Search
Close this search box.
Bridgerton

Bridgerton: 10+1 πράγματα για τη σειρά που σπάει τα ρεκόρ του Netflix

Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την πρεμιέρα του «Bridgerton» και η σειρά έχει κάνει ήδη ρεκόρ προβολών στο Netflix, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις 5 πιο πετυχημένες σειρές της πλατφόρμας και στο #1 της, σε 76 χώρες

Το «Bridgerton», έκανε πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου και ήδη σημειώνει ρεκόρ προβολών στο Netflix. Ένα ρομαντικό δράμα εποχής, συμπαραγωγή του Netflix και της Shonda Rhimes, με δημιουργό τον Chris Van Dusen. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αγγλία κατά την Γεωργιανή εποχή, με επίκεντρο την αριστοκρατική οικογένεια Bridgerton και κεντρική ηρωίδα την Daphne (Phoebe Dynevor), την μεγαλύτερη κόρη από τα 8 αδέρφια, η οποία κάνει το «ντεμπούτο» της και πρέπει να επιδοθεί στην αναζήτηση του ιδανικού συζύγου.

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα το «Bridgerton».

  1. Το «Bridgerton» δεν είναι αληθινή ιστορία αλλά, βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Julia Quinn. Η πρώτη σεζόν είναι η απόδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς με τίτλο «The Duke and I». Κάθε βιβλίο αναφέρεται και σε ένα διαφορετικό μέλος της οικογένειας. Η ιστορία αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά, διαθέτει ορισμένα αληθινά ιστορικά στοιχεία.

    Bridgerton
    O Δούκας κι Εκείνη, Εκδόσεις Elxis, 2016
  2. Διαδραματίζεται το 1813, την περίοδο της Αντιβασιλείας στο Λονδίνο, κατά την Γεωργιανή εποχή. Η Αντιβασιλεία διήρκησε από το 1811 ως το 1820, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος Γ’ κρίθηκε ανίκανος να κυβερνήσει και τα καθήκοντά του ανέλαβε ο γιος του και Πρίγκηπας Ουαλίας, Γεώργιος Δ’. Ο Γεώργιος Γ’ εμφανίζεται σε ένα μόνο επεισόδιο της σειράς ενώ η σύζυγός του, Βασίλισσα Σάρλοτ (Golda Rosheuvel) στα επτά από τα οκτώ.

    Bridgerton
    Claudia Jessie – Nicola Coughlan, «Bridgerton»
  3. Οι σκηνές με την μέλισσα δεν είναι τυχαίες. Η μέλισσα, επιφανειακά δεν έχει καμία σημασία και δεν εξυπηρετεί στην εξέλιξη της πλοκής, αφού εμφανίζεται μόνο σε δύο επεισόδια, αποτελεί όμως μια πολύ σημαντική αναφορά στα βιβλία. Στη σειρά, ο θάνατος του Edmund Bridgerton αναφέρεται, αλλά δεν εξηγείται πλήρως. Σύμφωνα με τα βιβλία όμως, ο θάνατός του αποδίδεται σε τσίμπημα μέλισσας γεγονός που κληροδότησε στον Anthony (Jonathan Bailey) τον τίτλο και τις υποχρεώσεις του Κυρίου του σπιτιού αλλά και μια μεγάλη φοβία για το έντομο. Ο Chris Van Dusen επιβεβαίωσε την σημασία και τον συμβολισμό της μέλισσας στο Twitter.

    Bridgerton
    Bridgerton
  4.  Στο παλάτι του Μπάκινχαμ όντως έγιναν εργασίες ανακαίνισης στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο Chris Van Dusen υποστήριξε με ανάρτησή του, ότι η Οικεία Μπάκινχαμ το 1813, ανακαινίζονταν για να γίνει παλάτι. Στο πρώτο επεισόδιο φαίνεται ότι στο παλάτι εκτελούνται εργασίες.

    «Bridgerton»
    Το παλάτι του Μπάκινχαμ, «Bridgerton»
  5. Το εσωτερικό της Οικείας Bridgerton είναι εμπνευσμένο από το Althorp, σύμφωνα με τον Chris Van Dusen. Το Althrorp  είναι η οικεία της αριστοκρατικής οικογένειας Spencer, στην οποία ανήκε η Πριγκίπισσα Diana και βρίσκεται στο Northamptonshire της Αγγλίας.

    Bridgerton
    Phoebe Dynevor και Ruth Gimmel, «Bridgerton»
  6. To soundtrack του «Bridgerton» αποτελείται από σύγχρονα pop τραγούδια, τα οποία διασκευάστηκαν από τον Kris Bowers έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην εποχή. Στη σειρά ακούγονται, σε διαφορετικές εκτελέσεις, τα: Thank U, Next – Ariana Grande, Girl Like You – Maroon 5, In My Blood – Shawn Mendes, Strange (ft. Hillary Smith) – Celeste, Wildest Dreams – Taylor Swift και The Bad Guy – Billie Eilish.

    Bridgerton
    Ruby Barker και Luke Newton, «Bridgerton»
  7. Κάθε οικογένεια στο «Bridgerton», ενδυματολογικά, έχει τη δική της παλέτα χρωμάτων. Τα μέλη της οικογένειας Bridgerton φορούν «πουδραρισμένα» χρώματα σε ροζ, μπλε και ασημένιο ενώ οι Featheringtons φορούν έντονα χρώματα όπως πορτοκαλί, πράσινο και κίτρινο. Η ενδυματολόγος της σειράς Ellen Mirojnick είπε στη Vogue, ότι αυτό δεν είναι τυχαίο: «Η Daphne, όσο μεγαλώνει τόσο αλλάζουν και τα χρώματα που φοράει. Το ροζ και το μπλε γίνονται πιο έντονα στα ρούχα της, καθώς από πορσελάνινη κούκλα γίνεται γυναίκα».

    Bridgerton
    Οικογένεια Featherington, «Bridgerton»
  8. Το Gunter’s Tea Shop, το δημοφιλές μέρος συνάντησης στο «Bridgerton», υπήρχε στην πραγματικότητα τον 19ο αιώνα. Διατήρησε το ίδιο όνομα από το 1799, βρισκόταν στην πλατεία Berkeley του Λονδίνου και λειτουργούσε ως το 1956.

    Gunter's Tea Shop
    Gunter’s Tea Shop
  9. Δεν γνωρίζουμε αν στην πραγματικότητα η βασίλισσα Σάρλοτ ήταν μαύρη. Η Καρλόττα του Μεκλεμβούργου-Στρέλιτς (19 Μαΐου 1744 – 17 Νοεμβρίου 1818) έγινε βασίλισσα το 1761, μετά τον γάμο της με τον Γεώργιο Γ’. Γεννήθηκε στη σημερινή Γερμανία ενώ πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι είχε αφρικανική καταγωγή και θεωρείται το πρώτο πολυφυλετικό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η ζωή του βασιλιά Γεωργίου Γ’ και της βασίλισσας Σάρλοτ έγινε ταινία το 1994, από τον  Nicholas Hytner με τίτλο «The Madness of King George»

    bridgerton
    H Golda Rosheuvel ως Βασίλισσα Σαρλότ, «Bridgerton»
  10. Τα μέλη του καστ παρακολούθησαν ένα «βασιλικό» Bootcamp με σκοπό να προετοιμαστούν για τα γυρίσματα. Το Bootcamp διήρκησε 6 εβδομάδες και οι ηθοποιοί έκαναν μαθήματα ιστορίας, ιππασίας, χορού, μποξ, ορθοφωνίας κ.α, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ρόλου.

    Bridgerton
    Regé-Jean Page και Phoebe Dynevor, «Bridgerton»
  11. Αν τα μεγαλοπρεπή σπίτια σας φάνηκαν γνώριμα, είναι γιατί έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και σε άλλες μεγάλες παραγωγές. Μεταξύ άλλων, τα γυρίσματα έγιναν στις Οικείες των Wilton και Hatfield, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί επίσης για τις ανάγκες των γυρισμάτων στα «The Crown» (2016), «Pride and Prejustice» (2005), του «Rebecca» (2020), «The Great» (2020), και «The Favourite» (2017) του Γ. Λάνθιμου.

    Wilton House
    Wilton House

Στη σειρά πρωταγωνιστούν: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan, Jonathan Bailey, Harriet Cains, Ruby Barker

Διαβάστε επίσης:

«The Crown»: τα πραγματικά πολιτικά γεγονότα της τέταρτης σεζόν

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

 

Πηγές: 1, 2

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr