Search
Close this search box.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy 2017

Τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy θεωρούνται αντίστοιχα σε σημασία με τα Oscar για τον κινηματογράφο και με τα Grammy για την μουσική. Από την χρονιά καθιέρωσης τους (1949) μέχρι και σήμερα, έχουν βραβεύσει σειρές, οι οποίες θεωρούνται αριστουργήματα τόσο για την εποχή τους όσο και διαχρονικά. Στα φετινά βραβεία Emmy, τα οποία θα αποδοθούν στις 17 Σεπτεμβρίου στο Los Angeles, οι υποψηφιότητες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και άξιες προσοχής. Το δράμα επιστημονικής φαντασίας του HBO, Westworld, είναι η σειρά με την μεγαλύτερη παρουσία φέτος, ενώ τα The Handmaid’s Tale, This is Us, Veep, Big Little Lies, Feud και The Night Of έχουν και αυτά την τιμητική τους με διπλές υποψηφιότητες σε αρκετές κατηγορίες. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα την κάθε κατηγορία.

 

Δραματικές σειρές

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη δραματική σειρά 2017:

Better Call Saul (Κανάλι AMC – trailer)

Η σειρά Better Call Saul αποτελεί spin-off του δημοφιλούς Breaking Bad και έχει ήδη διανύσει τρεις επιτυχημένες σεζόν. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την επεισοδιακή ζωή του δικηγόρου James McGill, έξι χρόνια πριν από την εμφάνιση του στην αρχική σειρά.

The Crown (Κανάλι Netflix – trailer)

Η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται στο επίκεντρο της βιογραφικής σειράς The Crown. Η παραγωγή είναι ιδιαίτερα καλοστημένη ως προς τα σκηνικά και τα κοστούμια ενώ από το κανάλι προβλέπεται ότι η σειρά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες πέντε σεζόν.

House of Cards (Κανάλι Netflix – trailer)

Το House of Cards εξιστορεί τις μηχανορραφίες του βουλευτή των ΗΠΑ, Frank Underwood, καθώς και της εξίσου ύπουλης συζύγου του, Claire. Η σειρά έχει προταθεί πολλές φορές για Emmy στο παρελθόν και το 2013 κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

This is Us (Κανάλι NBC – trailer)

Το πρωτοεμφανιζόμενο This is Us αναπτύσσει τις ιστορίες ανθρώπων που γεννήθηκαν την ίδια μέρα και τον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδέονται. Εκπλήσσοντας τους κριτικούς και το τηλεοπτικό κοινό με την ποιότητα της, η σειρά μετράει αρκετές υποψηφιότητες φέτος στα Emmy (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ)

Stranger Things (Κανάλι Netflix – trailer)

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας Stranger Things αφηγείται την υπερφυσική εξαφάνιση ενός αγοριού και τις προσπάθειες που κάνουν οι φίλοι και η οικογένεια του για να τον βρουν. Λαμβάνοντας θετικές κριτικές, η σειρά έχει ανανεωθεί ήδη για δυο ακόμα σεζόν.

The Handmaid’s Tale (Κανάλι Hulu – trailer)

Το δυστοπικό The Handmaid’s Tale απεικονίζει έναν κόσμο στον οποίο οι γυναίκες λειτουργούν αποκλειστικά ως ένα υποταγμένο όργανο αναπαραγωγής. Η σειρά βασίζεται σε βιβλίο της Margaret Atwood και ο δεύτερος κύκλος της θα κυκλοφορήσει το 2018.

Westworld (Κανάλι HBO – trailer)

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας Westworld παρουσιάζει ένα πάρκο που έχει ως θέμα του την Άγρια Δύση και λειτουργείται από ρομπότ. Θεωρείται φαβορί φέτος καθώς και η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση που κυκλοφόρησε ποτέ από το HBO (ξεπερνώντας ακόμα και το Game of Thrones).

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο αντρικό ρόλο σε δραματική σειρά 2017:

Sterling K. Brown (This is Us)
Anthony Hopkins (Westworld)
Bod Odenkirk (Better Call Saul)
Kevin Spacey (House of Cards)
Milo Ventimiglia (This is Us)
Matthew Rhys (The Americans)
Liev Schreiber (Ray Donovan)

Η σειρά This is Us τιμήθηκε φέτος με διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου. Τόσο ο Sterling K. Brown όσο και ο Milo Ventimiglia κατάφεραν να προκαλέσουν συγκίνηση αλλά και γέλιο στους τηλεθεατές με την προσεγμένη ερμηνεία τους. Ο Anthony Hopkins για ακόμη μια φορά απέδειξε την υποκριτική του δεινότητα πρωταγωνιστώντας στο Westworld ενώ ο Bob Odenkirk και ο Kevin Spacey παραμένουν μια σταθερή αξία καθώς έχουν προταθεί πολλάκις στο παρελθόν στην ίδια κατηγορία. Ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες είναι εκείνες του Matthew Rhys και του Liev Schreiber, καθώς οι σειρές που εκπροσωπούν δεν συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς.

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο γυναικείο ρόλο σε δραματική σειρά 2017:

Viola Davis (How to Get Away with Murder)
Claire Foy (The Crown)
Evan Rachel Wood (Westworld)
Robin Wright (House of Cards)
Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale)
Keri Russell (The Americans)

Η Claire Foy, η Evan Rachel Wood και η Elizabeth Moss είναι οι πρωτοεμφανιζόμενες σε αυτή την κατηγορία φέτος. Η Foy κατάφερε να ενσαρκώσει επιτυχώς την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και η Rachel Wood χρησιμοποίησε ένα εύρος συναισθημάτων στην ερμηνεία της ως ρομπότ Dolores Abernathy. Εντυπωσιακή ήταν και η Elizabeth Moss στον ρόλο της ως Offred καθώς ξεδίπλωσε τον ταραγμένο ψυχικό κόσμο μιας γυναίκας που έχει καταπιεστεί από την δυστοπική κοινωνία στην οποία ζει. Η Robin Wright και η Viola Davis έχουν προταθεί ξανά στο παρελθόν για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου σε δράμα όπως και η Keri Russell, η οποία μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Matthew Rhys, αντιπροσωπεύουν την σειρά The Americans.

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο αντρικό ρόλο σε δραματική σειρά 2017:

Jonathan Banks (Better Call Saul)
Ron Cephas Jones (This is Us)
David Harbour (Stranger Things)
Michael Kelly (House of Cards)
John Lithgow (The Crown)
Jeffrey Wright (Westworld)
Mandy Patinkin (Homeland)

Ο Ron Cephas Jones με την ερμηνεία του ως ετοιμοθάνατος William Hill κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές (αλλά και τα δάκρυα) των τηλεθεατών της σειράς This is Us ενώ ο Bernard Lowe, ερμηνευμένος από τον Jeffrey Wright, ίσως ήταν ο χαρακτήρας του Westworld με τον οποίο ταυτίστηκε περισσότερο το κοινό. Ιδιαίτερα πειστικός ήταν ο John Lithgow στον ρόλο του ως Winston Churchill αλλά και ο David Harbour ως αστυνόμος Jim Hopper στο Stranger Things. Οι Michael Kelly, Jonathan Banks και Mandy Patinkin έχουν προταθεί παλαιότερα αρκετές φορές στην κατηγορία δεύτερου αντρικού δραματικού ρόλου για την σταθερή και άρτια δουλειά τους.

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο σε δραματική σειρά 2017:

Chrissy Metz (This is Us)
Thandie Newton (Westworld)
Samira Wiley (The Handmaid’s Tale)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)
Ann Dowd (The Handmaid’s Tale)
Uzo Aduba (Orange is the New Black)

Σε αυτή την κατηγορία ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία έχει το The Handmaid’s Tale με την υποψηφιότητα της Samira Wiley αλλά και της Ann Dowd. Και οι δυο ηθοποιοί ερμήνευσαν εκπληκτικά τους ρόλους τους παρουσιάζοντας στο κοινό την διαφορετική στάση που υιοθετούν οι άνθρωποι απέναντι σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Η Millie Bobby Brown απέδειξε ότι κάποιες φορές τα παιδιά – ηθοποιοί ξεπερνούν σε ταλέντο τους ενήλικες με τον ρόλο της ως Eleven στο Stranger Things. Άρτια ήταν και η υποκριτική της Chrissy Metz και της Thandie Newton – η πρώτη ως υπέρβαρη Kate κατάφερε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και η δεύτερη ως ρομπότ Maeve πρόβαλλε την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος για έλεγχο της ζωής του. Δυστυχώς, παρά τις ικανότητες της, η Uzo Aduba αποτελεί outsider για φέτος διότι η σειρά της (Orange is the New Black) δεν συμμετέχει σε καμία άλλη κατηγορία.

 

Κωμικές Σειρές

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη κωμική σειρά 2017:

Atlanta (Κανάλι FX – trailer)

Το Atlanta εξιστορεί την ζωή ενός ανερχόμενου ραπ τραγουδιστή ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει ξανά την εκτίμηση της οικογενείας του. Η σειρά έλαβε φέτος χρυσές σφαίρες καλύτερης μουσικής κωμωδίας και καλύτερου κωμικού ηθοποιού.

Modern Family (Κανάλι ABC – trailer)

Η σειρά Modern Family απεικονίζει την ζωή τριών αρκετά διαφορετικών οικογενειών και έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμικής σειράς για τις πέντε πρώτες χρονιές κυκλοφορίας της.

Master of None (Κανάλι Netflix – trailer)

Το Master of None διηγείται την ζωή και τις περιπέτειες ενός τριαντάρη ηθοποιού στην Νέα Υόρκη. Η σειρά κέρδισε το βραβείο Emmy καλύτερου κωμικού σεναρίου το 2016.

Black-ish (Κανάλι ABC – trailer)

Όπως και το Modern Family παραπάνω, έτσι και το Black-ish έχει να κάνει με την ζωή μιας οικογένειας. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, τα μέλη αυτής της οικογένειας είναι μεσοαστοί Αφροαμερικανοί. Η σειρά προτάθηκε για Emmy καλύτερης κωμωδίας το 2016 και βρίσκεται ήδη στον τέταρτο κύκλο της.

Unbreakable Kimmy Schmidt (Κανάλι Netflix – trailer)

Η σειρά Unbreakable Kimmy Schmidt έχει ένα αρκετά πρωτότυπο σενάριο: μια κοπέλα μετά την αρπαγή και κράτηση της από μια αίρεση για 15 χρόνια, διασώζεται και προσπαθεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη αμερικανική κοινωνία. Έχοντας λάβει ήδη δυο υποψηφιότητες Emmy καλύτερης κωμικής σειράς, η ιστορία της Kimmy έχει ανανεωθεί για τέταρτο κύκλο.

Silicon Valley (Κανάλι HBO – trailer)

Η πλοκή του Silicon Valley περιστρέφεται γύρω από τους έξι ιδρυτές μιας νεοσύστατης αμερικανικής επιχείρησης. Η σειρά έλαβε υποψηφιότητα Emmy ως καλύτερη κωμωδία και για τις τέσσερις σεζόν κυκλοφορίας της ενώ ήδη έχει ανανεωθεί για πέμπτη χρόνια.

Veep (Κανάλι HBO – trailer)

Το Veep παρουσιάζει τις τραγελαφικές καταστάσεις που βιώνει μια Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας τις δυο προηγούμενες χρονιές, η σειρά θεωρείται μεγάλο φαβορί και φέτος.

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο αντρικό ρόλο σε κωμική σειρά 2017:

Anthony Anderson (Black-ish)
Aziz Ansari (Master of None)
Donald Glover (Atlanta)
Jeffrey Tambor (Transparent)
Zach Galifianakis (Baskets)
William H. Macy (Shameless)

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Jeffrey Tambor θα νικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία πρώτου αντρικού κωμικού ρόλου και δεν έχουν άδικο. Ο Tambor στον ρόλο του ως Maura Pfefferman παρουσιάζει με ιδιαίτερα ρεαλιστικό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια τρανς γυναίκα σήμερα. Για τον Anthony Anderson και τον Aziz Ansari αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που είναι υποψήφιοι στην κατηγορία ενώ ο Donald Glover είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Οι σειρές Baskets και Shameless δεν είναι υποψήφιες ως καλύτερη κωμική σειρά, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για τη νίκη του Galifianakis ή του Macy να είναι μικρότερες.

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο γυναικείο ρόλο σε κωμική σειρά 2017:

Allison Janney (Mom)
Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Julia Louis – Dreyfus (Veep)
Jane Fonda (Grace and Frankie)
Tracee Ellis Ross (Black-ish)
Lily Tomlin (Grace and Frankie)
Pamela Adlon (Better Things)

Η Julia Louis – Dreyfus τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου πρώτου γυναικείου κωμικού ρόλου. Παρόλα αυτά, έχει αρκετά ισχυρό ανταγωνισμό φέτος. Το Grace and Frankie αν και δεν είναι προτεινόμενο για καλύτερη κωμική σειρά, έχει διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία. Η Lily Tomlin και η Jane Fonda αποτελούν το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σειράς και θεωρούνται εδραιωμένες ηθοποιοί στον τομέα της κωμωδίας. Η Tracee Ellis Ross και η Ellie Kemper έχουν υπάρξει ξανά υποψήφιες για τον ίδιο ρόλο στο παρελθόν ενώ η Allison Janney και η Pamela Adlon είναι δυνατές πρωτοεμφανιζόμενες (η Janney έχει διαγωνιστεί ξανά στα Emmy, αλλά μόνο στην κατηγορία δεύτερου γυναικείου κωμικού ρόλου).

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο αντρικό ρόλο σε κωμική σειρά 2017:

Louie Anderson (Baskets)
Alec Baldwin (Saturday Night Live)
Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Ty Burrell (Modern Family)
Tony Hale (Veep)
Matt Walsh (Veep)

Ο Ty Burrell και ο Tony Hale έχουν κερδίσει παραπάνω από μια φορά στο παρελθόν το βραβείο καλύτερου δεύτερου αντρικού κωμικού ρόλου. Ο Louie Anderson πέρυσι, αν και outsider, επίσης κέρδισε. Ο Matt Walsh και ο Tituss Burgess είχαν υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θέτει τον Alec Baldwin ως τον μοναδικό πρωτοεμφανιζόμενο. Η μίμηση του Baldwin ως Donald Trump θεωρήθηκε ένα από τα δυνατότερα στοιχεία της φετινής σεζόν του Saturday Night Live και έτσι του προσφέρει αρκετές πιθανότητες για τη νίκη.

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο σε κωμική σειρά 2017:

Vanessa Bayer (Saturday Night Live)
Anna Chlumsky (Veep)
Kathryn Hahn (Transparent)
Leslie Jones (Saturday Night Live)
Judith Light (Transparent)
Kate McKinnon (Saturday Night Live)

Η κωμωδία σκετς Saturday Night Live έχει την τιμητική της στην κατηγορία καλύτερου δεύτερου γυναικείου κωμικού ρόλου, αριθμώντας τρεις υποψηφιότητες. Παρόλα αυτά, ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός τόσο με την διπλή υποψηφιότητα του Transparent όσο και με την υποψηφιότητα της Anna Chlumsky για πέμπτη συνεχόμενη χρόνια.

 

Μικρού μήκους σειρές και τηλεταινίες

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη μικρού μήκους σειρά 2017:

Big Little Lies (Κανάλι HBO – trailer)

Με δυνατό καστ ηθοποιών (Nicole Kidman, Reese Witherspoon), η μαύρη κωμωδία Big Little Lies αποτελεί φαβορί φέτος. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τριών γυναικών, οι οποίες σταδιακά καταρρέουν. Η σειρά περιέχει μυστήριο και είναι σκηνοθετημένη από τον Jean – Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild).

Fargo (Κανάλι FX – trailer)

Η αμερικανική σειρά Fargo λειτουργεί σαν ανθολογία (η κάθε σεζόν της είναι ανεξάρτητη) και αποτελεί κράμα κωμωδίας και δράματος. Στην τρίτη της σεζόν, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός ζευγαριού που εμπλέκεται σε έναν διπλό φόνο.

Genius (Κανάλι National Geographic – trailer)

Το Genius παρουσιάζει την ζωή του διάσημου επιστήμονα Albert Einstein από τα χρόνια της νιότης του, που δούλευε ως υπάλληλος, έως τα μετέπειτα χρόνια του, όπου ανέπτυξε την θεωρία της σχετικότητας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Geoffrey Rush ενώ η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, η οποία θα σχετίζεται με την ζωή του συγγραφέα Pablo Picasso.

Feud: Bette and Joan (Κανάλι FX – trailer)

Το Feud αποτελεί βιογραφική σειρά ανθολογίας που δημιουργήθηκε από τον παραγωγό και σεναριογράφο Ryan Murphy (American Horror Story). Η πρώτη του σεζόν, με υπότιτλο Bette and Joan, εξιστορεί την διαμάχη μεταξύ των αμερικανίδων ηθοποιών Bette Davis και Joan Crawford κατά τα γυρίσματα της επιτυχημένης ταινίας τους What Ever Happened to Baby Jane?

The Night Of (Κανάλι HBO – trailer)

Η σειρά μυστηρίου The Night Of περιγράφει τον αγώνα ενός Πακιστανού – Αμερικανού να αθωωθεί για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές για την υποκριτική των πρωταγωνιστών της, η σειρά αποτελεί ένα ακόμα φαβορί για τα φετινά βραβεία Emmy.

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη τηλεταινία 2017:

Black Mirror – επεισόδιο San Junipero (Κανάλι Netflix – trailer)

San Junipero είναι το όνομα της παραθαλάσσιας πόλης στην οποία συναντιούνται και ερωτεύονται δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Το ομώνυμο επεισόδιο της επιστημονικής σειράς Black Mirror θεωρείται ένα από τα καλύτερα της, τόσο για το κομμάτι της υποκριτικής όσο και για τα θέματα διαφορετικότητας που θίγει.

Sherlock – επεισόδιο The Lying Detective (Κανάλι PBS – trailer)

Η σειρά μυστηρίου Sherlock είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Στο δεύτερο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, με τίτλο The Lying Detective, παρακολουθούμε την προσπάθεια του Sherlock να αποδείξει ότι ένας ισχυρός επιχειρηματίας είναι κατά συρροή δολοφόνος.

The Wizard of Lies (Κανάλι HBO – trailer)

Το Wizard of Lies εξιστορεί το οικονομικό σκάνδαλο του Bernie Madoff, ο οποίος διέπραξε την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία των ΗΠΑ. Τον επιχειρηματία ενσαρκώνει ο Robert De Niro ενώ την γυναίκα του υποδύεται η Michelle Pfeiffer.

Dolly Parton’s Christmas of Many Colors: Circle of Love (Κανάλι NBC – trailer)

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Dolly Parton είναι ιδιαίτερα γνωστή για την δουλειά της στον τομέα της country μουσικής. Η βιογραφική τηλεταινία Dolly Parton’s Christmas of Many Colors: Circle of Love παρουσιάζει την παιδική ηλικία της Dolly και την δυνατή σχέση που είχε με τα μέλη της οικογένειας της.

The Immortal Life of Henrietta Lacks (Κανάλι HBO – trailer)

Η Henrietta Lacks είναι ιστορικό πρόσωπο που διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας την δεκαετία του ’50. Τα κύτταρα της άλλαξαν τα δεδομένα της θεραπείας κατά του καρκίνου καθώς αποτέλεσαν τη βάση πολλών πειραμάτων. Η τηλεταινία The Immortal Life of Henrietta Lacks είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Rebecca Skloot. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Deborah Lacks, κόρης της Henrietta, ερμηνεύει με επιτυχία η Oprah Winfrey, η οποία είναι και παραγωγός της ταινίας.

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο αντρικό ρόλο σε μικρού μήκους σειρά ή τηλεταινία 2017:

Riz Ahmed (The Night Of)
Benedict Cumberbatch (Sherlock)
Robert De Niro (The Wizard of Lies)
Ewan McGregor (Fargo)
Geoffrey Rush (Genius)
John Turturro (The Night Of)

Η κατηγορία καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά φέτος περιέχει πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Όλοι οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι γνωστοί από την συμμετοχή τους σε κινηματογραφικές ταινίες, με πιο σημαντικούς τους Robert De Niro, Geoffrey Rush και John Turturro. Ο Riz Ahmed και ο Ewan McGregor είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία ενώ ο Cumberbatch είχε προταθεί στο παρελθόν επανειλημμένα και κέρδισε για την σειρά Sherlock το 2014.

Υποψηφιότητες για καλύτερο πρώτο γυναικείο ρόλο σε μικρού μήκους σειρά ή τηλεταινία 2017:

Carrie Coon (Fargo)
Felicity Huffman (American Crime)
Nicole Kidman (Big Little Lies)
Jessica Lange (Feud: Bette and Joan)
Reese Witherspoon (Big Little Lies)
Susan Sarandon (Feud: Bette and Joan)

Το βραβείο καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά διεκδικούν φέτος δυο σειρές: το Feud και το Big Little Lies. Η υποκριτική των πρωταγωνιστριών και στις δυο σειρές ήταν πλήρης και απομακρυσμένη από στερεότυπα και κλισέ. Η Felicity Huffman, αν και προτεινόμενη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία, αποτελεί outsider, όπως και η Carrie Coon, που όμως έχει την υποστήριξη του κόσμου λόγω της παράλειψης του Leftovers από τα βραβεία φέτος (στο οποίο πρωταγωνιστούσε).

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο αντρικό ρόλο σε μικρού μήκους σειρά ή τηλεταινία 2017:

Billy Camp (The Night Of)
David Thewlis (Fargo)
Michael K. Williams (The Night Of)
Alfred Molina (Feud: Bette and Joan)
Alexander Skarsgård (Big Little Lies)
Stanley Tucci (Feud: Bette and Joan)

Και σε αυτή την κατηγορία, το The Night Of και το Feud αποτελούν τα μεγάλα φαβορί με την διπλή υποψηφιότητα τους. Όμως, η ιδιαίτερη υποκριτική ικανότητα του David Thewlis και του Alexander Skarsgård δεν πρέπει να θεωρηθεί υποδεέστερη, καθώς και οι δυο ερμήνευσαν χαρακτήρες ιδιαίτερα αντιπαθείς αλλά ταυτόχρονα καλοστημένους.

Υποψηφιότητες για καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο σε μικρού μήκους σειρά ή τηλεταινία 2017:

Judy Davis (Feud: Bette and Joan)
Regina King (American Crime)
Jackie Hoffman (Feud: Bette and Joan)
Laura Dern (Big Little Lies)
Michelle Pfeiffer (The Wizard of Lies)
Shailene Woodley (Big Little Lies)

Παρόλο που η Regina King κέρδισε το βραβείο τις προηγούμενες δυο χρονιές, φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το Feud και το Big Little Lies έχουν διπλή υποψηφιότητα ενώ η υποκριτική της Michelle Pfeiffer θεωρείται ένα από τα δυνατότερα στοιχεία του Wizard of Lies.

 

Οι υπόλοιπες κατηγορίες

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο talk show:

Full Frontal with Samantha Bee (Κανάλι TBS)
Jimmy Kimmel Live! (Κανάλι
ABC)
Last Week Tonight with John Oliver (Κανάλι
HBO)
The Late Show with Stephen Colbert (Κανάλι
CBS)
The Late Late Show with James Corden (Κανάλι
CBS)
Real Time with Bill Maher (Κανάλι
HBO)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο sketch show:

Billy on the Street (Κανάλι truTV)
Documentary Now! (Κανάλι
IFC)
Drunk History (Κανάλι
Comedy Central)
Portlandia (Κανάλι
IFC)
Saturday Night Live (Κανάλι
NBC)
Tracey Ullman’s Show (Κανάλι
HBO)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο reality show:

The Amazing Race (Κανάλι CBS)
American Ninja Warrior (Κανάλι NBC)
Project Runway (Κανάλι Lifetime)
RuPaul’s Drag Race (Κανάλι VH1)
Top Chef (Κανάλι Bravo)
The Voice (Κανάλι NBC)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία δραματικής σειράς:

Better Call Saul (Επεισόδιο Witness)
The Crown (Επεισόδιο
Hyde Park Corner)
The Handmaid’s Tale (Επεισόδιο
Offred)
The Handmaid’s Tale (Επεισόδιο
The Bridge)
Homeland (Επεισόδιο
America First)
Stranger Things (Επεισόδιο
Chapter One: The Vanishing of Will Byers)
Westworld (Επεισόδιο
The Bicameral Mind)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία κωμικής σειράς:

Atlanta (Επεισόδιο B.A.N.)
Silicon Valley (Επεισόδιο
Intellectual Property)
Silicon Valley (Επεισόδιο
Server Error)
Veep (Επεισόδιο
Blurb)
Veep (Επεισόδιο
Justice)
Veep (Επεισόδιο
Groundbreaking)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία μικρού μήκους σειράς ή τηλεταινίας:

Big Little Lies (ολόκληρη η σειρά)
Fargo (Επεισόδιο
The Law of Vacant Places)
Feud: Bette and Joan (Επεισόδιο
And the Winner Is… The Oscars of 1963)
Genius (Επεισόδιο
Einstein: Chapter One)
The Night Of (Επεισόδιο
The Art of War)
The Night Of (Επεισόδιο
The Beach)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία τηλεοπτικού show:

Drunk History (Επεισόδιο Hamilton)
Jimmy Kimmel Live! (Επεισόδιο
The RED Show)
Last Week Tonight with John Oliver (Επεισόδιο
Multi-Level Marketing)
The Late Show with Stephen Colbert (Επεισόδιο
Episode 0179)
Saturday Night Live (Επεισόδιο
Host: Jimmy Fallon)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο σενάριο δραματικής σειράς:

The Americans (Επεισόδιο The Soviet Division)
Better Call Saul (Επεισόδιο
Chicanery)
The Crown (Επεισόδιο
Assassins)
The Handmaid’s Tale (Επεισόδιο
Offred)
Stranger Things (Επεισόδιο
Chapter One: The Vanishing of Will Byers)
Westworld (Επεισόδιο
The Bicameral Mind)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο σενάριο κωμικής σειράς:

Atlanta (Επεισόδιο B.A.N.)
Atlanta (Επεισόδιο
Streets on Lock)
Master of None (Επεισόδιο
Thanksgiving)
Silicon Valley (Επεισόδιο
Success Failure)
Veep (Επεισόδιο
Georgia)
Veep (Επεισόδιο
Groundbreaking)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο σενάριο μικρού μήκους σειράς ή τηλεταινίας:

Big Little Lies (ολόκληρη η σειρά)
Black Mirror (Επεισόδιο
San Junipero)
Fargo (Επεισόδιο
The Law of Vacant Places)
Feud: Bette and Joan (Επεισόδιο
And the Winner Is… The Oscars of 1963)
Feud: Bette and Joan (Επεισόδιο
Pilot)
The Night Of (Επεισόδιο
The Call of the Wild)

 

Υποψηφιότητες για καλύτερο σενάριο τηλεοπτικού show:

Full Frontal with Samantha Bee (Κανάλι TBS)
Last Week Tonight with John Oliver (Κανάλι
HBO)
Late Night with Seth Meyers (Κανάλι
NBC)
The Late Show with Stephen Colbert (Κανάλι
CBS)
Saturday Night Live (Κανάλι
NBC)

 

Κείμενο: Θοδωρής Κανάκης (Lavart)

 

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr