Η ομάδα χορού Dyptik

Η ομάδα χορού Dyptik για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η ομάδα χορού Dyptik για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Dyptik
D-Construction / Aπο-δόμηση

Πειραιώς 260 – Πλατεία
19 – 20 Ιουνίου, 20:15

Το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στη hip hop χορευτική σκηνή, συνεχίζεται με το D-Construction / Από-δόμηση από την πρωτοποριακή γαλλική ομάδα χορού Dyptik. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των βραβευμένων Γάλλων χορογράφων Souhail Marchiche και Mehdi Meghari, έξι χορευτές με εμπειρία στον χορό του δρόμου (street dance), υπό τους ήχους αραβικής μουσικής με σύγχρονο beat, χρησιμοποιούν την κινητική γλώσσα του hip hop και του breakdance για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία, που μετά την εμπειρία του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, μας αγγίζει ακόμα περισσότερο.
Πυρήνας του έργου είναι η κατάργηση των καθιερωμένων ορίων μεταξύ χορευτών και θεατών, σε μια παράσταση που θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση του παραδοσιακούς κοινωνικούς δεσμούς. Το D-Construction / Aπο-δόμηση καλεί το κοινό να ζήσει μια σχεδόν εξεγερσιακή εμπειρία επανακαθορισμού του δημόσιου χώρου, μέσα από την αυτοσχεδιαστική και φρενήρη φόρμα του hip hop. Κινούμενοι ανάμεσα στο κοινό, οι έξι χορευτές επιδιώκουν την άμεση επαφή με τον θεατή, παρακινώντας τον να συμμετέχει στη δράση και να απαλλαχθεί από τον ρόλο του παθητικού δέκτη, δημιουργώντας έτσι αυθόρμητες, αυτοσχεδιαστικές και συναρπαστικές συνέργειες.

Dyptik
Η ομάδα χορού Dyptik ιδρύθηκε το 2012 στο Σαιντ-Ετιέν της Γαλλίας από τους hip hop χορογράφους Souhail Marchiche και Mehdi Meghari. Έχοντας ως βάση τα Dyptik Studios , που από το 2014 έχουν εδραιωθεί ως σημαντικός χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης για την γαλλική hip hop σκηνή, η ομάδα Dyptik έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία έργα της διεθνώς.
Οι χορογράφοι Souhail Marchiche και Mehdi Meghari πρωτοστατούν στην ανάδειξη της hip hop χορευτικής κουλτούρας και αισθητικής τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό, έχοντας δημιουργήσει μια πολυπολιτισμική, συμπεριληπτική κοινότητα χορογράφων και χορευτών.
Λειτουργώντας ως καλλιτεχνικό δίδυμο, έχουν αφιερώσει το έργο τους στη μεταφορά της street dance δημιουργίας από τον δρόμο στη σκηνή, ιδρύοντας το πλέον δημοφιλές γαλλικό hip hop φεστιβάλ, Festival Trax, που στόχο έχει την ανάδειξη νέων χορευτών και χορογράφων απ΄ όλο τον κόσμο.

Dyptik
D-Construction / Aπο-δόμηση
Πειραιώς 260 – Πλατεία
19 – 20 Ιουνίου, 20:15

Είσοδος ελεύθερη με Δελτίο Εισόδου.
Διάρκεια: 35’

Καλλιτεχνική διεύθυνση Souhail Marchiche, Mehdi Meghari

Χορογραφία Mehdi Meghari

Σχεδιασμός ήχου Patrick De Oliveira

Φωτισμοί Richard Gratas

Σκηνικά Bertrand Nodet

Ερμηνεύουν Evan Greenaway, Katia Lharaig, Hakim Abdou Mlanao, Karym Zoubert, Oscar Lassus, Silvia Addiego Mobilio

Συμπαραγωγή Compagnie Dyptik, CNAR L’Abattoir / Chalon-sur-Saône, Quelques p’Arts… – Centre National des Arts de la Rue – Scène Rhône-Alpes – Boulieu-lès-Annonay, Groupe des 20 – Auvergne-Rhône-Alpes, Centre culturel de La Ricamarie, Le Tobbogan – Scène conventionnée / Plateau pour la danse – Décines

Εταίροι Conseil départemental de la Loire, Ville de St Étienne, ADAMI, SPEDIDAM, Théâtre de Tardy (St Étienne), École nationale du cirque Shems’y (Rabat, Μαρόκο) και οι δήμοι Chambon-Feugerolles, l’Horme, St Chamond, St Hilaire de Riez
Η Dyptik επιχορηγείται από το DRAC, την Περιφέρεια Rhône-Alpes-Auvergne και τον Δήμο St Étienne.

Mε την υποστήριξη του Teatroskop, μιας πρωτοβουλίας των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου του Παρισιού

Δείτε επίσης

Tο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται για πρώτη φορά τον κορυφαίο Ανουάρ Μπραχέμ

Για περισσότερα νέα, δείτε εδώ.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US!

lavart-logo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ LAVART ΣΤΑ SOCIAL MEDIA