Search
Close this search box.
Dr. House

Dr. House: 10 facts για τη σειρά με επίκεντρο τον αινιγματικό Dr. House

Dr. House: 10 άγνωστα γεγονότα για την εμβληματική σειρά Dr. House / House M.D που παραμένει από τις πιο αγαπημένες σειρές όλων των εποχών

O Dr. House έδωσε νέο αέρα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Στο αχανές τοπίο της τηλεόρασης, λίγες σειρές έχουν αφήσει τόσο μόνιμη εντύπωση όσο. Αυτό το ιατρικό δράμα, με επίκεντρο τον αινιγματικό και πανέξυπνο Dr. Gregory House, τον οποίο υποδύεται ο Hugh Laurie, όχι μόνο έχει γοητεύσει το κοινό με τις περίπλοκες ιατρικές υποθέσεις και τους πολύπλοκους χαρακτήρες του, αλλά έχει επίσης κρύψει ένα σωρό λιγότερο γνωστά γεγονότα. Ελάτε μαζί μας καθώς ξεφλουδίζουμε τα στρώματα και αποκαλύπτουμε 10 ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για αυτή την εμβληματική σειρά.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: 20 γνωμικά από ένα χαμόγελο οδυνηρής ενδοσκόπησης

Καθώς αποκαλύπτουμε αυτά τα λιγότερο γνωστά γεγονότα, η αινιγματική αύρα του “House, M.D.” βαθαίνει. Οι περίπλοκες ιατρικές υποθέσεις της σειράς, οι πολύπλοκοι χαρακτήρες και η αξέχαστη ερμηνεία του Dr. House από τον Hugh Laurie έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της τηλεόρασης. Το αμάλγαμα του ιατρικού ρεαλισμού, του βάθους των χαρακτήρων και των κρυμμένων μικρολεπτομερειών έχει συμβάλει στη διαρκή κληρονομιά της σειράς και στην ιδιότητά της ως μια αγαπημένη και εμβληματική σειρά. Είτε διαγιγνώσκοντας πολύπλοκες περιπτώσεις είτε αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη ψυχή, το “House, M.D.” παραμένει ένα αίνιγμα που συνεχίζει να ιντριγκάρει και να γοητεύει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

1. Έμπνευση από τον Σέρλοκ Χολμς:

Ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή αντλεί έμπνευση από τον διάσημο ντετέκτιβ Sherlock Holmes. Ο δημιουργός David Shore διαμόρφωσε σκόπιμα τις αναλυτικές ικανότητες, την επαγωγική σκέψη και τις προσωπικές ιδιορρυθμίες του House σύμφωνα με τον φανταστικό ντετέκτιβ του Arthur Conan Doyle.

2. Αληθινοί ιατρικοί σύμβουλοι:

Για να διατηρήσουν την αυθεντικότητα, οι δημιουργοί της σειράς επιστράτευσαν τη βοήθεια πραγματικών ιατρών ως συμβούλων. Η Δρ Λίζα Σάντερς, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Γέιλ, χρησίμευσε ως ιατρική σύμβουλος και έγραψε επίσης μια στήλη για τους New York Times με τίτλο “Διάγνωση”, η οποία ενέπνευσε τη διαγνωστική προσέγγιση του Χάουζ.

3. Η αμερικανική προφορά του Hugh Laurie:

Ο Hugh Laurie, ένας Βρετανός ηθοποιός, υιοθέτησε απρόσκοπτα μια αμερικανική προφορά για την ενσάρκωση του Dr. House. Η προφορά του ηθοποιού ήταν τόσο πειστική που πολλοί θεατές σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι δεν ήταν Αμερικανός.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

4. Ονομαστικό αφιέρωμα:

Το όνομα του χαρακτήρα,Gregory House  είναι μια αναφορά στον Άγγλο ηθοποιό και κωμικό Χάρολντ Λόιντ. Τα γυαλιά-σήμα κατατεθέν του Λόιντ και η σωματική κωμωδία επηρέασαν τη δημιουργία των μανιερισμών του House.

5. Χρήση μπαστουνιού χωρίς σενάριο:

Ο Hugh Laurie αυτοσχεδίασε τη χρήση του μπαστουνιού ως μέρος του χαρακτήρα του Dr. House. Ένας πραγματικός τραυματισμός απαίτησε από τον Laurie να χρησιμοποιήσει το μπαστούνι και οι δημιουργοί της σειράς το ενσωμάτωσαν στην ταυτότητα του χαρακτήρα.

6. Επιρροή του John House:

Το όνομα του χαρακτήρα, “House”, δανείστηκε από έναν από τους δημιουργούς της σειράς, τον David Shore, πρώην καθηγητή Νομικής, John House. Ωστόσο, η προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα διαφέρουν σημαντικά από την πραγματική έμπνευση.

7. Οι ιατρικές ανωμαλίες είναι πραγματικές:

Τα ιατρικά μυστήρια που παρουσιάζονται στη σειρά συχνά εμπνέονται από πραγματικές ιατρικές ανωμαλίες και σπάνιες περιπτώσεις. Στόχος της σειράς ήταν να απεικονίζει ασυνήθιστες και πολύπλοκες καταστάσεις που προκαλούσαν τόσο τους χαρακτήρες όσο και τις ιατρικές γνώσεις του κοινού.

8. Εικονικός πίνακας:

Ο περίφημος διαγνωστικός πίνακας που είδαμε στο γραφείο του Dr. House ήταν συχνά γεμάτος με πραγματικές ιατρικές πληροφορίες. Συγγραφείς και ιατρικοί σύμβουλοι γέμιζαν τον πίνακα με ακριβείς διαγνώσεις και εξηγήσεις.

Dr. House

9. Η ακρόαση της Lisa Edelstein:

Η Lisa Edelstein, η οποία υποδύθηκε την Dr. Lisa Cuddy, αρχικά έκανε οντισιόν για τον ρόλο της Dr. Cameron. Ωστόσο, οι παραγωγοί είδαν τις δυνατότητές της για τον χαρακτήρα της Cuddy και αναδιαμόρφωσαν τον ρόλο για να της ταιριάζει.

Dr. House

10. Διεύθυνση του House:

Ενώ η σειρά διαδραματίζεται στο Princeton-Plainsboro Teaching Hospital, δεν υπάρχει τέτοιο ίδρυμα. Τα εξωτερικά πλάνα του νοσοκομείου γυρίστηκαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Greystone Park στο Νιου Τζέρσεϊ. Όσον αφορά το φανταστικό διαμέρισμα του Χάουζ, η διεύθυνση “221B Baker St.” είναι ένας άμεσος φόρος τιμής στη διάσημη διεύθυνση του Σέρλοκ Χολμς στο Λονδίνο.

LOTR: Ένα είδος πεταλούδων πήρε το όνομα του από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr