Search
Close this search box.

Ο Συναυλιακός Χάρτης Του 2019 Στην Ελλάδα!

Μπορεί να υποδεχθήκαμε μόλις την νέα χρονιά, παρόλα αυτά η αντίστροφη μέτρηση για το συναυλιακό καλοκαίρι- και όχι μόνο- του 2019 έχει ήδη ξεκινήσει!

Από νωρίς ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις των καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα κάνουν μία στάση στην Ελλάδα εντός του 2019. Προς μεγάλη, και σίγουρα ευχάριστη, έκπληξη όλων μας, ηχηρά ονόματα της διεθνούς rock, metal και pop σκηνής συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά τοπία των τελευταίων χρόνων, αν όχι το πιο ενδιαφέρον που έχουμε δει εδώ και καιρό. Αγαπημένα ξένα ονόματα επιστρέφουν στη χώρα μας ή δίνουν ραντεβού για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό στα open air -κατά κύριο λόγο- φεστιβάλ.

Μόλις πριν μερικές ημέρες κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία αυτή η συγκυρία με την ανακοίνωση τόσο μεγάλων και δυνατών μουσικών ονομάτων της διεθνούς σκηνής. Η νέα τροπολογία προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από το 24% στο 6%. Όσο δηλαδή είναι και στις θεατρικές παραστάσεις. Το μέτρο έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Επομένως με τη μείωση του ΦΠΑ θα έχουμε και μείωση των τιμών στα εισιτήρια για τις συναυλίες αρά θα είναι πιο εφικτό να βλέπουμε και περισσότερες συναυλίες!

Πρωταγωνιστής της νέας συναυλιακής χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα το Release Athens 2019, που ήδη έχει ανακοινώσει την άφιξη πολλών και μεγάλου βεληνεκούς καλλιτέχνες και μπάντες, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού. Μεταξύ αυτών οι Alice In Chains, ο Iggy Pop, οι Disturbed, οι New Order, οι Clutch και οι Manowar. Ξεχωριστή θέση κατέχει το Ejekt Festival, μιας και φέρνει τους The Cure σκορπίζοντας έτσι φρενίτιδα στο ελληνικό κοινό που αδημονεί να τους απολαύσει. Ένα καινούργιο φεστιβάλ μόλις έκανε την εμφάνισή του με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο, το Athens Rocks, από μία νέα εταιρία διοργάνωσης συναυλιών που λέγεται «High Priority Promotions», το οποίο ανακοίνωσε ήδη δύο ονόματα, τους Dropkick Murphys στη Θεσσαλονίκη και τους Slayer σε άγνωστο -ακόμα- μέρος στην Αθήνα. Dead Can Dance, Monster Magnet, Beth Hart και άλλοι πολλοί συμπληρώνουν και αυτοί με τη σειρά τους την ατζέντα, ενώ περιμένουμε ακόμη νέες ανακοινώσεις σχετικά και με άλλους καλλιτέχνες που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας μέσα στο 2019.

Παρακάτω παρατίθενται σε ημερολογιακή σειρά οι μπάντες και οι καλλιτέχνες που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα:

Monster Magnet

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 (Αθήνα) και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (Θεσσαλονίκη)

Πού: Piraeus 117 Academy, Αθήνα και Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (Rockwave Festival)

Οι απόλυτοι Space Lords του σκληρού ήχου έρχονται ξανά στην Ελλάδα! Ηeavy rock, stoner, fuzz, space rock, προπάτορες της ψυχεδέλειας και μπάσταρδοι γιοι των 70s. Αυτούς και άλλους πολλούς χαρακτηρισμούς έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς διάφοροι προκειμένου χα περιγράψουν τη μουσική των Monster Magnet! Μετά από απουσία πέντε ετών, τα μεγαθήρια του ψυχεδελικού ροκ επιστρέφουν με μία νέα περιοδεία, αφορμή της οποίας στάθηκε το νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάρτιο με τίτλο “Mindfucker” που αποτελεί τον ενδέκατο δίσκο της ιστορίας τους. Λίγο πριν κλείσουν τα 30 τους χρόνια ως μπάντα, ο Dave Wyndorf και η παρέα του αναμένεται να μας παρασύρουν με το σκληρό τους ροκ των 60s και των 70s, με τις τραχείς μπασογραμμές, τα θηριώδη riffs και τις παραμορφωμένες μελωδίες σε δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Uriah Heep

https://www.youtube.com/watch?v=DKxZY0DIxIk

Πότε: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου(Αθήνα) και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 (Θεσσαλονίκη)

Πού: Fuzz Live Music Club, Αθήνα και Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, το βρετανικό συγκρότημα της hard rock σκηνής επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Το αδικημένο και συνάμα σπουδαίο ροκ συγκρότημα μας έχει χαρίσει μερικά από τα πλέον κλασικά και διαχρονικά τραγούδια της ροκ. “Lady In Black”, “Easy Livin”, “July Morning”, “Sympathy”, “The Wizard”, “Gypsy’ , “Come Away Melinda”, “Rain”. Αθάνατα, αναλλοίωτα στο  πέρασμα του χρόνου τραγούδια, που έχουν μεγαλώσει γενεές γενεών οπαδών του rock  και έχουν, δικαίως,  τοποθετήσει τους Uriah Heep ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων, όλων των εποχών. Οι Uriah Heep πλέον μετρούν κοντά 50 χρόνια ενεργής παρουσίας στο  χώρο. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για πόσο καιρό ακόμα θα  ανεβαίνουν στο συναυλιακό σανίδι  και αναμφισβήτητα είμαστε πολύ τυχεροί, καθώς  έχουμε ακόμα την ευκαιρία να απολαμβάνουμε ζωντανά και από κοντά αυτά τα τόσο σπουδαία συγκροτήματα, που δυστυχώς σιγά-σιγά  αποχωρούν από την ενεργό δράση.  Το ραντεβού με τους Uriah Heep είναι το κάλεσμα ώστε να επισφραγιστεί  μία σχέση δεκαετιών και θα είμαστε εκεί ψυχή τε και σώματι.

Sad Lovers And Giants

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Πού: AN Club, Αθήνα

Το θρυλικό βρετανικό σχήμα των μελαγχολικών ’80s και ’90s επιστρέφει με τα post-punk, new wave ατμοσφαιρικά και ψυχεδελικά κομμάτια του και την αυθεντική του σύνθεση (πλην της Juliet Sainsbury). Οι Sad Lovers And Giants έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία και μοναδική συναυλία πάνω στην πλέον ουσιαστική στιγμή τους. Μετά από σειρά ετών έχουν έτοιμο το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους, μέρος του οποίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά επί σκηνής στην επικείμενη συναυλία τους, μαζί βέβαια με άπαντες τους αειθαλείς κι αγαπημένους ύμνους του συγκροτήματος! Οι Θλιμμένοι Εραστές θα είναι εκεί, όχι μόνο για τα μελαγχολικά παιδιά των 80’s & 90’s, αλλά και για όλους τους πραγματικούς μουσικόφιλους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Wooden Shjips

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Κυριακή 17 Mαρτίου 2019

Πού: Gagarin 205, Αθήνα (Plisskën Festival‎)

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του νεοψυχεδελικού rock κουαρτέτου στην Αθήνα για την πιο ευφορική συναυλία του 2019 είναι γεγονός! Οι Wooden Shjips είναι ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που η μουσική τους κάνει τους ακροατές να οραματίζονται χρώματα και δημιουργούν ένα συναίσθημα ευφορικού τριπαρίσματος, χωρίς τη βοήθεια παραισθησιογόνων ουσιών, απλά με την διείσδυση στην ψυχεδελική ροκ μουσική τους. Η επιστροφή τους στα πλαίσια του Plisskën Festival‎ πραγματοποιείται με αφορμή την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, σταθμός της οποίας θα είναι και η χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 5 full length albums με τελευταίο το “V” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο. Υπνωτικοί ρυθμοί, ένα κράμα από garage, space και psych rock και φωνητικά να ακούγονται από το υπερπέραν που θυμίζουν προφήτες, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής των Wooden Shjips.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Madrugada

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (Θεσσαλονίκη) και Κυριακή 7 Απριλίου 2019 (Αθήνα)

Πού: Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη και Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do (Αθήνα)

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τη διάλυσή τους, ύστερα από την τραγική απώλεια του κιθαρίστα τους Robert Buras, η δημοφιλής και λατρεμένη μπάντα επιστρέφει για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Οι Madrugada επανενώνονται και επιστρέφουν με νέα ευρωπαϊκή περιοδεία, μέσα στο 2019. Αφορμή αυτού στάθηκε η συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του “Industrial Silence”, της ντεμπούτο κυκλοφορίας του συγκροτήματος και ενός εκ των εμβληματικότερων και πιο αγαπημένων ροκ δίσκων των τελευταίων 20 χρόνων. Η ιστορία της επιτυχίας των Madrugada παραμένει θρυλική, στη μουσική ιστορία της Νορβηγίας. Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο live της μπάντας στο Gagarin 205 και έχοντας πλέον αλλάξει πολλά στις ζωές όλων, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά τον δίσκο που στοίχειωσε την εφηβεία, αλλά και τη νιότη πολλών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Pink Turns Blue

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Πού: Death Disco, Αθήνα

Οι Γερμανοί post punk θρύλοι επιστρέφουν για μία εμφάνιση στη χώρα μας, μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Οι Pink Turns Blue θεωρούνται μία από τις πιο επιδραστικές darkwave μπάντες. Σχηματίστηκαν στην Κολωνία το 1985 και κυκλοφόρησαν 6 στούντιο άλμπουμ την περίοδο 1987 – 1994, με το πρώτο τους “If Two Worlds Kiss” να παραμένει κλασσικό για την wave σκηνή, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πολυπαιγμένα underground hits στα σχετικά clubs. Διαλύθηκαν το 1994 και επανενώθηκαν 10 χρόνια αργότερα. Τι να περιμένει το κοινό από τους Pink Turns Blue; Τρεις ανθρώπους επί σκηνής να αναδράμουν στις ρίζες του post-punk, προσπαθώντας να δημιουργήσουν, με απλά μέσα, ένα λουτρό όμορφης μουσικής όπως ανέφερε και ο “ηγέτης” της μπάντας Mic Jogwer.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Dropkick Murphys

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Πού: Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, Θεσσαλονίκη

Ένα από τα πιο σαρωτικά συγκροτήματα που μπορείς να δεις live έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας που θα πραγματοποιήσουν μέσα στο 2019. Παντρεύοντας τον παραδοσιακό punk σκελετό με όργανα όπως πιάνο, φλογέρα, φλάουτο, γκάιντα, ακορντεόν, μαντολίνο και φυσαρμόνικα, δημιούργησαν ένα ακαταμάχητο μίγμα που τους έφερε στην κορυφή, κατατάσσοντάς τους σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα και άκρως αγαπητά συγκροτήματα και στη χώρα μας. “Shipping up to Boston”, “Rose tattoo”, “Johny I hardly knew ya”, “The state of Massachusetts”, “Loyal to no-one” είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες μας έχει προσφέρει η celtic punk μπάντα από τη Μασαχουσέτη, οι οποίες γνώρισαν τεράστια αποδοχή. Οι Dropkick Murphys ανήκουν στις λίγες μπάντες που κάθε τους κυκλοφορία ήταν συνεπής με όσα πρεσβεύει το συγκρότημα. Δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη τους για την εργατική τάξη, την στήριξη τους σε αυτή, ενώ δεν ήταν λίγες οι  φορές που βρέθηκαν πλάι σε κοινωνικές ομάδες όταν εκείνες διεκδικούσαν στοιχειώδη δικαιώματα. Ο Κen Casey (μπάσο, φωνή), ιθύνων νους του συγκροτήματος, έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά του φασισμού και του ναζισμού, αποδεχόμενος την πολιτική χροιά κάποιων εκ των τραγουδιών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Iggy Pop

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου, Αθήνα (Release Athens 2019)

Ο ζωντανός θρύλος της μουσικής σκηνής Iggy Pop έρχεται για να αποδείξει πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Είναι γνωστός για την εκρηκτική σκηνική του παρουσία και ξεκίνησε την καριέρα του με τους Stooges, πριν συνεχίσει ως σόλο καλλιτέχνης στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες κατά την διάρκεια της καριέρας του με κομμάτια όπως τα: “I Wanna Be Your Dog”, “Dirt” και “TV Eyed” με τους Stooges, αλλά και τα “The Passenger”, “Lust for Life” και “Real Wild Child (Wild One) ” από την προσωπική του καριέρα. Ο “Νονός του Punk”, ζωντανός θρύλος του rock, όχι απλά ως μουσικός αλλά και ως νοοτροπία και στάση ζωής, στην ουσία δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από εκείνους τους καλλιτέχνες που πρέπει κάποιος να τον δει, τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή του! Κάθε rock και, κυρίως, punk μπάντα ή καλλιτέχνης “δανείστηκε”(συνειδητά ή ασυνείδητα) ένα-δυο πράγματα από τον Iggy. Αν δεν υπήρχε αυτός και οι θρυλικοί Stooges η μουσική σήμερα θα ήταν διαφορετική.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Manowar

https://www.youtube.com/watch?v=Dll329ggLIY

Πότε: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού / Δέλτα Φαλήρου, Αθήνα (Release Athens 2019)

Η φήμη που τόσο καιρό υπήρχε για την επιστροφή των Manowar στη χώρα μας, τελικά επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Οι Manowar θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα στο πλαίσιο της επικής “The Final Battle World Tour 2019”, παρουσιάζοντας ένα συντριπτικό set γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια των fans της μπάντας σε μία ολοκαίνουρια multimedia παραγωγή. Πάνω από δύο ώρες, γεμάτες με όλες τις κλασικές στιγμές, μια εμπειρία ζωής για κάθε οπαδό του metal! “Kings of Metal”, “Brothers of Metal Pt. 1”, “Battle Hymn”, “Hail and Kill”, “Metal Warriors”, “Kill With Power” και δεκάδες ακόμα, στην “Τελική Μάχη” μίας πανίσχυρης μπάντας με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο πάντα στο πλευρό τους. Οι Manowar πρόσφατα γιόρτασαν την επέτειο της πρώτης συναυλίας που έδωσαν ποτέ στην Ελλάδα, στις 21 Νοεμβρίου 1992, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

New order

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Αθήνα (Release Athens 2019)

Από τη μία, η βαριά κληρονομιά των θρυλικών Joy Division, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που ακόμα και σήμερα αποτελεί αντικείμενο λατρείας για αμέτρητους φίλους της post-punk / dark wave σκηνής (και όχι μόνο) ανά τον κόσμο, επηρεάζοντας χιλιάδες άλλες μπάντες μέσα στα χρόνια, και από την άλλη η μετεξέλιξή τους σε New Order, η στροφή στον ηλεκτρονικό ήχο και η επίδρασή τους στις επόμενες γενιές μουσικών και ακροατών, καθιστούν τη μπάντα από το Manchester ως ένα από τα ονόματα που έχουν καθορίσει την πορεία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όσο ελάχιστοι. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, οι New Order μεγαλούργησαν δίνοντας στη σύγχρονη μουσική τη δική τους, πάντα μελαγχολική και ιδιαίτερη, απόχρωση. “Blue Monday”, “True Faith”, “Temptation”, “Everything’s Gone Green”, “Dreams Never End”,  “Your Silent Face”, “Age Of Consent”, “Thieves Like Us”, “The Perfect Kiss” είναι κάποια από τα διαμάντια που μας έχουν προσφέρει οι Ner Order και πρόκειται να απολαύσουμε από κοντά. Προερχόμενοι λοιπόν από τις στάχτες των μοναδικών Joy Division, οι πάντα αινιγματικοί New Order κατόρθωσαν να μετατρέψουν την οδύνη από την απώλεια του μοναδικού Ian Curtis σε αληθινό θρίαμβο. Μην ξεχνά κανείς πως οι Νew Order ήταν πάντα ένα γκρουπ πολύ εύκολο να το αγαπήσεις και κάθε γκρουπ εύκολο να το αγαπήσεις έχει το “κόμπλεξ” να θέλει να σου θυμίζει πως θα ήθελε να έχει κερδίσει την αγάπη πιο δύσκολα. Πραγματικά, αποτελούν μία σπάνια περίπτωση όπου στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι κατάφεραν να σημαδέψουν τη σύγχρονη μουσική εις διπλούν!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Clutch

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού, Αθήνα (Release Athens 2019)

Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Clutch θα επισκεφθούν για ακόμη μία φορά τη χώρα μας τον Ιούνιο. Το σπουδαίο rock’n’roll συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ διανύει το 27ο έτος της καριέρας του και επιστρέφει στα πλαίσια του Release Athens 2019. Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία που θα δώσουν στην Αθήνα, αφού όλες οι προηγούμενες είχαν γίνει καλοκαίρι μεν αλλά πάντα σε κλειστούς χώρους δε. Οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας υπήρξαν πραγματικά δυναμιτιστικές και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της μπάντας που πλέον αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής rock’n’roll έκφρασης, για ένα ευρύτερο φάσμα μουσικόφιλων, από τα blues μέχρι το stoner. Κάθε νέα κυκλοφορία τους βρίσκεται ένα σκαλί ψηλότερα, τόσο σε εμπορικό όσο και καλλιτεχνικό επίπεδο. Τρανή απόδειξη το ότι θα μας επισκεφτούν έχοντας, και πάλι, ένα από τα καλύτερα albums του 2018 στο ενεργητικό τους, το εξαιρετικό “Book Of Bad Decisions“. Ετοιμαστείτε για μια βραδιά απόλαυσης με “Electric Worry”, “The Regulator”, “The Mob Goes Wild”, “X-Ray Visions”, “Earth Rocker”, “A Quick Death in Texas”, “D.C. Sound Attack!”, “In Walks Barbarella”, “How to Shake Hands”και “Burning Beard” που, μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν μία μοναδική live εμπειρία!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Alice In Chains

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Αθήνα (Release Athens 2019)

Οι Alice in Chains παραμένουν μία από τις πλέον επιδραστικές και επιτυχημένες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί με τους Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden, αποτέλεσαν την Big Four του Seattle στα θρυλικά 90s και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επανακαθόρισαν τον χάρτη του modern rock. Ο τραγικός και πρόωρος χαμός του τραγουδιστή τους Layne Staley το 2002, έφερε την μπάντα σε ένα απροσδιόριστο διάλειμμα. Ωστόσο, τα εναπομείναντα μέλη, Cantrell, Kinney και Inez, ξανάφεραν τη μπάντα στη ζωή, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη. Την τελευταία δεκαετία ο ήχος τους παραμένει το ίδιο συναρπαστικός, συναισθηματικός και πάντα χαρακτηριστικός. Συνεχίζουν να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους, δισκογραφικά και επί σκηνής, ζώντας μια δεύτερη “ζωή” και μεγαλώνοντας τον ήδη “die hard” πυρήνα εκατομμυρίων οπαδών. Στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους πορείας που αγγίζει πλέον τα 30 χρόνια, έχουν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους και εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα κορυφαία live acts στα μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως. “Would”, “Man In The Box”, “Rooster”, “No Excuses”, “Down In A Hole”, “Them Bones”, “Heaven Beside You”, “Nutshell” και “Bleed The Freak” είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία κομμάτια που επιτέλους θα ακούσουμε ζωντανά, από την κορυφαία μπάντα που καθιέρωσε τον grunge ήχο, το βράδυ της 24ης Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Beth Hart

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πού: Θέατρο Βράχων Βύρωνα, Αθήνα

Η εξαιρετική blues ερμηνεύτρια, Beth Hart, έρχεται στην Αθήνα να μας ζεστάνει με τη μοναδική χροιά της φωνής της! Η Beth αναδείχθηκε από ένα talent show, το αμερικανικό “Star Search” και έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 1996 με το “Immortal”. Η φωνή της παρακίνησε τους κιθαρίστες Jeff Beck, Slash, Joe Bonamassa και Buddy Guy να παίξουν μαζί της  τόσο δισκογραφικά όσο και ζωντανά. Δεν είναι τυχαίο ότι για χρόνια την αποκαλούσαν “η νέα Amy Winehouse”. Ήταν από το ίδιο χαρμάνι, μεγάλο ταλέντο, τάση για βαριές καταχρήσεις, αυτοκαταστροφή- και όπως έγινε αργότερα γνωστό -ακόμη και στην ίδια- διπολική διαταραχή. H 46χρονη ερμηνεύτρια και δημιουργός θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των καιρών μας στο χώρο της μουσικής, ενώ φημίζεται για τις εξαιρετικές live επιδόσεις της. Η Αθήνα είναι ένας από τους σταθμούς του παγκοσμίου τουρ που κάνει για το νέο της άλμπουμ, με τίτλο “Better Than Home”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Disturbed

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Πού: Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, Αθήνα (Release Athens 2019)

Mία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των τελευταίων 25 χρόνων, οι Disturbed, πρόκειται να βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχοντας το νέο τους 7ο studio άλμπουμ στις αποσκευές τους με τίτλο “Evolution”, οι Disturbed κάνουν μια στάση στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Tae Kwon Do στο Φάληρο στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιούν για την προώθησή του. Από τις καλύτερες του σύγχρονου metal ήχου, η μπάντα από το Σικάγο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και στη χώρα μας, ιδίως μετά τη μοναδική διασκευή στο “The Sound of Silence” κάνοντας το όνομα των Disturbed ακόμα πιο διάσημο παγκοσμίως. Από την ίδρυσή τους το 1996 και έως σήμερα, με περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις, οι Disturbed έχουν πετύχει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ με πέντε σερί κυκλοφορίες δίσκων τους να κάνουν ντεμπούτο στην κορυφή του τσαρτ των Η.Π.Α., κάτι που μόνο οι Metallica έχουν καταφέρει. To φετινό τους album, “Evolution”, θεωρείται ένα από τα καλύτερα της καριέρας τους, ενώ το πρώτο single, “Are you Ready”, είναι το όγδοο Νο1 τους στο Mainstream Rock Chart. “Down with the Sickness”, “Are You Ready”, “Stricken”, “The Sound of Silence”, “Ten Thousand Fists”, “Indestructible” και “Inside The Fire” είναι μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που μας έχουν χαρίσει και πρόκειται να ακούσουμε live στη μοναδική βραδιά της 30ης Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Dead Can Dance

https://www.youtube.com/watch?v=OgHSGPBVpQE

Πότε: Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Πού: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη (Ejekt Festival)

Την 1η Ιουλίου 2019 θα βρεθούν στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, οι απόκοσμα αιθέριοι Dead Can Dance, στα πλαίσια της “A Celebration – Life and Works 1980-2019” περιοδείας τους, η οποία γιορτάζει το σύνολο της πορείας τους στις τέσσερις δεκαετίες της. Η μουσική των Dead Can Dance δεν έχει πρότυπα, δεν μοιάζει με κάποια άλλη. Σχεδόν δεν περιγράφεται με ακρίβεια. Τα πρώιμα έργα τους θα μπορούσαν να ενταχθούν στο darkwave. Στα μεταγενέστερα τραγούδια τους επηρεάστηκαν από μουσικά είδη από όλο τον κόσμο, με την Lisa να τραγουδά γλωσσολαλιά, δίνοντας τους ένα πολύ χαρακτηριστικό ύφος. Οι τελευταίοι δίσκοι τους ηχούν πιο διαφορετικά από τους πρώτους τρεις, και βρίσκονται πιο κοντά στη νεοκλασική μουσική, στο ethereal wave και την dark world music. Είναι εμφανείς πάντως οι επιρροές που έχουν από την Ελληνική μουσική (Αρχαία, Βυζαντινή και σύγχρονη) τόσο στις μελωδίες όσο και στους ρυθμούς που παίζουν. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 1981, με τις μυστικιστικές συνθέσεις του Brendan Perry και την αγγελόπλαστη φωνή της Lisa Gerrard, ιχνογράφησε ένα παράλληλο ηχητικό σύμπαν, υπέρ και πέρα των αισθητών διαστάσεων, σε μια άβατη ιερή χώρα. Διαλύθηκε περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ “Τhe Spiritchaser”, το 1996. Μετά από 16 χρόνια και με την απουσία τους να έχει υπάρξει ιδιαίτερα αισθητή, επισφράγισαν την επιστροφή τους με το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ “Anastasis” το 2012. Φέτος κυκλοφόρησαν τον νέο, 9ο κατά σειρά, studio δίσκο τους με τίτλο “Dionysus”, ένα μουσικό έργο που – όπως υποδηλώνει το (για ακόμα μια φορά) ελληνικό όνομά του – ερευνά την επίδραση του θεού Διονύσου στις παλαιο-ευρωπαϊκές θρησκευτικές πρακτικές που καταπιέστηκαν από την κυριαρχία του χριστιανισμού και του ισλαμισμού. Για τους Dead Can Dance η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα. Άλλωστε, το αποδεικνύουν η επιλογή της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους από την ελληνική παράδοση. Αλλά και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζική προσέλευσή του στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Slayer

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Πού: AthensRocks Festival, Αθήνα

Ένα νέο φεστιβάλ στήνεται αυτήν την εποχή, στοχεύοντας τον καλοκαιρινό ορίζοντα του 2019. Λέγεται AthensRocks και κάνει ποδαρικό με το δεξί, αφού ανακοίνωσε τον ερχομό των Slayer στην Αθήνα, στις 13 Ιουλίου. Έχοντας δημιουργήσει μερικές από τις πιο βίαιες επιθετικές μουσικές που δημιουργήθηκαν ποτέ, όντας μια από τις τέσσερις μπάντες που καθόρισαν ένα ολόκληρο είδος, έχοντας κυκλοφορήσει 12 στούντιο άλμπουμ, πολλαπλές ζωντανές ηχογραφήσεις , συλλογές,  live video και box sets, παίζοντας σχεδόν 3.000 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με αμέτρητα βραβεία μεταξύ των οποίων πέντε υποψηφιότητες για Grammy, αλλά και άλλα βραβεία, έχοντας το δικό τους έκθεμα στο Ινστιτούτο Smithsonian, που κοσμεί εκατοντάδες περιοδικά και καλύπτει την καταστροφική απώλεια του ιδρυτικού τους μέλους , η καριέρα των Slayer, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θρυλικά συγκροτήματα όλων των εποχών, έρχεται στο τέλος της. Οι Slayer, όπως ανακοίνωσαν, κάνουν την τελευταία παγκόσμια περιοδεία της καριέρας τους, έχοντας πάρει την απόφαση να κρεμάσουν τις κιθάρες τους. Η επερχόμενη λοιπόν αθηναϊκή συναυλία, θα είναι και ο τελευταίος αποχαιρετισμός προς τους Έλληνες φανς.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

The Cure

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πότε: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πού: Πλατεία Νερού, Αθήνα (Ejekt Festival)

Οι The Cure θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από πάνω από μια δεκαετία, στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης ευρωπαϊκής περιοδείας τους που γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του συγκροτήματος. Η μουσική τους ήταν αυτό το μοναδικό κράμα goth-rock-pop που κατόρθωσε να αποτυπώσει τόσο τέλεια το τι ακριβώς ήταν τα 80ς και τα 90ς. Πολλοί από εμάς έχουμε συνδέσει τους The Cure με ιδιαίτερες φάσεις της ζωής μας -όχι απαραίτητα ευχάριστες, όχι απαραίτητα δυσάρεστες- σίγουρα όμως χαρακτηριστικές. Ακούς ξανά τη μουσική τους και αισθάνεσαι πως ταξιδεύεις πίσω στα παλιά, ανταμώνεις με παρέες, επισκέπτεσαι μέρη που άλλοτε σύχναζες, αναβιώνεις συναισθήματα καταχωνιασμένα στα ενδότερα των αναμνήσεων σου. Αισθάνεσαι όμορφα. Ένα συγκρότημα που πάντρεψε ουκ ολίγα μουσικά στυλ στα 30 και βάλε χρόνια της μουσικής παρουσίας του και ένας frontman που μοιράστηκε μαζί μας λέξεις και ήχους που σε εκτινάσσουν στα ύψη και σε ρίχνουν κάτω απότομα. Το όνομα Robert Smith θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις ψυχές αυτών που πρόσκεινται στην σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν υπάρχει καλλιτέχνης ή συγκρότημα που δεν θα ήθελε να έχει γράψει ένα τραγούδι όπως τα “Friday I’m In Love”, “Just Like Heaven”, “Pictures of you”, “A Letter To Elise”, “Boys Don’t Cry”, “Lovesong”, “Never Enough”, “A Forest”, “High”, “Lullaby”, “Killing An Arab”, “Fascination Street”, “In Between Days”, “Close To Me”, “A Strange Day”,“Burn”,“Close To Me” και πολλά πολλά ακόμη. Οι The Cure ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν ένα νέο στούντιο άλμπουμ, στο κοντινό μέλλον. H νέα δουλειά αναμένεται να ακολουθήσει το προ δεκαετίας “4:13 Dream“. Σε συνέντευξή του σχετιζόμενη με την εισαγωγή του συγκροτήματος στο Rock And Roll Hall Of Fame, ο Robert Smith ανέφερε: “Συνάντησα τόσες πολλές νέες μπάντες και άκουσα πολύ μουσική στο Meltdown Festival.  Όλο αυτό μου έδωσε έμπνευση για να κάνω κάτι καινούργιο. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του νέου μας άλμπουμ. Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από το προηγούμενο.”

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σημειώστε τα στην ατζέντα σας και προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας, καθώς η νέα συναυλιακή χρονιά προβλέπεται εξαιρετικά δυναμική!

Κείμενο: Δήμητρα Τούνα (Lavart) 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr