Search
Close this search box.

Ένα σουρεάλ βιβλιοπωλείο στην πόλη Dujiangyan

Ένα σουρεάλ βιβλιοπωλείο στην πόλη Dujiangyan της Κίνας εμπνευσμένο από τα -σουρεαλιστικά- έργα του Ολλανδού Καλλιτέχνη Maurits Cornelis Escher. 

Στην επαρχία Σιτσουάν και συγκεκριμένα στην πόλη Dujiangyan της Κίνας δημιουργήθηκε ένα μοναδικό και εξαιρετικά εντυπωσιακό (ειδικά για τους λάτρεις του βιβλίου και της αρχιτεκτονικής) βιβλιοπωλείο από την αρχιτεκτονική εταιρία X+Living.

china-xliving-2
bookstore by xliving

Ο αρχιτέκτονας Λι Ζιανγκ έχει εμπνευστεί από τα σουρεάλ έργα του καλλιτέχνη Maurits Cornelis Escher σε συνδυασμό με το σύστημα άρδευσης της Ντουτζιανγκιάν.

«Πιέστε την πόρτα από γυάλινη κουρτίνα ανοιχτή, τα μοναδικά ράφια σε σχήμα C με φυσικό χρώμα καρυδιάς θα είναι μπροστά στα μάτια σας. Η φαινομενικά ακανόνιστη ακολουθία χτίζει την οικειότητα του χώρου και γίνεται φως στην μπροστινή αίθουσα. Η έμπνευση προέρχεται ακριβώς από γκρι πλακάκι με ιστορική αίσθηση. Το μοναδικό και ζωντανό σχήμα τόξου ανοίγει ένα νέο μονοπάτι και διαιρεί διακριτικά την περιοχή του φόρουμ. Το περπάτημα κάτω από το ράφι είναι σαν να περπατάτε δίπλα σε μια εξωτερική μαρκίζα ή να μπαίνετε σε ένα κυλιόμενο βουνό. Μπαίνοντας στον χώρο ανάγνωσης, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις εικόνες τοπίου διαφορετικές από τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία και τη βαθιά πολιτιστική κληρονομιά. Τα ράφια των βιβλίων εκτείνονται από το χώρο στις παρακείμενες στήλες, και συλλαμβάνουν επίμονα την περιέργεια των αναγνωστών και καθοδηγούν τη διαδρομή τους.» (από την περιγραφή των αρχιτεκτόνων)

BOOKSTORE CHINA
BOOKSTORE CHINA

Τα βιβλία στην οροφή μπορεί να είναι στοιχείο διακόσμησης παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κατάστημα διαθέτει μια συλλογή περισσότερων από 80 χιλιάδων βιβλίων για  περισσότερες από 20 χιλιάδες κατηγορίες, τα οποία μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας του.

Στον πρώτο όροφο του καταστήματος μπορεί κανείς να απολαύσει έναν καφέ καθώς επίσης υπάρχει και ειδικά σχεδιασμένος χώρος για τα παιδιά ο οποίος διαθέτει βιβλιοθήκες από μπαμπού. Ο δεύτερος όροφος εμπεριέχει καθίσματα όπου οι επισκέπτες- πελάτες μπορούν να μελετήσουν, να δουλέψουν ή να δουν βιβλία. Κάθε χώρος του καταστήματος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία στον πελάτη και δίνοντας του την δυνατότητα να εξερευνήσει τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών: 1,2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr