Search
Close this search box.
Δείτε το πρόγραμμα του Θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ

Δείτε το πρόγραμμα του Θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ

Δείτε το πρόγραμμα του Θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ 2022-23

«Μέσα από την ομαδικότητα ανθίζει η διαφορετικότητα»

Δείτε το πρόγραμμα του Θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ
Δείτε το πρόγραμμα του Θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Ασκήσεις σωματικής και φωνητικής ενεργοποίησης, διαθεσιμότητας, ομαδικές ασκήσεις συντονισμού, ρυθμού, αλληλεπίδρασης.

Ερευνούμε το σώμα, την ενέργεια, τη φωνή, τα εκφραστικά μας μέσα και τα χρησιμοποιούμε ως όχημα για να εκφράσουμε έννοιες, ιδέες, συναισθήματα.

Παρατήρηση, Φαντασία.

Μαθαίνουμε να ισορροπούμε ανάμεσα στον εσωτερικό παρατηρητή και το αυθεντικό σώμα.

Με αφορμή θεατρικά ή λογοτεχνικά κείμενα ερευνούμε τρόπους απάντησης σε βασικά ερωτήματα: Ποιος, Πού, Πότε, Πώς, Γιατί…

Ποια είναι η αφετηρία μου και ποιος ο στόχος; Τι παρεμβάλλεται ενδιάμεσα; Εγώ δημιουργώ το ρόλο ή ο ρόλος με καλεί να τον υποδυθώ;

Ο καθένας είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Μέσα από την ομαδικότητα ανθίζει η διαφορετικότητα.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Στόχος είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν.

Πρόκειται για μια διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. Σκέφτομαι, συνυπάρχω, αλληλεπιδρώ, ανακαλύπτω, εκφράζομαι, εμβαθύνω και χαίρομαι μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, ένα τραγούδι, μια παράσταση, μια φωτογραφία, μια εικόνα…

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, η φωνή, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα μου δώσουν την ικανοποίηση της εκτόνωσης και της δημιουργικής έκφρασης, βοηθώντας με παράλληλα να στραφώ προς τον εαυτό μου αλλά και προς την ομάδα.

Θα μάθω τις έννοιες της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της συν-δημιουργίας ,και εντέλει ό, τι αποτελεί μέρος ενός συνόλου, μιας ευρύτερης θεατρικής οικογένειας μέσα στην οποία θα νιώθω ασφαλής και αποδεκτός και θα ενθαρρύνομαι να ξεδιπλώσω τις πτυχές της προσωπικότητάς μου με τρόπους δημιουργικούς και ευχάριστους μέσα από τη σκηνική πραγμάτωση της θεατρικής πράξης/παιχνιδιού.

-Μαμά, μπαμπά θα με πας;

 

Τα τμήματα:

 

1) Α΄ τμήμα Υποκριτικής (Διδασκαλία: Ελεονώρα Αϊβαζίδου)

Τετάρτη 18:00-21:00

 

2) Κινησιολογία (Διδασκαλία: Μέλπω Βασιλικού)

/ Φωνητική (Διδασκαλία: Ελεονώρα Αϊβαζίδου)

Παρασκευή 18:00-21:00

 

3) ΄Β τμήμα Υποκριτικής (Διδασκαλία: Ελεονώρα Αϊβαζίδου)

Κυριακή 12:00-15:00

 

4) Παιδικό (Εμψύχωση: Σταύρος Μόσχης, Ελεονώρα Αϊβαζίδου)

Σάββατο 11:00- 12:00

 

5) Εφηβικό (Εμψύχωση: Σταύρος Μόσχης)

Σάββατο 12:30-14:30

 

Δωρεάν Δοκιμαστικά μαθήματα γνωριμίας :

Þ Ενηλίκων Κυριακή 2/10 12:00 και Τετάρτη 28/9 18:00

Þ Παιδικό 1/10 11:00

Þ Εφηβικό 1/10 12:30

 

* Απαραίτητη η κράτηση θέσης για τα δοκιμαστικά στο omniatheater@gmail.com

 

· Σε περίπτωση παρακολούθησης ενός τμήματος Υποκριτικής συν του τμήματος Φωνητικής/Κινησιολογίας ισχύει έκπτωση 20% !

 

· Σε μέλη οικογένειας που παρακολουθούν παράλληλα τμήματα στο εργαστήρι θεάτρου ΟΜΝΙΑ ισχύει έκπτωση 10% !

 

· Σε περίπτωση εξόφλησης των διδάκτρων σε δύο δόσεις Οκτώβριο/Φεβρουάριο ισχύει έκπτωση 10% !

 

· Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται σεμινάρια σχετικά με το θέατρο όπως υποκριτική, μουσική, performance, χορός κ.ά.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ελεονώρα Αϊβαζίδου (Soreitis)
Ελεονώρα Αϊβαζίδου (Soreitis)

Ελεονώρα Αϊβαζίδου (Soreitis)

306048317_522912266504624_145508283279138929_n.jpg
Ηθοποιός-Καθηγήτρια Υποκριτικής-Μουσικός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Με σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος . Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1999. Διετέλεσε μέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009).

Συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με τους σκηνοθέτες Γ.Ρήγα, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Εμμανουήλ, Ν. Σακαλίδη, Ε. Δημητροπούλου, Ε. Δημοπούλου κ.α. Ενδεικτικές παραστάσεις: « Ο Φάτσερ στις πόλεις» του Μπ. Μπρέχτ , «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, «η Μεταμόρφωση» του Φ. Κάφκα , «Υμπύ Τύραννος» των Α. Ζαρρύ και Π. Μάρκαρη , «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τ. Ουίλιαμς , «Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών» του Δ. Δημητριάδη ,«Μακμπέθ» του Ου. Σαίξπηρ , «Η τριλογία της Μήδειας» του Χ. Μύλλερ , «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζ. Π. Σάρτρ. Έχει

σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γρανάδα» και το θεατρικό έργο της Reza de Wet «Το Μαύρο Νερό», του οποίου έχει κάνει και τη μετάφραση.

Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, μουσικής και φωνητικής με τους: Σ. Σακκά, Ν. Ζούκα, Λ. Αγγουριδάκη, Φ. Μ. Λάζαρη, Σ. Μαυραγάνη, Π. Μιχαηλίδη, Sai Kijima, Κ. Γεράρδο, Ρ. Τσιλιγκαρίδου, Θ. Τερζόπουλο κ.α.

Διδάσκει υποκριτική, ορθοφωνία και φωνητική από το 2000 σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.

Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για παραστάσεις και έχει μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, E. A. Poe, Dylan Thomas. Μέρος του μουσικού της έργου παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικής παράστασης με τίτλο «Ερωτόνειρο» και με την παράσταση “A dream within a dream”. Είναι ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012), του μουσικού σχήματος eleonora soreitis Poetic Quartet και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA.

 

 Μέλπω Βασιλικού
Μέλπω Βασιλικού

Μέλπω Βασιλικού

 

photo k egrafam.vasilikou.jpg
Καθηγήτρια χορου – Χορογράφος (QTS MA)

Η Μέλπω Βασιλικού αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Δ. Γρηγοριάδου» στην Αθήνα το 1987 και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, τμήμα Χορογραφίας. Παρακολούθησε σεμινάρια Κλασικής Τεχνικής χορού σε Αθήνα, Σόφια, Βάρνα, καθώς και σύγχρονου χορού στο Λονδίνο. Χόρεψε με διάφορα χορευτικά σχήματα και συμμετείχε στο «Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων» με το έργο της «Σταγόνα Μέσα». Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης και έχει χορογραφήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις. Έχει διδάξει σε πολλές σχολές χορού και σε πολλά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, Χίο και Νάουσα, καθώς και στην Ανώτερη επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Λάρισας. Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Κρουστόφωνο και στη Δραματική Σχολή «Αντρέας Βουτσινάς», διδάσκοντας κινησιολογία, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονο χορό (σύστημα Hawkins). Το 2016 συνεργάστηκε στις εξής θεατρικές παραστάσεις: «Τα 40 κλειδιά» -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, «Jesus Christ superstar» – Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, «Το άλλο σπίτι» – Νεανική ομάδα «Εν δυνάμει», «Προς τ’ άστρα» – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Το 2017 παρουσίασε το έργο της «Σταγόνα μέσα 2» (χοροθέατρο) στο θέατρο Αυλαία. Το 2018 χορογράφησε το παραδοσιακό παραμύθι «Χρυσοπράσινος αητός» σε σκηνοθεσία Εύας Νέδου, καθώς και την θεατρική παράσταση «Ελλάς γελάς» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Το 2019 χορογράφησε το έργο «Τραγούδια: ο δρόμος,η πορεία προς την δεξιοτεχνία μέσα από την κίνηση της ζωής» στα πλαίσια του 5ου forum που διοργάνωσε το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης για το 2019.Χορογράφησε και σκηνοθέτησε το μουσικό παραμύθι για παιδιά «Ο Πέτρος και ο λύκος άκου να δεις» για την μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Κρουστόφωνο»

 

Σταύρος Μόσχης
Σταύρος Μόσχης

Σταύρος Μόσχης

Ηθοποιός-Θεατροπαιδαγωγός

Ο Σταύρος Μόσχης γεννήθηκε στην Κατερίνη όπου και μεγάλωσε και σπούδασε Υποκριτική και Θέατρο στο τμήμα θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου και αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 2021. Ασχολείται ενεργά με την Υποκριτική ενώ έχει δημιουργήσει την ομάδα θεάτρου Exitus με ηθοποιούς από το ίδιο τμήμα, στις αρχές του 2022.
Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε θεατρικά projects εντός και εκτός σχολής, σε θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ταυτόχρονα από το 2015 ασχολείται με τα θεατροπαιδαγωγικά και τη δημιουργική γραφή, ενώ τον ενδιαφέρει και η συγγραφή.

 

ΟΜΝΙΑ εργαστήρι θεάτρου

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Αμύντα 7, Κέντρο

T. 6997 165761

omniatheater@gmail.com

https://omniatheater.gr

https://www.facebook.com/Omniatheater18

 

https://instagram.com/omnia.theater

 

 


Ελεονώρα Αϊβαζίδου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση
εργαστηρίου θεάτρου ΟΜΝΙΑ
Τ. 6997165761
omniatheater@gmail.com

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr