Search
Close this search box.
ουκρανοί στρατιώτες

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας μετά από διαπληκτισμό με Ουκρανούς στρατιώτες

Ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από ασήμαντη αιτία, για τη σειρά εισόδου σε λουτρά της περιοχής σύμφωνα με πηγές, και είχε ως αποτέλεσμα 3 Ουκρανοί στρατιώτες να πυροβολήσουν θανάσιμα δύο Έλληνες ομογενείς και να τραυματίσουν βαριά άλλους δύο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, για την ασφάλεια της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία. Το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.”

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr