νέα μέτρα για τον κορονοιό

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Mερικό lockdown και αναστολή λειτουργίας κινηματογράφων και εστίασης

«Με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Νέα μέτρα ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα του στις 31 Οκτωβρίου.  Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 06:00 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, ο οποίος μεταξύ άλλων χωρίζει τις επικράτειες σε δύο ζώνες από τέσσερεις, Επιτήρησης και Υψηλού Κινδύνου. Στις ζώνες Επιτήρησης ανήκουν οι περιοχές οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν στα επίπεδα επικινδυνότητας 1 και 2 ενώ στις ζώνες Υψηλού Κινδύνου, οι περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική.

Τα μέτρα για τις ζώνες Επιτήρησης προβλέπουν την καθολική χρήση μάσκας, τον περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 00:30 ως τις 05:00, πλήρη τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια και 50% τηλε- εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σχετικά με τους κινηματογράφους, δε προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τους, αλλά συνεχίζουν να είναι σε ισχύ τα πρωτόκολλα που προβλέπουν 50% πληρότητα των αιθουσών.

Στις ζώνες Υψηλού Κινδύνου,  αναστέλλεται η λειτουργία της εστίασης με εξαίρεση την διανομή φαγητού στο σπίτι (delivery) και την παραλαβή από το κατάστημα (take away). Πλήρης αναστολή λειτουργίας προβλέπεται επίσης για όλους τους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης όπως κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι εν αντιθέσει με την άνοιξη, δεν θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών, ούτε η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών ενώ ανοιχτές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες, τα κομμωτήρια και τα ξενοδοχεία.

Δείτε το διάγγελμα:

Πηγή Φωτογραφίας 

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

 

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ