λιγναδης

Δικάζεται για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης – Παραμένει υπό κράτηση

Την κατηγορία του βιασμού τεσσάρων ανηλίκων ή νεαρών ανδρών θα αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης στην δίκη του σύμφωνα με το ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το θέμα που έχει συγκλονίσει τον Ελληνικό θεατρικό κόσμο μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, καθώς έγιναν γνωστές οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να οριστεί η ημερομηνία στην οποία θα δικαστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Έως τότε, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παραμείνει υπό κράτηση.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον σκηνοθέτη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Κορεάτικη sci-fi θρίλερ σειρά με πρωταγωνιστές από το Squid Game!

Επίσης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Οι δικαστές διέταξαν επίσης τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη «για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Στην εισήγησή της η εισαγγελέας ανέφερε:

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US!

lavart-logo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ LAVART ΣΤΑ SOCIAL MEDIA