Η ώρα περνούσε και η θερμοκρασία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έπεφτε επικίνδυνα. Το Fix Factory of Sound όμως ξεκίνησε από νωρίς να θερμαίνεται από την αγάπη των θαυμαστών της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, την οποία ανέμεναν για την πρώτη συναυλία των τεσσάρων εμφανίσεων που έχει προγραμματίσει η τραγουδίστρια στην πόλη.

Τίτλος των εμφανίσεων; Χωρίς Εξηγήσεις! Προερχόμενος από το ομότιτλο τραγούδι που συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο της δίσκο Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε. Ο φωτισμό ήταν χαμηλός και τα δειλά χειροκροτήματα είχαν αρχίζει για τα μέλη της μπάντας που ανέβαιναν στη σκηνή, δίνοντας το σήμα πως όλα είναι έτοιμα και το live επρόκειτο να ξεκινήσει.Η Ελεωνόρα επέλεξε να ανεβεί στη σκηνή με τον «Δερβίση» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δείχνοντας ήδη από τις πρώτες στιγμές πως η συναυλία αυτή θα είναι διαφορετική και γεμάτη μουσικές ανατροπές. Χαμογελαστή, ευδιάθετη και γεμάτη ενθουσιασμό να πιάσει το μικρόφωνο και να γίνει ένα με το κοινό, η Ζουγανέλη συνέχισε με την μπαλάντα της Μ’ Αγαπούσες Κι Άνθιζε, καταφέρνοντας να παρασύρει τους πάντες να τραγουδήσουν μαζί της. Πρώτο highlight της βραδιάς ήταν αναμφίβολα τα Μικρά Βεγγαλικά, όπου μικρά βεγγαλικά άναψε και το κοινό στην κυριολεξία σε κάθε γωνιά του Fix δίνοντας παράταση στο κλίμα των προηγουμένων ημερών.

Στη συνέχεια και τραγουδώντας το Μετακόμιση Τώρα, κατέβηκε από τη σκηνή πλησιάζοντας τον κόσμο που πήγε να την ακούσει ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες, παλιότερες αλλά και νεότερες, είτε από την προσωπική της δισκογραφία, είτε άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η αγάπη της για την Μελίνα Μερκούρη δηλώθηκε στο Να Με Θυμάσαι Και Να μ΄ Αγαπάς, σχεδόν «ντουέτο» τους με τη χρήση video wall, κάτι που έκανε τον κόσμο να ξεσπάσει σε μεγάλο χειροκρότημα. Ακολούθησε ο Χειμωνανθός του Γιάννη Χαρούλη, η Αττική Οδός, ενώ στο Τα λέμε ο κόσμος δεν σταμάτησε να συνοδεύει την Ελεωνόρα στο εκρηκτικό ρεφραίν.Η Ζουγανέλη και η ομάδα της διέπλεξαν έξυπνα τις όμορφες μπαλάντες με τα πιο χορευτικά τραγούδια, αφού τραγούδησε μόνο με τη συνοδεία κιθάρας ένα μέρος της συναυλίας και στη συνέχεια ξανά με ολόκληρη την μπάντα, κρατώντας αναλλοίωτο το ενδιαφέρον.

Ύστερα από κάποια ζεϊμπέκικα και χασαποσέρβικα που ξεσήκωσαν τον κόσμο, ήρθε το Έλα σε στίχους και μουσική της Σάνυ Μπαλτζή και όλοι θυμήθηκαν τι ήταν αυτό που έκανε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να έρθει και να μείνει στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία. Λίγο μετά τις 3, η βραδιά έκλεισε με την πραγματικά καθηλωτική ερμηνεία της στο Ως Κι Οι Θάλασσες.

Συγκίνησε με τις μπαλάντες της, άγγιξε με την λαϊκή ερμηνεία της και κάλεσε το κοινό σε ξέφρενο χορό. Αυτή είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη… «χωρίς εξηγήσεις»!

Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος –Τύμπανα και κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος – ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – ακουστική, κλασσική και ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης – Τρομπέτα, κρουστά και πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης – Μπουζούκι, λαούτο, ούτι και ακουστική κιθάρα, Bαχάν Γκαλστιάν– κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ και ζουρνά.

Σκηνοθέτης ο Πέτρος Ζούλιας

Κείμενο: Αλέξανδρος Τσώνης (Lavart)
Φωτογραφίες: Βίβιαν Μπάκαβου (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ήταν 10 Ιανουαρίου του 1929 όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη ιστορία του Τεντέν!

Close