Search
Close this search box.
πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων

Τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα υιοθεσίας για αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοποριακή πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων ετοιμάζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2021.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση της δημιουργία μίας ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να υιοθετήσουν έναν αδέσποτο σκύλο, ώστε να μην περιφέρεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα είναι προσβάσιμη σε όλους.

Ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που χρειαζόταν η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται πως την παρούσα στιγμή στο Δήμο κινούνται περίπου στα 150 αδέσποτα ζώα, ενώ ο αριθμός αυξομειώνεται κατά περιόδους. Επιπλέον, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της μετανάστευσης μεταξύ των δήμων. Ο αριθμός δεν είναι τεράστιος, αλλά φυσικά με τη λύση που προτείνεται, το πρόβλημα πρόκειται να μειωθεί.

πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων
Πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο αντιδήμαρχος ελπίζει πως η κίνηση αυτή στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους. Πρόσθεσε επιπλέον, πως η προσπάθεια έγινε με την βοήθεια επαφών με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ως υπεύθυνο έχει προτείνει και αλλαγές στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων.

Η πλατφόρμα, με όνομα, «Ψάχνω να βρω σπίτι και οικογένεια», πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Πηγή Φωτογραφίες

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr