Search
Close this search box.

International Calisthenics Academy: Το Check point του σώματός

Από το «mens sana in corpore sano» του Λατίνου Γιουβενάλη (Saturae, Liber IV, Satura X, 356) μέχρι τους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και φιλοσόφους, η σωματική υγεία μέσω της άθλησης πάντα συνόδευε την πνευματική εκγύμναση ως απαραίτητο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Στα Απομνημονεύματα του Ξενοφώντα, ο Σωκράτης είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο να γεράσει χωρίς ποτέ να βιώσει την ομορφιά και τη δύναμη που το σώμα του είναι ικανό να αποκτήσει» (Ξενοφώντος, Απομνημονεύματα 3.12.8).Σε αυτήν ακριβώς την σπουδαιότητα της ομορφιάς (κάλλος) και της δύναμης (σθένος) του ανθρώπινου σώματος συνοψίζεται η νοοτροπία της καλλισθενικής αγωγής, μιας διεθνούς τάσης στον χώρο της γυμναστικής η οποία είναι εμπνευσμένη από προπονητικές μεθόδους των Αρχαίων Ελλήνων. Η καλλισθενική γυμναστική, αν και δεν παράγει κάποιου διάσημου είδους υλικό ή άυλο πολιτιστικό αγαθό, μπορεί να χαρακτηριστεί Τέχνη, δεδομένου πως η προσπάθεια, που αποτυπώνεται στην σταδιακή ανάπλαση των μυών και την συνολική σμίλευση του σώματος, βασίζεται κατά κόρον στο προσωπικό μεράκι. Εάν διαθέτεις αυτό το στοιχείο στον χαρακτήρα σου, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Και να πετύχεις.

Ο Γιώργος Βότσης, υπεύθυνος της πρώτης σχολής καλλισθενικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη, International Calisthenics Academy, είναι σε θέση να λύσει όλες τις απορίες και να βοηθήσει να φτάσει, αυτός που το επιθυμεί, στον στόχο του. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αναερόβιο σύστημα εκγύμνασης που χρησιμοποιεί κατά βάση το βάρος του σώματος, συνδυάζοντας ασκήσεις ακροβατικής και ενόργανης γυμναστικής. Ο ασκούμενος ανακαλύπτει μέσω αυτής της μεθόδου τις ικανότητες που είναι σε θέση να αναπτύξει το σώμα του, χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Βασικός στόχος είναι η συμμετρική ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος, η ανάπτυξη της λειτουργικής δύναμης και κινητικότητας, η ισορροπία, ο συντονισμός και ο σωματικός έλεγχος. Και το κυριότερο: απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου ή σωματικής διάπλασης.

Ξεχωριστό στοιχείο της προπόνησης στην καλλισθενική αγωγή, είναι η ενίσχυση της νευρομυϊκής συναρμογής και της αρμονικής κίνησης του σώματος σε συνάρτηση με τον χώρο. Οι ασκήσεις εστιάζουν στη συμμετρική διάπλαση του σώματος, καθώς και στην επίτευξη της δυνατόν αρτιότερης συνεργασίας των μυϊκών ομάδων, με παράλληλη συστολή περισσότερων μυϊκών ινών, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση. Η ορθή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων αλλά και ο ρυθμός της αναπνοής είναι επίσης δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της καλλισθενικής αγωγής.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το να δώσει, λοιπόν, κανείς στο σώμα του την ευκαιρία να ανακαλύψει τα όριά του, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια του γυμναστηρίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μία έξυπνη και σοφή κίνηση. Η καλλισθενική αγωγή στο International Calisthenics Academy προσφέρει εγγυημένα τη διαφορετική προσέγγιση του fitness, συνδυάζοντας την αρμονία και την ενδυνάμωση σε ένα και μόνο πρόγραμμα για όλα τα επίπεδα.

International Calisthenics Academy

Καθολικών 4 (Περιοχή Βαλαωρίτου), Θεσσαλονίκη
Email: calisthenicsacad@gmail.com
Facebook: International Calisthenics Academy
Instagram: @calisthenics.academy

*Για τους κατοίκους της Αθήνας, η ακαδημία International Calisthenics βρίσκεται στην Παλλήνη της Αττικής. Υπεύθυνος: Άγγελος Ανδριώτης.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr