της Νάρνια” του C.S. Lewis ή ιστορίες από τα παραμύθια του Γκριμ. Αυτές οι ιστορίες συχνά περιλαμβάνουν μυθικά πλάσματα, επικά ταξίδια και ηθικά διδάγματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της φαντασίας και του ενδιαφέροντος του παιδιού για τη λογοτεχνία φαντασίας. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να το εισάγετε σταδιακά σε πιο σύνθετες ιστορίες, οδηγώντας το τελικά στα αριστουργήματα του Τόλκιν.

2) Σε διαφορετική περίπτωση θα σας πρότειναμε μερικές διασκευές των έργων του Τόλκιν που είναι πιο κατάλληλες για παιδιά, είτε σε απλοποιημένη μορφή, είτε ως κινούμενα σχέδια αλλά είναι στα αγγλικά οπότε μόνο οι εικόνες θα έχουν κάποια δυναμική.

1. Ταινία κινουμένων σχεδίων “Το Χόμπιτ” (1977)

2. “The Hobbit” Graphic Novel

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η διδασκαλία ενός νήπιου για την ιστορία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” ή του “Χόμπιτ” μπορεί να είναι διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα! 

1. Αφήγηση παραμυθιών

Απλοποιήστε τις ιστορίες του “Χόμπιτ” και του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” σε σύντομες, διαδραστικές αφηγήσεις. Χρησιμοποιήστε σκηνικά ή μαριονέτες για να το κάνετε πιο ελκυστικό.

2. Χειροτεχνίες 

Δημιουργήστε μαριονέτες από χάρτινες σακούλες με χαρακτήρες όπως ο Γκάνταλφ, ο Φρόντο, ο Μπίλμπο και το Γκόλουμ. Παίξτε σκηνές από τα βιβλία.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο “Ένα δαχτυλίδι” χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο πιάτο και χρυσή μπογιά. Αφήστε το παιδί σας να το διακοσμήσει με ζωγραφιές ή αυτοκόλλητα.

Δημιουργήστε μια τρύπα Χόμπιτ από χαρτόκουτα ή χαρτί. Διακοσμήστε την με λουλούδια, παράθυρα και μια στρογγυλή πόρτα.

3. Χρωματισμός

Εκτυπώστε σελίδες ζωγραφικής με χαρακτήρες, πλάσματα και σκηνές από τα βιβλία. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να τις χρωματίσει ενώ συζητάτε για τους χαρακτήρες και τους ρόλους τους στις ιστορίες.

4. Περιπάτους στη φύση

Κάντε περιπάτους στη φύση και επισημάνετε στοιχεία που μοιάζουν με μέρη από τη Μέση Γη. Για παράδειγμα, τα ψηλά δέντρα θα μπορούσαν να θυμίζουν το δάσος Φάνγκορν, ενώ ένα ρυάκι θα μπορούσε να μοιάζει με τον ποταμό Αντουίν.

5. Μουσική και τραγούδια

Παρουσιάστε τους μουσική από τα soundtracks των ταινιών. Χορέψτε μαζί το θέμα του Σάιρ.

6. Απλά παιχνίδια

Παίξτε απλά παιχνίδια όπως “Βρες το δαχτυλίδι” (κρύψτε ένα δαχτυλίδι παιχνίδι και βάλτε το παιδί σας να το ψάξει) ή “Πες το όνομα του χαρακτήρα” (δείξτε τους εικόνες χαρακτήρων και βάλτε τα να τους αναγνωρίσουν).

7. Μαγείρεμα

Ψήστε μαζί ψωμί Λέμπας ή φτιάξτε το αγαπημένο του Μπίλμπο, κέικ με σπόρους. Χρησιμοποιήστε αυτή τη στιγμή για να μιλήσετε για τη σημασία του φαγητού στις ιστορίες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς της Μέσης Γης.

8. Κατασκευή

Χρησιμοποιήστε τουβλάκια ή παιδική ζύμη για να δημιουργήσετε σκηνές από τα βιβλία, όπως τα ορυχεία της Μόρια ή το Σάιρ. Ενθαρρύνετε την αφήγηση ιστοριών καθώς παίζουν.

Θυμηθείτε να κρατάτε τις δραστηριότητες σύντομες και συναρπαστικές και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Απολαύστε την εξερεύνηση της Μέσης Γης μαζί!

Lord of the Rings: 10 ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσεις εάν λατρεύεις το LOTR

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr