Κάθε Χριστούγεννα η οδός Ανατολικής Θράκης, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, μεταμορφώνεται σε ένα δρόμο όπου η βόλτα είναι ιδιαίτερα γοητευτική. Τα δεκάδες λαμπιόνια που στολίζουν την οδό κατά μήκος, είναι αδύνατον να μη σε βάλλουν στο γιορτινό κλίμα των ημερών όπου η αίσθηση της καθημερινής ρουτίνας σχεδόν ξεθωριάζει. Μέσα στις λαμπερές διακοσμητικές πινελιές, βρίσκεται και το Classic Μικρό Καφέ, το στολίδι που στέκει εκεί όλο το χρόνο, από το 2001. 

Classic

Μια επίσκεψη στο Μικρό Καφέ φτάνει, για να αντιληφθεί κανείς γιατί του προσδίδεται ο χαρακτηρισμός «στολίδι». Tο εσωτερικό αυτής της μικρής φωλιάς του καφέ φιλοξενεί έναν αέρα θαλπωρής γαλλικού μπιστρό, γεμάτο από πίνακες ζωγραφικής, μικρά γλυπτά και έπιπλα αντίκες, που το καθένα ξεχωριστά κουβαλά μια ιστορία. Όπως εκείνο το ράδιο πικάπ όπου κάποιοι, κάπου, κάποτε έπαιζαν τα αγαπημένα τους βινύλια λίγο πριν την έξοδό τους, ή το επιδαπέδιο ρολόι εκκρεμές που, ακούραστα, μετρά ακόμη στιγμές. Αντικείμενα, έργα τέχνης, που συνέλεξε ο ιδιοκτήτης κ. Μιχάλης Χιωτάκης, από μέρη του κόσμου που επισκέφθηκε και επέλεξε να φέρει μαζί του στον τόπο του, έχουν δημιουργήσει ένα νέο τόπο, εκεί όπου ο καφές γίνεται η αγαπημένη συνοδεία της καθημερινής χαλάρωσης.

Μικρό

Στα 16 χρόνια λειτουργίας του, έχει γίνει χώρος συνάντησης για ανθρώπους που πέρασαν για ένα γρήγορο καφέ, για άλλους που έμειναν για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και για εκείνους που είχαν να μοιραστούν απόψεις και ιδέες σε κουβέντες που κρατούσαν ως αργά το βράδυ. Στην περίπτωση του Μικρού Καφέ, τη μεγαλύτερη αξία έχουν αυτές οι όμορφες αναμνήσεις που το στιγμάτισαν και ο μικρός του χώρος είναι αρκετά μεγάλος για να τις τιμήσει.

«Στον παράδεισο έχουν Αύγουστο»

Αναγράφεται σε μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα πολύ χαρακτηριστικό κόκκινο μαντίλι, εκείνο που φορούσε πάντα ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου, χρόνια κάτοικος της Κ. Τούμπας και φίλος του ιδιοκτήτη του Μικρού Καφέ. Ήταν εκείνος που θα προέτρεπε τον Κ. Μιχάλη να διαμορφώσει τη διακόσμηση του χώρου με αυτόν τον τρόπο και εκείνος για τον οποίο αυτή η γωνιά του καφέ θα είναι πάντα αφιερωμένη.

Καφέ

Τα γήινα χρώματα της διακόσμησης, η ξύλινη οροφή και η μυρωδιά του φρέσκου καφέ αρκούν για να γίνει το καθημερινό σου στέκι. Όμως, ανάμεσα στους μικρούς θησαυρούς που θαυμάζει κανείς στο Μικρό Καφέ, εκείνος που ξεχωρίζει περισσότερο είναι αυτός της ηρεμίας που αποπνέει τόσο ο ίδιος ο χώρος, όσο και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν. Σε αυτή την ηρεμία συμβάλει και η μουσική διάθεση του μαγαζιού, που κινείται σε lounge, jazz, και chill out μελωδίες. Τα βράδια, τότε που το πιάνο ζωντανεύει, το Μικρό Καφέ γεμίζει όμορφες νότες για άλλα ταξίδια, εκείνα που γίνονται τραγουδιστά, γύρω από ένα τραπέζι, ένα δροσερό ποτό και κυρίως, αγαπημένα πρόσωπα.

Ενημερωθείτε για τα live events του Classic Μικρού Καφέ εδώ: https://www.facebook.com/ClassicMikroKafe/
Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 59, Κάτω Τούμπα
Τηλέφωνο: 2310911120

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Μόλις Ανακοινώθηκε η Πρεμιέρα του «Ocean’s 8»

Close