Search
Close this search box.

Έκθεση Ελεύθερου Σχεδίου και Ζωγραφικής της Ομάδας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς

“ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ”

Έκθεση Ελεύθερου Σχεδίου και Ζωγραφικής της Ομάδας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας ΕλλάςΗ τέχνη δίνει υπόσταση στα πράγματα..

.. αλλά και η ευκαιρία για προσωπικό χρόνο και χώρο για έκφραση. Χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση, αλλά κυρίως βοηθώντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, οι συμμετέχοντες άρχισαν να δημιουργούν ενδιαφέροντα σχέδια. Ο καθένας τους ανέπτυξε το προσωπικό του στυλ έκφρασης και έτσι μια μικρή έκθεση, με 50 περίπου έργα, γεννήθηκε. Ο κάθε καλλιτέχνης συνοδεύει τα έργα του με ένα κείμενο ελεύθερης γραφής μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα. Η έκθεση αυτή, φιλοξενήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη με διάθεση να φιλοξενηθεί και σε άλλους χώρους.

Πρώτος, λοιπόν, σταθμός έγινε ο όμορφος χώρος του ΤΟΠ ΧΑΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2018, το κοινό αλλά και προσκεκλημένοι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση, να συναντήσουν τους πρόσφυγές καλλιτέχνες και να καταγράψουν και οι ίδιοι τις σκέψεις τους στο βιβλίο αποτυπωμάτων.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι διττός. Από τη μια επιχειρεί να καλύψει, την ανάγκη των προσφύγων και μεταναστών για κοινωνική ένταξη και προσαρμογή σ’ έναν καινούργιο τρόπο ζωήςκαι από την άλλη, να ενδυναμώσει την τοπική κοινωνία να τους υποδεχθεί. Μειώνοντας λοιπόν τις διαφορές και τονίζοντας τα κοινά σημεία των ανθρώπων και των πολιτισμών,  η Κάριτας Ελλάς ενισχύει αυτόν τον σκοπό. Ομάδα σχεδίου:  Αλαϊντίν,  Ζοχέρ, Ελίας, Ιμπραήμ, Φαρχουντέ, Λέντα, Άχμετ , Μπέσαμ.

*ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ: 8:00 – 17:00 Δευτέρα με Παρασκευή

*ΧΩΡΟΣ: ΤΟΠ ΧΑΝΕ, Ολυμπίου Διαμαντή 2

*ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: 2316009947

**Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπάρχει δυνατότητα ομαδικής ξενάγησης και συζήτησης με την ομάδα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής, κατόπιν ραντεβού.

***Διερμηνεία σε αγγλικά, αραβικά, φάρσι, ουρτνού, γαλλικά και τούρκικα.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ
www.caritas.gr

H Κάριτας Ελλάς είναι αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντας με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες της προς κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, φυλής, φύλου. Είναι φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, και παράλληλα αποτελεί μέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis.

Στόχος των δράσεων της είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και οικονομικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Από το 2012 υλοποιεί προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής υποστήριξης ελληνικών οικογενειών και ευπαθών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, η  Κάριτας Ελλάς  από το 2015 ανταποκρίνεται δυναμικά στην κάλυψη των εκτάκτων και ιδιαίτερων αναγκών που έχουν προκύψει από τις συνεχείς και αυξημένες ροές προσφύγων στη χώρα μας.

Η έκθεση «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» , εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Μετάβασις» -Συμμετοχή, Ενδυνάμωση και Κοινωνική Ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα. Βασικός στόχος των σχεδιαζόμενων δράσεων είναι να μετριάσει την ψυχολογική επιβάρυνση των προσφύγων και μεταναστών με την παροχή κοινωνικής υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr