Search
Close this search box.
«θέατρο εΦ»

Improv show: η παράσταση για την ενίσχυση Σωματείο Φίλων ΑμέΑ

Η ομάδα «θέατρο εΦ» πραγματοποιεί online παράσταση για να ενισχύσει το Σωματείο Φίλων ΑμέΑ

Η ομάδα θεάτρου «θέατρο εΦ» επιστρέφει με ακόμα μία παράσταση improv comedy, την τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή της παράσταση. Αυτή τη φορά για την ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

Ως ομάδα θεάτρου προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας δράση εν μέσω του εγκλεισμού μας. Πειραματιζόμενοι με διάφορες τεχνικές του improv, αναπτύξαμε ένα σύστημα διαδικτυακού κωμικού αυτοσχεδιασμού. Σκοπός της δράσης μας ήταν να γεφυρώσει το αντικειμενικό χάσμα μεταξύ μας, δημιουργώντας ένα κοινό διαδικτυακό τόπο δράσης, και να ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφρασή μας, κόντρα στη ρουτίνα του εγκλεισμού. Σε αυτό το θέατρο κωμικού αυτοσχεδιασμού «από το σπίτι» δεν υπάρχει σενάριο, η κάθε σκηνή της παράστασης είναι μοναδική και προκύπτει εκείνη τη στιγμή από τις προτάσεις του κοινού!

Αντί αντιτίμου παράστασης οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια συνεισφορά σε κάποιο φορέα εθελοντικής δράσης. Σε αυτήν την παράσταση οι δωρεές θα αφιερωθούν στην ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο», ειδικά για την προμήθεια υλικών και αναλώσιμων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του οργανισμού.

Ας αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν, με τη βοήθεια του κοινού!

«θέατρο εΦ»
«θέατρο εΦ»

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Απριλίου στις 21:30
Χώρος: YouTube Live

Προτεινόμενη δωρεά: 5 ευρώ

Virtual stage improvisers: Ηλίας Βοσκάκης, Λήδα Γρηγοριάδου, Ιωάννα Ζέρβα, Μαρία Ιωσηφίδου, Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη, Άννα Μαργαριτίδου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Μάριος Παραδείσης, Γιωργής Σφυρής
Συντονισμός – Παρουσίαση: Αρετή Μακρολειβαδίτη

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatroef.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948533067 (wind)
Ακολουθήστε μας στο Facebook & Instagram: theatroef

Λίγα λόγια για το improv

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο (improvisational theater) είναι μια μοναδική μορφή θεατρικής τέχνης, στην οποία οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν ολόκληρη την παράσταση επί σκηνής, χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει πρόβες, χωρίς σενάριο και χωρίς σκελετό. Το έργο δημιουργείται επί τόπου, βασισμένο στη σχέση μεταξύ των ηθοποιών, την επινοητικότητα και την φαντασία τους, και είναι συνήθως κωμικού χαρακτήρα. Μία από τις βασικές αρχές του improv είναι η συνθήκη «ναι και…». Στο improv δεχόμαστε και χτίζουμε το λόγο μας και τις σκηνές μας πάνω σε ό,τι προταθεί επί σκηνής, είμαστε πάντα «εκεί» και δεν απορρίπτουμε τίποτα, δίνουμε πρώτα για να λάβουμε μετά.

Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο»

Με σύνθημά του την φράση «Στον κόσμο που ζούμε, δεν περισσεύει κανείς», το Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο» ιδρύθηκε το 2010 από μια μικρή ομάδα αποφοίτων πανεπιστημιακών τμημάτων που ασχολούνται χρόνια με την αναπηρία, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι ισότιμο και διαφορετικό στο επίπεδο της φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Στο επίκεντρο της πολύπλευρης δράσης του βρίσκεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), που φιλοξενεί καθημερινά περισσότερους από 45 ωφελούμενους, με παράλληλες δράσεις ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία και με πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Το σωματείο στεγάζεται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης σε έναν ζεστό, ευρύχωρο και εύκολα προσβάσιμο χώρο, όπου εργαζόμενοι και εθελοντές εργάζονται καθημερινά για την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών, για την ψυχαγωγία τους και την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους, συμβάλλοντας στην ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Συγχρόνως παρέχεται υποστήριξη στο κοινωνικό περιβάλλον των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία.

Για περισσότερα θεατρικά νέα, δείτε εδώ.

Για περισσότερα νέα, δείτε εδώ.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr