YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

“Η Συλλογή Delectus by Tsiklioti αποτελεί μία μακραίωνη έμπνευση από την Αναγέννηση”

Από το αναγεννησιακό τοπίο του 17ου αιώνα με το φως και την σκιά να πρωταγωνιστούν και να δημιουργούν τις πιο ιδιαίτερες φόρμες στην υπέροχη συλλογή “Delectus by Tsiklioti” του 2020”

 

             

 

“Εκεί που η αισθητική συναντά την δημιουργία   και η δημιουργία την παραγωγή”

 

“Τι κοινό μπορεί να βρει κανείς ανάμεσα στην δεκαετία του 80’ και στο 2020 όσον αφορά την παραγωγή και το σχεδιασμό συλλογών αγαπημένων αντικειμένων”

 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο. Για σχέδια, μοτίβα, χρώματα και υφάσματα που συνομιλούν και ξεδιπλώνουν την δική τους ιστορία.

Από μία μικρή βιοτεχνία στην Τούμπα σε μία ολόκληρη παραγωγική μονάδα έξω από την Θεσσαλονίκη με το customupholstery μία ορολογία σύγχρονη που τότε δεν ήταν απολύτως αντιληπτή να αποτελεί τον κοινό παρανομαστή ανάμεσα σε δύο εξολοκλήρου διαφορετικά χωρόχρονα.

Η ιδέα, η φιλοσοφία, η παραγωγή και ο σχεδιασμός υπήρξαν πρωτοπόρα συστατικά στοιχεία από την αφετηρία της Tsiklioti. Mε προτάσεις και σχέδια ρηξικέλευθα, με design και ασθητική, με κατασκευαστική ποιότητα και συνδυασμούς που επιλέγεις εσύ ο ίδιος. Με μία ευφάνταστη δημιουργική ομάδα και δημιουργικούς επιμελημένους καταλόγους για μεγάλες εταιρείες και ιδιώτες.

Ανάλογα κάθε φορά με τα ζητούμενα στήνουν ουσιαστικά τους καταλόγους στις ανάγκες, στις επιθυμίες και στην αισθητική του εκάστοτε ενδιαφερομένου. Μία σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης και ένα custom αποτέλεσμα σχεδιασμένο υπό την δική σου “καθοδήγηση” και “επιμέλεια”.

Από την αφετηρία της Tsiklioti το custom έπιπλο ήταν ο πρωταγωνιστής και ήταν πλαισιωμένο από ένα δημιουργικό κομμάτι ναι μεν “ακατέργαστο” και “εμπειρικό” πάντα όμως με αισθητική που ξεχώριζε, εξαιρετικές γραμμές και νέες τάσεις που προτείνοντας κάθε φορά.

 

“Ένα ολόκληρο σχεδιαστικό σύμπαν στραμμένο.. στο μέλλον”

Eκεί που η παραδοσιακή οπτική συναντά την σύγχρονη ματιά ο σχεδιασμός και η παραγωγή εκτοξεύεται και θέτει σε πρώτο πλάνο την δική σου επιλογή και την δική σου ανάγκη.

Με μία ολοκληρωμένη δημιουργική και παραγωγική ομάδα να προωθούν και να εξωτερικεύουν το greek designσε νέα δεδομένα. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την παραγωγή 40 ετών με στόχο την καλύτερη οπτικοποίηση, με συνεργασίες και συμπράξεις με αρχιτεκτονικά γραφεία και interior designers δημιουργούν ένα σχεδιαστικό σύμπαν πρωτογενές, πρωτότυπο και στραμμένο στο μέλλον…

Με συλλογές όπου η πανσπερμία μοτίβων, χρωμάτων, υλικών και σχεδίων δημιουργούν ένα μωσαϊκό συνδυασμών που δεν σταματούν ποτέ. Με το creative thinking να πρωταγωνιστεί ως μία από την κύρια φιλοσοφία της δημιουργικής ομάδας και με την εκάστοτε συλλογή να αποτελεί μία ατέρμονη εργαλειοθήκη με στόχο να σχεδιάσεις και να δημιουργήσεις “εσύ” το αγαπημένο σου custom έπιπλο.

“Τα πάντα είναι design. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα. Το Design δημιουργεί κουλτούρα. Η κουλτούρα διαμορφώνει αξίες. Οι αξίες καθορίζουν το μέλλον”

 

 

Γιατί  μέσω του design δεν σχεδιάζεται απλώς ένα Προιόν σχεδιάζεται μία Σχέση..

 

Βιωματικότητα, Δημιουργία και Αισθητική…

 3 aκόμα συστατικά στοιχεία στα οποία εντάσσεται η φιλοσοφία και ιδεολογία της Τsiklioti με στόχο το καλύτερο και το πιο δυνατό επιμελημένο προϊόν. Με αγάπη και σεβασμό στα υλικά και στην κουλτούρα που κρύβεται πίσω από αυτά, με φαντασία και δημιουργικότητα ως προς το σχεδιαστικό concept και με έντονη καινοτομία προχωρά σε νέες τάσεις, σε ιδιαίτερα proposals και πρωτότυπα σχέδια.

Δημιουργεί σχέσεις και συμπράξεις, ντύνει την δική σου ανάγκη με  patterns διαφορετικά στην κάθε περίπτωση και σου προτείνει μία παλέτα χρωμάτων που κάνει τον γύρο των πολιτισμών και του χάρτη.

 

Delectus

 

Από το αναγεννησιακό τοπίο του 17ου αιώνα με το φως και την σκιά να πρωταγωνιστούν και να δημιουργούν τις πιο ιδιαίτερες φόρμες στην υπέροχη συλλογή “Delectus by Tsiklioti” του 2020…

Ιδιαίτερες υφές συναντούν πρωτότυπα σχέδια, σκιάσεις και πτυχώσεις επιστρέφουν και ζωγραφίζουν τον χώρο και η πιο αναγεννησιακή συλλογή μόλις ξεκινά το ταξίδι της στο μέλλον…

 

Μία σχεδιαστική αφήγηση “αναγεννησιακή” 

Aπό τον 17ο αιώνα στο σήμερα με design που δημιουργεί μία γέφυρα ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, μία γέφυρα μεταξύ πολιτισμών και μεταξύ ιδεών.

Η Αναγέννηση σχεδιάζεται στον καναπέ σου σε αυτό το υπέροχο μπορντό, η καρέκλα  στην μέση μίας ροτόντας σου προκαλεί ένα ατέρμονο βίωμα και η πολυθρόνα με έναν καθαρό όγκο και οβάλ details τοποθετείται δίπλα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο παράθυρο με ένα velvet ύφασμα να δημιουργεί σκιάσεις.

Delectus..

Σημαίνει  “επιλογή”   και πηγάζει από την ανάγκη του ανθρώπου στην περίοδο της αναγέννησης να επιλέγει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του θέλω. Από εκεί που ήταν όλοι στραμμένοι σε άλλες δυνάμεις να τους καθορίζουν την ζωή πλέον ο άνθρωπος επιστρέφει στην δική του αισθητική και επιλογή, “σχεδιάζει” τον δικό του κόσμο και πραγματοποιεί αυτά που θέλει στην καθημερινότητα του.

Υπό αυτό το πρίσμα και ιδεολογία ξεπηδά η συλλογή Delectus η οποία επικεντρώνεται στην σύνδεση καλλιτεχνικών ρευμάτων που επηρέασαν τον τρόπο σκέψης και δράσης, στο βιωματικό χαρακτήρα του σχεδιασμού, στα συναισθήματα που αναβιώνονται  μέσα από  τα υφάσματα, στην αισθητική που αποδίδεται από τα μοτίβα και τα σχέδια και τέλος στην εξωστρέφεια.

 

“Γιατί  μέσω του design δεν σχεδιάζεται απλώς ένα Προϊόν σχεδιάζεται μία Σχέση

Σχεδιάζεται μία καθημερινότητα σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, όπως επιτάσσει και η Αναγέννηση”

 

H Delectus  αποτελείται από 10 συνολικά chapters από τα οποία τα 4 περιλαμβάνουν σχέδια και προτάσεις από καρέκλες, σκαμπό, πολυθρόνες, κρεβάτια και με τα υπόλοιπα 6  να ξεδιπλώνονται σαν μία ιστορία. Άλλωστε πρόκειται για μία σχεδιαστική αφήγηση ατέρμονη, για ένα  work in  progress.

Αποκορύφωμα της συλλογής αποτελούν οι αναδιπλώμενοι καναπέδες – κρεβάτια με καθαρούς όγκους, γραμμές και στυλ που κάνουν ταξίδι στο χρόνο, με χρώματα που σου φέρνουν  στην μνήμη αναγεννησιακά λουλούδια που στόλιζαν τα νεοκλασικά κομψοτεχνήματα και υφάσματα που ακολουθούν πτυχώσεις, σκιάσεις  και αμέτρητα συναισθήματα.

 

                                                                  “90.0000    συνδυασμοί”

Tετράγωνα, Οβάλ, Πολυγωνικά, Κυκλικά, Τριγωνικά και Ορθογώνια σχέδια συναντούν ψάθες, βελούδα, καραβόπανα, αλκαντάρες, λινά υφάσματα και αυτά με την σειρά τους ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες ζωγραφίζοντας ένα σύνολο μοναδικό με στόχο να συνδυαστεί με ότι εσύ επιθυμείς και έχεις σκεφτεί…

Ντύνεται και επενδύεται πάνω στο αγαπημένο σου προϊόν μία universal συνθήκη η οποία διαθέτει ελευθερία, τεράστια παλέτα  μοτίβων και χρωμάτων, βιωματικότητα, σχέδια και πολυποίκιλες γραμμές που τα δημιουργείς εσύ σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις.

 

“Το product design …. Στην δική σου επιλογή”

 

 

Γιατί .. “Η Συλλογή Delectus by Tsiklioti αποτελεί μία μακραίωνη έμπνευση  από την Αναγέννηση”

 Επιμέλεια: Kατερίνα Καρσιώτη ( Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ