Η Φιλομήλα. Το πρωί κορίτσι, ονειρεύτηκε πως μαθαίνει την αλήθεια. Θέλει να γίνει θάλασσα. Αγάπησε έναν ξένο κι έγινε χαρταετός.

Το μεσημέρι, γυναίκα πάνω στο κύμα της θάλασσας, παίζει με λέξεις και νότες. Τακτοποιεί το χάος. Όταν λυπήθηκε, έφαγε μια κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.

Το απόγευμα, οι επιθυμίες της, οι ματαιώσεις της, πέτρες. Χτίζεται στο δωμάτιό της. Ύστερα, φοράει τα καλά της, μαχαιρώνει τη θάλασσα και ορμάει στο άδειο της όνειρο. Μία νότα χάθηκε. Μετά νύχτωσε. Τα κύματα πιο χαμηλά. Η θάλασσα πιο μακριά. Η Φιλομήλα γίνεται διαυγής.

Όλα συμβαίνουν σε μία ημέρα ή σε μία ζωή. Ο χρόνος την εμπαίζει. Η κιθάρα ένα αντικαθρέφτισμα της αλήθειας της.

Εσείς πόσες αβεβαιότητες αντέχετε; Σας αρέσει το γλυκό τριαντάφυλλο; Και η ευτυχίαΤο κείμενο «συνομιλεί» -εν είδει pastiche- με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Immanuel Kant, Γιώργου Χειμωνά, Λένας Πλάτωνος, Μαρίνου Καρβελά, Γιώργου Παναγιωτίδη, Elizabeth Bishop, Fernando Pessoa και Jorge Luis Borges.

Η παράσταση υποστηρίζεται από video projection και εμπλουτίζεται από μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, ένα μαργαριτάρι του Bizet, ένα φλαμένκο και άνθη από Aleli και στίγματα άλλα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Γεωργία Βεληβασάκη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αθυρίδης
Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Παναγιωτίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ηλίας Λόης
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Video processing: Ηλίας Λόης – Γεωργία Βεληβασάκη
Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Ζιάκας – Γεωργία Βεληβασάκη

Ερμηνεύουν:
Γεωργία Βεληβασάκη (Φιλομήλα)
Κωνσταντίνος Αθυρίδης (Αφηγητής)
Ανδρέας Ζιάκας (Μουσικός επί σκηνής, κιθάρα)

Από 12 Μαρτίου, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 στο θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ο P. Newman Είχε Χαρίσει Μερίδιο Από Τον Μισθό Του Στην S. Sarandon

Close