Στον δρόμο για την άκρη του κόσμου, με μια στάση στο Βασιλικό Θέατρο
(φωτογραφίες από την προετοιμασία της παράστασης)
Το αγόρι με τη βαλίτσα αφού περιπλανήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα για να πει την ιστορία του, επιστρέφει στο σπίτι του. Η παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα μετά την περιοδεία στο πλαίσιο του κλιμακίου Μακεδονίας-Θράκης, θα παιχτεί από 8 έως 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα αγόρι προσπαθεί να χωρέσει τα όνειρά του για μια… καλύτερη ζωή σε μια βαλίτσα.  Ένα παιδί φεύγει μόνο του από το σπίτι του στη Μέση Ανατολή για να συναντήσει τον αδελφό του στην Ευρώπη.  Ένα προσφυγόπουλο σαν τόσα άλλα. Το έργο του Μάικ Κένι σήμερα μοιάζει προφητικό. Στον μικρό Ναζ και τη συνοδοιπόρο του Κρίσια καθρεφτίζονται οι εμπειρίες, οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι επιθυμίες όλων των ξεριζωμένων, παιδιών και ενηλίκων.

Μια παράσταση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο για το θέμα της, που εντυπωσιάζει για την απλότητα του σκηνικού χώρου, για τη φαντασία των συντελεστών της και την εφευρετικότητα της σκηνοθεσίας της. Λίγο πριν συνεχίσει το ταξίδι του, η Lavart με το φακό της Διάνας Σεϊτανίδου συνάντησε Το αγόρι με τη βαλίτσα και μεταφέρει εικόνες από την προετοιμασία της παράστασης στο Βασιλικό Θέατρο.

Συντελεστές
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Τασούδης
Χορογραφία: Έντγκεν Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Ζώρα
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος 

Παίζουν με αλφαβητική σειράΛίλα Βλαχοπούλου (Κρίσια), Μαρία Καραμήτρη (Μητέρα/Οδηγός/Βοσκός/Γριά/Ναυτικός), Δημήτρης Καρτόκης (Πατέρας, Άνθρωπος/Ναυτικός/ Γέρος), Άγγελος Νεράντζης (Ναζ), Τίμος Παπαδόπουλος (Λαθρέμπορος/ Στρατιώτης/’Εμπορος/Αδελφός/ Ναυτικός).

Φωτογραφίες: Διάνα Σεϊτανίδου (Lavart), Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Η φωνή σας παίρνει τη μορφή γραμματοσειράς!

Close