Search
Close this search box.

Η Joan Jett & η Debbie Harry Παρουσιάζουν Δελτίο Ειδήσεων

Οι δύο κυρίες της ροκ αποδεικνύουν πως έχουν χιούμορ και πολιτική άποψη

Όταν ένα αγαπημένο σου ροκ είδωλο προχωρά σε νέα κυκλοφορία, δε μπορείς παρά να ενθουσιαστείς. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που δύο αγαπημένα σου ροκ είδωλα κάνουν το ίδιο και μάλιστα από κοινού; Η λέξη “ενθουσιασμός” εδώ νομίζω πως δεν αρκεί. Η Debbie Harry και η Joan Jett έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί επί πολιτικών ζητημάτων, αποφεύγοντας τις διπλωματικές οδούς και εκφράζοντας απερίφραστα τις απόψεις τους για τα κακώς κείμενα. Αυτή τη φορά, βέβαια, είπαν να το “δουν” διαφορετικά και να το διασκεδάσουν.

Στο video clip του κομματιού “Doom or Destiny” οι δύο κυρίες της ροκ εμφανίζονται να συμπαρουσιάζουν ένα σατιρικό δελτίο ειδήσεων από τα “πυρά” του οποίου δεν ξεφεύγουν ο Donald Trump, οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία αλλά και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Η τραγουδίστρια των Blondie δήλωσε πως στόχος της ήταν να σχολιάσει “το περίεργο καθεστώς των media και της ενημέρωσης, φέρνοντας στην επιφάνεια θέματα όπως η περιβαλλοντική κατάρρευση, τα ορυκτά καύσιμα, η μείωση του πληθυσμού των μελισσών, η υπερθέρμανση του πλανήτη, ο σεξισμός, η πατριαρχία, ο Trump, η Ρωσία, ο φεμινισμός, ο καταναλωτισμός, το μάρκετινγκ του πολέμου και πολλά άλλα“.

Στην πιο “σκληρή” σκηνή του clip, οι Jett & Harry επιδίδονται σε μία συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποιώντας μία μαριονέτα που προσομοιάζει αισθητικά τον νυν πρόεδρο της Αμερικής και δείχνει να φωνάζει “Fake News!” μπροστά από το podium. Λίγο αργότερα, μία γάτα επιτίθεται στη μαριονέτα και ο τίτλος των ειδήσεων γράφει “Pussy Grabs Back“, σχόλιο προς την ατάκα του Trump “Grab ’em by the pussy” που αποκαλύφθηκε στο επίμαχο φιλμ που είχε διαρρεύσει στο παρελθόν από το Access Hollywood.

Το τραγούδι “Doom or Destiny” συμπεριλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ των Blondie με τίτλο “Pollinator“, που κυκλοφόρησε τον Μάιο και στο οποίο το δημοφιλές συγκρότημα συνεργάστηκε με καλλιτέχνες, όπως η Sia, o Nick Valensi των The Strokes, ο Charli XCX και οι Blood Orange.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart) 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr