Search
Close this search box.
The Crown 5

The Crown 5: 8 ιστορικά γεγονότα που θα παρουσιάσει η σειρά 

Πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά The Crown 5; Σε ποια ιστορικη περίοδο θα επικεντρωθεί; Θα αναφερθούν τα βασιλικά σκανδαλα;

Τα νέα επεισόδια του The Crown 5 θα θίξουν γεγονότα όπως οι συζυγικές αναταραχές του πρώην πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στις 8 Σεπτεμβρίου, η σειρά του Netflix εμφανίστηκε ξανά στη λίστα Netflix Top 10.

Τα νέα επεισόδια θα επικεντρωθούν στη ζωή της βασιλικής οικογένειας από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, με νέους ηθοποιούς να υποδύονται τους ίδιους παλιούς Windsors.

Η Ιμέλντα Στάουντον (“Χάρι Πότερ”, “Downton Abbey”) αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ, διαδεχόμενη την Κλερ Φλόι και την Ολίβια Κόλμαν, οι οποίες υποδύθηκαν νεότερες εκδοχές της εκλιπούσας μονάρχη.

Ακολουθεί η λίστα με τα ιστορικά γεγονότα που θα αναδείξει η γνωστή σειρά του Netflix:

Το φρικτό έτος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η σεζόν θα δείξει τη βασίλισσα να αναλογίζεται τα 40 χρόνια της βασιλείας της και να κοιτάζει μπροστά στην “έλευση της μαζικής τηλεόρασης και το λυκόφως της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, η μεγαλειότητά της θα αντιμετωπίσει την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και τη μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ το 1997, με τα δύο γεγονότα να παρουσιάζουν πολλά εμπόδια και ευκαιρίες. Παράλληλα, τα προβλήματα στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας αρχίζουν να γίνονται πρωτοσέλιδο.

Το 1992 σηματοδοτεί το annus horribilis της βασίλισσας, ή αλλιώς “φρικτό έτος”, κατά τη διάρκεια του οποίου συνέβησαν διάφορα γεγονότα: Τρία από τα παιδιά της χώρισαν από τους συντρόφους τους και ξέσπασε πυρκαγιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

“Το 1992 δεν είναι μια χρονιά στην οποία θα αναπολώ με αμέριστη ευχαρίστηση”, δήλωσε η βασίλισσα στις 24 Νοεμβρίου 1992 κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Γκίλντχολ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ενθρόνισή της.

Οι συζυγικές αναταραχές του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Την περασμένη σεζόν, οι τηλεθεατές είδαν τα πρώτα βήματα του ζευγαριού από τη γνωριμία μέχρι τον γάμο και τα μετέπειτα προβλήματα.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της σειράς, στην πέμπτη σεζόν, ο πρίγκιπας Κάρολος (τον οποίο υποδύεται ο Dominic West) θα πιέσει τη μητέρα του να του επιτρέψει να χωρίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα (Elizabeth Debicki).

Η νέα σεζόν θα ρίξει φως στις φήμες που θέλουν το ζευγάρι να ζει χωριστά και στη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης που ακολουθεί. Ο Κάρολος και η Νταϊάνα θα χωρίσουν το 1992 και θα πάρουν διαζύγιο το 1996, ένα χρόνο πριν από το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα της Νταϊάνα.

Ο Κάρολος και η Καμίλα.

Η Νταϊάνα παίρνει τον έλεγχο της ζωής της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Νταϊάνα παραβίασε το οικογενειακό πρωτόκολλο, για να δημοσιεύσει ένα βιβλίο που υπονομεύει τη δημόσια υποστήριξη προς τον Κάρολο και εκθέτει τις ρωγμές στον Οίκο των Ουίνδσορ.

Το 1992, ο Andrew Morton δημοσίευσε τη βιογραφία “Diana: Her True Story-in Her Own Words”. Την εποχή της κυκλοφορίας της, τόσο ο συγγραφέας όσο και η Νταϊάνα αρνήθηκαν ότι η πριγκίπισσα ήταν η πηγή για το βιβλίο. Ωστόσο, μετά το θάνατό της, ο Morton αποκάλυψε ότι η εκλιπούσα είχε βάλει το χεράκι της στη δημιουργία του, σύμφωνα με το Frontline.

Το 1997 κυκλοφόρησε μια αναθεωρημένη έκδοση της βιογραφίας που περιλάμβανε ένα κείμενο 18.000 λέξεων από μαγνητοφωνήσεις που έκανε η Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του βιβλίου.

Το βιβλίο περιλάμβανε περιγραφές του ταραχώδους γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα. Ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκε την απιστία του σε ένα ντοκιμαντέρ του 1994 με τίτλο “Charles: The Private Man, the Public Role.

Ο Mohamed Al Fayed και ο γιος του, Dodi, φτάνουν στο προσκήνιο.

Μετά το διαζύγιό της, η Νταϊάνα άρχισε να βγαίνει με τον παραγωγό ταινιών Dodi Fayed. Ο πατέρας του Fayed, Mohamed Al Fayed, ηταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος, ο οποίος, κάποτε, ήταν ιδιοκτήτης του λονδρέζικου πολυκαταστήματος Harrod’s.

Αφού έβγαιναν μόνο λίγους μήνες, η Νταϊάνα και ο Dodi Fayed σκοτώθηκαν και οι δύο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

Η πριγκίπισσα Άννα παίρνει διαζύγιο

Η πριγκίπισσα Άννα (Claudia Harrison), το δεύτερο παιδί και μοναδική κόρη της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου (Jonathan Pryce), πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της, πλοίαρχο Mark Phillips, τον Απρίλιο του 1992.

Το ζευγάρι -που είναι γονείς της κόρης Zara και του γιου Peter- είχε παντρευτεί τον Νοέμβριο του 1973.

Ξεσπά πυρκαγιά στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Το κάστρο του Ουίνδσορ, μία από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας, είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο. Στις 20 Νοεμβρίου 1992, ξέσπασε πυρκαγιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καταστρέφοντας 115 δωμάτια, σύμφωνα με το Royal Collection Trust.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα παρεκκλήσι, αφού ένας ελαττωματικός προβολέας άναψε μια κουρτίνα δίπλα στο βωμό, και έκαιγε για 15 ώρες. Η αποκατάσταση του κάστρου διήρκεσε πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1997, την 50ή επέτειο γάμου της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου.

10 άγνωστα γεγονότα για τη σειρά «The Crown»

Αρχίζει η θητεία του Τζον Μέιτζορ ως πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ (Τζόνι Λι Μίλερ) εισέρχεται επίσης στη σειρά ως ο ένατος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάστηκε η βασίλισσα, διαδεχόμενος τη Μάργκαρετ Θάτσερ (Τζίλιαν Άντερσον).

Ο Μέιτζορ, σύμφωνα με την Washington Post, ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που ήταν νεότερος από τη βασίλισσα. Ανακοίνωσε τον χωρισμό του Καρόλου και της Νταϊάνα στο Κοινοβούλιο.

Η πέμπτη σεζόν της σειράς θα προβληθεί στις 9 Νοεμβρίου στο Netflix.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών από το Rolling Stone

 

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr