017 001

 Ελύτης, οινογνωσία και γεύσεις στο Τελλόγλειο

Ποίηση, κρασί και γεύσεις συναντώνται στο Τελλόγλειο σε μία πρωτότυπη, ανοιξιάτικη βραδιά αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη και το αγαπημένο του αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, η ποιήτρια Ιουλίτα  Ηλιοπούλου θα δώσει διάλεξη με θέμα τον  Έλληνα νομπελίστα  με τη συμμετοχή των Γεώργιου Κουρουπού και Τάκη Μαυρωτά και αμέσως μετά θα γίνει το ντεμπούτο  ενός νέου κρασιού, που θα συνοδευτεί από παρουσίαση γευσιγνωσίας.

Η βραδιά θα ανοίξει με τη διάλεξη που θα δώσει  η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο συνθέτης Γεώργιος Κουρουπός και ο Τάκης Μαυρωτάς, που επιμελήθηκε σε συνεργασία με την κ. Ηλιοπούλου την έκθεση «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική», η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.

Θα ακολουθήσει στις 21.00, η παρουσίαση του νέου κρασιού  «Sauvage bleu» από το Κτήμα Λίγας. Πρόκειται για έναν νεαρό ερυθρό οίνο, το όνομα του οποίου παραπέμπει στο μοναδικό, άγριο μπλε του Αιγαίου, όπως το περιέγραψε στα ποιήματά του ο Ελύτης. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν σε μπουφέ γευστικές δημιουργίες ελαφρού τύπου, με πιάτα που βασίζονται στο κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Έκπληξη στο μενού θα αποτελέσουν οι δημιουργίες που υπογράφει ο σεφ Νίκος Κατσάνης.

Η   έκθεση «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική» διοργανώθηκε στο Τελλόγλειο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή. Στην έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή ως τις 31 Μαΐου 2016, παρουσιάζονται κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες του Οδυσσέα Ελύτη, δοκίμια του ίδιου για μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες, καθώς και έργα σημαντικών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίησή του.

Τιμή συμμετοχής στην εκδήλωση 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 247111, 2310 991610.

Επικαιρότητα

μοιρασου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email