Search
Close this search box.
Only Lovers Left Alive

«Only Lovers Left Alive» του Jim Jarmusch σε Α’ τηλεοπτική προβολή

«Only Lovers Left Alive» ίσως η πιο ποιητική ταινία του Jim Jarmusch, θέτει νέα πλαίσια στα vampire trend

Πρόκειται για ένα γερμανικό – βρετανικό ρομαντικό δράμα με βαμπίρ του 2013 σε σενάριο – σκηνοθεσία Jim Jarmusch, με πρωταγωνιστές τους Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Vincent Hurt, Jeffrey Wright, Anton Yelchin, Slimane Dazi, John Hurt, Carter Logan κ.α. Η ταινία προβλήθηκε σε αρκετά κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2013, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέυκιαβικ, στο 4ο Αμερικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Βρότσλαβ, στην Πολωνία μεταξύ άλλων. Ήταν και υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2013.

Πλοκή:

Με φόντο το ρομαντικά ερημικό τοπίο του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ένας απομονωμένος μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα, επανασυνδέεται με την αισιόδοξη και αινιγματική του ερωμένη. Η ερωτική τους ιστορία έχει αντέξει εδώ και αιώνες, αλλά το ειδύλλιό τους θα διαταραχθεί από την εμφάνιση της ανεξέλεγκτης μικρής της αδερφής. Θα καταφέρουν αυτοί οι σοφοί και εύθραυστοι χαρακτήρες να επιβιώσουν, όσο η σύγχρονη κοινωνία καταρρέει γύρω τους; Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία -μια ερωτική επιστολή αφιερωμένη στην επί χρόνια καλλιτεχνική σύντροφο του σκηνοθέτη, Sara Driver- που αναθεωρεί το είδος των ταινιών με βαμπίρ, λειτουργώντας περισσότερο ως αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Επίσημο Διαγωνιστικό, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2013.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζιμ Τζάρμους

Παίζουν: Τομ Χιντλεστον, Τίλντα Σουίντον, Μία Γουασικόφσκα, Τζον Χάρτ, Άντον Γιέλτσιν, Τζέφρι Ράιτ

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, ΕΡΤ2  TV, στις 22:00, Α’ τηλεοπτική προβολή.

Για περισσότερα τηλεοπτικά νέα, δείτε εδώ.

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, δείτε εδώ.

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr