Search
Close this search box.

Sleepin pillow. Η μπάντα που υπηρετεί την ψυχεδέλεια με τρόπο ελληνικό!

Πόσο χαρούμενος και πόσο περήφανος να νιώσεις όταν ακούς ψυχεδέλεια της προκοπής και όχι μόνο… και αυτή να είναι ελληνική!

[dropcap size=big]Κ[/dropcap]αι για όσους τυχαίνει να μην τους ξέρουν, όταν λέμε ελληνική, δεν εννοούμε μόνο στην προέλευση αλλά και στον ήχο…
Βέβαια, αν ακούσετε αυτό…

love me forever love me now
if love is maths and gates is poor
I never fell in love with you

ίσως και να πείτε πως τους γνωρίζετε…

DSC_0202_4[dropcap size=big]Σ[/dropcap]τα δεκαεπτά μου γνώρισα έναν άνθρωπο που μου «έμαθε» τί θα πει μουσική. Που με ξεκόλλησε από τα ελληνικά έντεχνα, τα Simply the best και τους pop Scorpions.  Όχι, δεν μου δίδαξε τους Sleepin Pillow, αλλά μου άνοιξε τα αυτιά και τους δρόμους για την ψυχεδέλεια. Για την ακρίβεια, για την ψυχεδέλεια και το ψυχεδελικό progressive του ‘67 – ’73 καθώς και το αντίστοιχο Krautrock. Μια δεκαετία – διαμάντι για τη μουσική με εκατοντάδες «άγνωστα» γκρουπς, ακόμα και τότε, σε Αμερική και Ευρώπη. Πλέον χάρη στον Δ. έχω στη δισκοθήκη μου ορισμένα από αυτά τα διαμάντια, όπως Catapilla, Out of focus, Nits, Incredible Hog (με μια εξάβυζη γουρούνα για εξώφυλλο).

Θυμάσαι πώς κινείται στα κινούμενα σχέδια η μυρωδιά του φαγητού της Μίνι στον Μίκυ; Ε, αυτό είναι η ψυχεδέλεια.

DSC_0213_5[dropcap size=big]Μ[/dropcap]ια ελληνική μπάντα, λοιπόν, που ακούει στο όνομα Sleepin Pillow εμφανίστηκε το 2004 και δοκίμασε – με μεγάλη επιτυχία τελικά – να παντρέψει τον δυτικό και πάντα ανατολίζοντα ήχο της ψυχεδέλειας με αυτόν της ελληνικής παράδοσης. Και όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά κομμάτια τους είναι γνωστά ακόμα και σε κοινά που ίσως να μην περίμεναν ποτέ να τους είχαν ακούσει.

Οι Sleepin Pillow αυτό το διάστημα ολοκληρώνουν την τελευταία τους περιοδεία πριν ξαναμπούν στο studio για την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου και το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν στο 8ball στη Θεσσαλονίκη… Η Lavart ήταν εκεί με τον Φίλιππο Τσεμπέρη και τη φωτογραφική του.

Υ.Γ. Από μεριά μας υποσχόμαστε να είμαστε από τους πρώτους που θα πάρουμε στα χέρια μας το νέο τους δίσκο και θα κάνουμε αφιέρωμα στη νέα τους δουλειά.

Κείμενο: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)
Φωτογραφίες: Φίλιππος Τσεμπέρης (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr