Search
Close this search box.
lotr

Lord of the Rings: Πόσο χρονών είναι τα 9 βασικά μέλη του Fellowship;

Κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής μεταφοράς των Two Towers από τον Peter Jackson το 2002, βλέπουμε την αγαπημένη σκηνή μεταξύ της Eowyn και της Aragorn, στην οποία σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ότι είναι 87 ετών.

Ως μέλος των δασοφυλάκων του Ντουνεντάιν του παρέχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο αργή γήρανση από τους περισσότερους άλλους θνητούς άνδρες. Πόσο χρονών είναι όμως τα άλλα μέλη της κοινότητας;

«Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι»: Νέο ντοκιμαντέρ για την πολυσυζητημένη ταινία!

Ξεκινώντας με τα τέσσερα νεότερα μέλη των εννέα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι το Halfling και πώς γερνούν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χόμπιτ, αλλά όλα τα χόμπιτ γερνούν με ρυθμό πιο αργό από τους ανθρώπους. Η ηλικία των χόμπιτ για ωριμότητα είναι συνήθως γύρω στα 33, σε αντίθεση με κάπου μεταξύ 18-21, όπως συμβαίνει για τους περισσότερους ανθρώπους, ανάλογα με διαφορετικούς πολιτισμούς και νόμους. Επομένως, τα χόμπιτ φαίνονται σαν παιδιά σε εμάς και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, τόσο λόγω της αγάπης τους για την ειρήνη και την απλότητα, όσο και λόγω της φαινομενικής αθωότητάς τους όταν τοποθετούνται σε μια ομάδα σοφών και μεγαλύτερων ανδρών.

Ο Φρόντο Μπάγκινς, που είναι ο κύριος χαρακτήρας της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα περίπου 50 ετών όταν ξεκινά με τον Σαμ προς το Ρίβεντελ και όχι μόνο, έχοντας περάσει 17 χρόνια στην κατοχή του One Ring, αφότου έχει αφεθεί στην κληρονομιά του όταν ο Μπίλμπο ταξιδεύει από τη Σάιρ. Ο Frodo είναι ένα ώριμο χόμπιτ από αυτό το σημείο, παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός Elijah Wood ήταν μόλις 19 στα γυρίσματα της τριλογίας. Ο πρωταγωνιστής στέκεται ως ο γηραιότερος από τα τέσσερα χόμπιτ που δέχονται να μεταφέρουν το δαχτυλίδι στο Mount Doom όπου δημιουργήθηκε.

Batman: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα ταινία!

Ο Samwise Gamgee, ο διάσημος κηπουρός του Frodo είναι εκπληκτικά νεότερος, στην ηλικία των 38. Αυτό μπορεί να δώσει μια εξήγηση για το γιατί αναφέρεται πάντα στον εργοδότη του ως «κύριος Frodo», που προέρχεται εν μέρει από το σεβασμό για τους μεγαλύτερους μέρος ως αναγνώριση της ανώτερης καταγωγής του Frodo ως πιο άμεσου απόγονου των Fallohides, της πιο επιφανούς φυλής Halfling. Είναι επίσης ο μόνος από τα τέσσερα χόμπιτ που δεν έχει εξ αίματος συγγένεια.

Στην ηλικία των 36 ετών, ο Meriadoc Brandybuck, στην καθομιλουμένη ως Merry, έχει παρόμοια ηλικία με τον Sam. Είναι σχετικά νεαρό χόμπιτ δεδομένου ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής για το είδος είναι μεταξύ 90-100. Ο Merry δεν έχει ενηλικιωθεί για πολύ καιρό, αλλά αναλαμβάνει έναν πιο ώριμο ρόλο τόσο στις ταινίες όσο και στα βιβλία επειδή αναλαμβάνει να προστατεύσει και να φροντίσει τον μικρότερο ξάδερφό του Pippin. Ο Pippin, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Peregrin Took, είναι ο νεότερος από όλους τους φίλους. Είναι το μόνο μέλος που δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί, κάτι που εν μέρει εξηγεί την «ανόητη» συμπεριφορά του και γιατί συχνά είναι η πηγή της κωμωδίας. Ο Pippin φέρνει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Merry σε κάθε είδους μπελά και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πραγματικά τη σοβαρότητα οποιασδήποτε κατάστασης έως ότου ορκιστεί την πίστη του στον Denethor, τον Οικονόμο της Gondor, και κατευθυνθεί στη μάχη.

Ρίντλεϊ Σκοτ: Η νέα γενιά φταίει για την αποτυχία της ταινίας «Η Τελευταία Μονομαχία»

Όσο για την υπόλοιπη παρέα, δεν είναι όλες οι ηλικίες τους πλήρως ξεκάθαρες. Οι ακριβείς ηλικίες τόσο του Γκάνταλφ όσο και του Λέγκολας δεν έχουν καταγραφεί, γιατί και οι δύο είναι όντα που υπήρχαν πριν ξεκινήσει η ιστορία της συναναστροφής. Τα ξωτικά είναι αθάνατα όντα και μαθαίνουμε από τις ταινίες του Χόμπιτ ότι ο Thranduil, ο πατέρας του Legolas γεννήθηκε κατά την Πρώτη Εποχή της Μέσης Γης. Αυτό σημαίνει ότι ο Λέγκολας θα μπορούσε να είχε γεννηθεί οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ της Πρώτης, της Δεύτερης ή της Αρχής της Τρίτης Εποχής, τοποθετώντας τον κάπου στα 2000 χρόνια.

Αν και η ακριβής ηλικία του δεν είναι γραμμένος στα βιβλία, είναι συχνά πιο σοφός, πιο ώριμος και προστατευτικός απέναντι στα νεότερα μέλη της ομάδας, κάτι που υποστηρίζει το πολύ διαφορετικό εύρος ηλικιών του. Ο Γκάνταλφ, επίσης, είναι δύσκολο να τοποθετηθεί στο ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς το Τάγμα των Μάγων δημιουργήθηκε ως Maia, ένα είδος αιθέριων πνευμάτων, που δεν πήραν φυσική μορφή μέχρι να φύγουν από τις Αθανάσιες Χώρες και να ενταχθούν στον αγώνα εναντίον του Σάουρον για τη Μέση Γη. Επομένως, η στιγμή που ο πνευματικός του εαυτός και η φυσική του μορφή ήρθαν σε ύπαρξη είναι διαφορετικές και δεν καταγράφονται επακριβώς.

Τα υπόλοιπα δύο μέλη είναι πιο εύκολο να αξιολογηθούν, καθώς ανήκουν στις φυλές των Ανδρών και των Νάνων, οι οποίοι έχουν πιο συγκεκριμένες καταγραφές της ιστορίας τους όλα τα χρόνια της Μέσης Γης. Ο Boromir, που προέρχεται από μια ευγενή γραμμή αίματος, πρέπει να ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή. Ο αδελφός του Faramir, για παράδειγμα, ζει μέχρι τα 120 χρόνια. Είναι 40 ετών την εποχή του Πολέμου του Δαχτυλιδιού, αλλά η ζωή του τελείωσε προληπτικά, ενώ προστατεύει τον Merry και τον Pippin από έναν τύπο Orc που ονομάζεται Urukhai.

Matrix 4: Το στοιχείο που ανατρέπει τους κανόνες!

Ο Gimli, όντας 139 ετών, είναι επίσης στα μεσαία χρόνια της ζωής του, όπως και ο Boromir. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους περισσότερους νάνους είναι μεταξύ 250-300 ετών, κάτι που φαίνεται εκπληκτικό για πολλούς θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καθώς ο Gimli φαίνεται πολύ μεγαλύτερος, πιο γκρινιάρης, φορεμένος χαρακτήρας τις περισσότερες φορές, ειδικά όταν πρόκειται για η αντιπαλότητα του με το ξωτικό Λέγκολας!

Πηγή 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr