Search
Close this search box.
Σόβιν-Φλόιντ

O Ντέρεκ Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε ένοχο τον Ντέρεκ Σόβιν με τρεις κατηγορίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορζ Φλόιντ με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία. Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μάϊου 2020 στη Μινεσότα, όταν ο Σόβιν πίεζε με το γόνατό του και επί 9 λεπτά στον λαιμό τον δεμένο με χειροπέδες Φλόυιτ, ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του.

Σόβιν-Φλόιντ
Ντέρεκ Σόβιν – Τζορτζ Φλόιντ

Η απόφαση πάρθηκε από το 12μελές σώμα ενόρκων το οποίο έκρινε τον Ντέρεκ Σόβιν ένοχο και για τις τρείς κατηγορίες. Μετά την απόφαση, ο πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε στη φυλακή σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, σε μια δίκη – σταθμό για το κίνημα Black Lives Matter.

Η δικηγόρος του Φλόιντ έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην ιστορία» ενώ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο twitter, ο Τζο Μπάιντεν μίλησε προσωπικά με την οικογένεια «για να μάθει νέα της και να τη διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται γι’ αυτήν».

You are currently viewing a placeholder content from X. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Για περισσότερα νέα, πατήστε εδώ.

«Μίλα» και σπάσε τη σιωπή!: Το τραγούδι για το ελληνικό #MeToo από τον Μάνο Τάκο

Πηγή 

Πηγή Φωτογραφίας

 

 

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr