Search
Close this search box.

5 πιθανές spin-off σειρές για το Game of Thrones!

[dropcap size=big]Σ[/dropcap]την ανακοίνωση της HBO σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό επεισοδίων στις σεζόν 7 και 8 της σειράς Game of Thrones, πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, η HBO ίσως να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στους απογοητευμένους, καθώς επεξεργάζεται το ενδεχόμενο παραγωγής μιας σειράς spin-off ,μιας ανεξάρτητης δηλαδή παραγωγής, βασισμένης στο υπάρχον υλικό.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες σειρές στην κατηγορία των fantasy είναι αδύνατον να λήξει χωρίς μία σωστή μάχη. Αναφέρομαι στη μάχη που θα δώσουν οι 5 αναγνωρισμένοι σεναριογράφοι στους οποίους ανατέθηκε η δημιουργία μίας συνέχειας για τη σειρά, η οποία θα εξελίσσεται μεν στον κόσμο που έχτισε ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν αλλά θα απέχει δε από τις προσωπικές του προσδοκίες. Ο νικητής της μάχης αυτής θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη δική του προέκταση στη φανταστική ιστορία τροφοδοτώντας το κοινό με νέα επεισόδια.


[dropcap size=big]Ν[/dropcap]Να σημειωθεί ότι ως τώρα οι σεναριογράφοι που είχαν επιλεχθεί ήταν 4, όμως μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ο George R.R. Martin ανακοίνωσε την παρουσία του πέμπτου χωρίς να αναφέρει όμως το όνομα αυτού, χαρακτηριστικά γράφει: «Προσθέσαμε έναν πέμπτο σεναριογράφο στους αρχικούς τέσσερις. Όχι δεν θα αποκαλύψω εδώ το όνομα του. Το HBO ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων πρώτων και δεν αμφιβάλλω πως θα ανακοινώσει και τον πέμπτο, μόλις κλείσει η συμφωνία μαζί του. Πρόκειται για μια εκπληκτική προσθήκη, ωστόσο, εκτός του ότι είναι καλός τύπος και μια χαρά συγγραφέας, εκτός από εμένα, ίσως τον Elio και την Linda, δεν ξέρω ποιος άλλος γνωρίζει και αγαπάει το Westeros τόσο καλά όσο αυτός.»

Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, πέντε διαφορετικές οπτικές θα τεθούν επί τραπέζης και θα εξεταστούν με σκοπό να αναδειχθεί η καλύτερη. Αναλυτικά οι σεναριογράφοι που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα:

• Max Borenstein, ο σεναριογράφος των ταινών: Kong: Skull Island, Godzilla Minority Report (TV Series).
• Brian Helgeland, βραβευμένος με όσκαρ για το σενάριο της ταινίας L.A. Confidential (1997) καθώς και άλλες 21 υποψηφιότητες στο ενεργητικό του. Τελευταία του δουλειά η ταινία Legend (2015).
• Jane Goldman, γνωστή για τη δημιουργία σεναρίου στην ταινία Kingsman: The Secret Service (2014), X-Men: Days of Future Past και Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.
• Carly Wray, έχει γράψει επεισόδια για τη σειρά Mad Men και The Leftovers.

Σχετικά με την όλη ιδέα του HBO, ο George R.R. Martin εξηγεί το σκεπτικό του για τις spin off σειρές και πιο συγκεκριμένα, το λόγο που θέλει να τις αποκαλεί «successor shows» (σειρές διάδοχοι): «Κανένα από αυτά τα show θα είναι υποπροϊόν του GOT με την παραδοσιακή έννοια. Δεν είναι σα να μιλάμε για τo Joey, το After MASH ή ακόμη και τα Frazier και Lou Grant, όπου οι χαρακτήρες της μιας σειράς συνεχίζουν στην επόμενη. Οπότε όλοι εσείς που περιμένετε για περισσότερες περιπέτειες των γνωστών χαρακτήρων, είναι καλό να γνωρίζετε πως το καθένα από τα concepts υπό συζήτηση είναι prequel παρά sequel. Κάποια από αυτά δεν λαμβάνουν χώρα στο Westeros. Αντί λοιπόν για “spinoff ή prequel”, προτιμώ τον όρο σειρά διάδοχο. Έτσι τα αποκαλώ».

Παρά το γεγονός πως τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο και η ιδέα καθώς και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται ένας σκληρός αγώνας τα αποτελέσματα του οποίου περιμένουμε με αγωνία!

[Δείτε το trailer της νέας σεζόν που έρχεται τον Ιούλιο εδώ]

Κείμενο: Ιωάννα Τσολερίδου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr