Search
Close this search box.

Κοιτάζοντας μέσα από τα μάτια των προσφύγων

Home, μια ταινία για το προσφυγικό δράμα.

[dropcap size=big]Μ[/dropcap]ια ταινία για τους πρόσφυγες με πρωταγωνιστές τον Jack O’Connell και τη Holliday Grainger έκανε την πρεμιέρα της στη Βρετανία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου 2016.

Το Home είναι μια ταινία μήκους είκοσι λεπτών, γυρισμένη σε τρεις χώρες, και υποστηρίζεται από την UNHCR, την Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών. Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Daniel Mulloy, ο οποίος κέρδισε ένα BAFTA το 2005 για την ταινία μικρού μήκους Antonios Breakfast, το έργο επικεντρώνεται σε μια ευκατάστατη αγγλική οικογένεια που βιώνει ένα ταξίδι το οποίο θα της αλλάξει τη ζωή.

Ο Mulloy δήλωσε: «Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η αποσύνδεση με τους πρόσφυγες και να κάνουμε κάτι για να εξαφανιστεί το «αυτοί και εμείς»».

Για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, οι χρήστες κλήθηκαν να δείξουν την υποστήριξή τους στους πρόσφυγες με σάρωση του χεριού τους από την εφαρμογή Blippar, η οποία μετατρεπόταν αυτόματα σε υπογραφή καθώς και με το spreading μιας φωτογραφίας του χεριού τους ως ένδειξη συμπαράστασης.refugees-inspire-reverse-migration-film-drama-starring-jack-o-connell-and-holliday-grainger__927054_[dropcap size=big]Η[/dropcap] χρηματοδότηση και η παραγωγή έγιναν από τα Black Sheep Studios, Somesuch και Dokufest, με δωρεές από το Open Society Foundation του Λονδίνου, τις Ηνωμένες Υπηρεσίες στο Κοσσυφοπέδιο, την USAID και τους συμμετέχοντες στην ταινία.

Η Κοσοβάρα ηθοποιός Arta Dobroshi, εκτελεστικός παραγωγός του Home, δήλωσε: «Όταν ζούσα σε μια εμπόλεμη ζώνη, και στη συνέχεια έγινα πρόσφυγας, συνήθιζα να σκέφτομαι εάν οι ελεύθερες χώρες θα αισθάνονταν αυτό που αισθανόμαστε εμείς αυτή τη στιγμή. Αν μας έβλεπαν ως τις οικογένειές τους, έστω για ένα λεπτό, θα μας βοηθούσαν. Και αυτό είναι ακριβώς ό, τι κάνει το Home, σας βάζει στη θέση των προσφύγων».

Την παραγωγή ανέλαβαν οι Afolabi Kuti, Tim Nash, Chris Watling, Scott O’Donnell και Shpat Deda. Eκτελεστικοί παραγωγοί οι Arta Dobroshi, Anthony Austin, Eroll Bilibani, Sally Campbell, Andre Des Rochers και Davud Karbassioun, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Coldplay, Dizzee Rascal και Wiley προσέφεραν τη μουσική τους για το soundtrack της ταινίας.

Κείμενο: Μελέτης Τσαχουρίδης (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr