Search
Close this search box.

7 αποφθέγματα του πρωτοποριακού Στίβεν Χόκινγκ

Το πρωτοποριακό έργο του Χόκινγκ επικεντρώθηκε γύρω από τις μαύρες τρύπες, τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης και τη φύση του ίδιου του σύμπαντος.

Το πιο διάσημο επιστημονικό του επίτευγμα ήταν η θεωρητική του πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, γνωστή σήμερα ως ακτινοβολία Χόκινγκ, η οποία αμφισβήτησε την επικρατούσα πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρυτική έλξη μιας μαύρης τρύπας.

Παρά τους φυσικούς περιορισμούς του λόγω της ALS, η οποία τον παρέλυσε σταδιακά με την πάροδο των ετών, ο Χόκινγκ συνέχισε να ασχολείται με την έρευνά του και έγινε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας.

Το βιβλίο του “Μια σύντομη ιστορία του χρόνου” έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και έφερε πολύπλοκες επιστημονικές έννοιες σε ένα ευρύτερο κοινό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Χόκινγκ έλαβε πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Άλμπερτ Αϊνστάιν, το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας και η ανακήρυξή του σε Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας.

Έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά επιστημονικών επιτευγμάτων και εμπνέοντας γενιές να εξερευνήσουν τα μυστήρια του σύμπαντος.

7 αποφθέγματα του Στίβεν Χόκινγκ

  1. «Η συμβουλή μου σε άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα θα ήταν η εξής: συγκεντρωθείτε σε πράγματα που η δυσκολία σας δεν σας αποτρέπει από το να τα κάνετε καλά, και μην μετανιώνετε για τα πράγματα που αυτή η δυσκολία σας επηρεάζει. Μην είστε άτομο με ειδικές ανάγκες στο πνεύμα, όπως είστε σωματικά».
  2. «Την επόμενη φορά που κάποιος σας παραπονεθεί ότι κάνατε ένα λάθος, πείτε του ότι ίσως αυτό είναι καλό. Διότι χωρίς τις ατέλειες, ούτε εσείς, ούτε εγώ, δεν θα υπήρχαμε».
  3. «Ο στόχος μου είναι απλός. Είναι η πλήρης κατανόηση του Σύμπαντος, γιατί είναι έτσι όπως είναι και γιατί υπάρχει».
  4. «Είμαστε, απλώς, ένα εξελιγμένο είδος μαϊμούδων σε έναν ασήμαντο πλανήτη ενός πολύ μέτριου αστέρα. Αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε το Σύμπαν Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα σημαντικούς.»
  5. «Αν μας επισκέπτονταν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με τότε που ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, που δεν ήταν καλή εξέλιξη για τους ιθαγενείς. Πρέπει απλά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς μια ευφυής μορφή ζωής μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να γνωρίσουμε».
  6. «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης».
  7. «Πρώτον, να θυμάσαι να κοιτάζεις ψηλά στα αστέρια και όχι κάτω, στα πόδια σου. Δεύτερον, ποτέ μην σταματάς να εργάζεσαι. Η εργασία σου δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή σου, χωρίς αυτή η ζωή σου είναι άδεια. Τρίτον, αν είσαι αρκετά τυχερός και βρεις την αγάπη, θυμήσου ότι είναι εκεί και μην την πετάξεις μακριά».

Τέσλα: «Η ζωή είναι και θα παραμείνει μια εξίσωση άλυτη…» 16 αποφθέγματά του

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr