Search
Close this search box.

“By Heart” του Tiago Rodrigues στο Θέατρο Αυλαία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

54α Δημήτρια

28 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου 2019

Η θεατρική παραγωγή «By Heart», από το Teatro Nacional D. Maria II της Λισαβόνας θα δώσει δύο παραστάσεις, στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 21.00, στο Θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ.2310230013)

Ο δραματουργός και ερμηνευτής Tiago Rodrigues διδάσκει ένα ποίημα σε δέκα ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ την performance και αγνοούν ποιο ποίημα πρόκειται να αποστηθίσουν ενώπιον του κοινού. Καθώς τους διδάσκει, ο πρωταγωνιστής ξεδιπλώνει ένα μείγμα ιστοριών το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις της γιαγιάς του, διανθισμένες από παραθέματα του Σαίξπηρ, του Ρέι Μπράντμπερι, του Τζορτζ Στάινερ, του Γιόζεφ Μπρόντσκι, ενώ παράλληλα προκύπτουν ιστορίες γύρω από Πορτογάλους σεφ, τηλεοπτικά σόου της Ολλανδίας και τη μορφή του νομπελίστα Μπορίς Πάστερνακ. Οι αινιγματικές διασυνδέσεις θα αποκαλυφθούν ενόσω το ποίημα ολοκληρώνεται.

https://www.lavart.gr/h-atzenta-ths-lavart-theatrikes-parastaseis-sth-thessaloniki/

Το «By Heart» είναι ένα έργο για τη μετάδοση και τη μεταβίβαση, για τη σημασία των λέξεων και των ιδεών που μόνο η μνήμη μπορεί να διαφυλάξει. Διευθυντής του Teatro Nacional D. Maria II της Λισαβόνας από το 2015, βραβευμένος, πολυταξιδεμένος και πολυπράγμων, ο γνωστότερος σκηνοθέτης της Πορτογαλίας Tiago Rodrigues έχει καθιερωθεί ως γεφυροποιός πόλεων και χωρών, ταυτόχρονα οικοδεσπότης και πρεσβευτής του ζωντανού θεάτρου


Τιμή 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό

Πέμπτη 17 & Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Ώρα  21:00     

Τοποθεσία Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή), τηλ. 2310 230 013)

Η επίσημη ιστοσελίδα των 54ων Δημητρίων εδώ

Τα 54α Δημήτρια στο Facebook: https://www.facebook.com/dimitriafestival/ 

Τα 54α Δημήτρια στο Instagram: https://www.instagram.com/dimitriafestival/

Τα 54α Δημήτρια στο Twitter: https://twitter.com/dimitriafest

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr