Search
Close this search box.

Ο σκηνοθέτης Μπρεντ Ρενό φέρεται να σκοτώθηκε από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μπρεντ Ρενό φέρεται να σκοτώθηκε από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Μπρεντ Ρενό ήταν ένας βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης του οποίου η δουλειά έχει εμφανιστεί στους New York Times και σε άλλα έντυπα, ενώ ήταν βραβευμένος με το βραβείο δημοσιογραφίας του Alfred I. duPont-Columbia University το 2013 για το «Arming the Mexican Cartels», ένα ντοκιμαντέρ για το πώς τα όπλα που διακινήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδότησαν την αχαλίνωτη βία των συμμοριών ναρκωτικών.

Ο 50 χρόνος είχε βρεθεί σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες ζώνες σύγκρουσης του κόσμου για τις ανάγκες των ντοκιμαντέρ που δημιουργούσε και θεωρείτο ένας από τους καλύτερους πολεμικούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας στην Ουκρανία χτυπήθηκε στον λαιμό, καθώς δέχτηκε ρωσικά πυρά εν ώρα εργασίας την Κυριακή. Η είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά με επιφύλαξη καθώς δεν κατέστει δυνατό να διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Η Τζέιν Φέργκιουσον, ρεπόρτερ του PBS Newshour που ήταν κοντά στον Ρενό όταν σκοτώθηκε έγραψε στο Twitter:

«Μόλις τον άφησα το σημείο στην άκρη του δρόμου κοντά στο Ιρπίν, όπου το σώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό βρισκόταν κάτω από μια κουβέρτα. Οι Ουκρανοί γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν σε εκείνο το στάδιο. Αγανακτισμένος ουκρανός αστυνομικός μου είπε: «Πες στην Αμερική, πες στον κόσμο τι έκαναν σε έναν δημοσιογράφο».

Διαβάστε περισσότερα:

Τουρκία: Ένας χιονοπολεμος κατέληξε σε πυροβολισμούς (Βίντεο)

 

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr