5 Σειρές που θα έπρεπε να είναι υποψήφιες για Βραβείο Emmy 2017

Τα βραβεία Emmy αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τηλεοπτικούς θεσμούς που λαμβάνουν χώρα ετησίως. Η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες, περιέχει σημαντικές υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίες διεκδικούν επάξια τον τίτλο του νικητή (γι’ αυτές μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ). Εντούτοις, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάποιες προσεγμένες σειρές δεν κερδίζουν μια θέση στις υποψηφιότητες καλύτερου δράματος ή καλύτερης κωμωδίας 2017. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι φετινές σημαντικές παραλείψεις!

The Americans

Η σειρά κατασκοπείας The Americans αποτελεί μια αξιοσημείωτη απουσία από την κατηγορία καλύτερου δράματος των φετινών βραβείων Emmy. Ο Philip και η Elizabeth Jennings φαίνεται να ζουν μια ήρεμη και ειδυλλιακή ζωή: έχουν δυο παιδιά, μια σταθερή δουλειά και ένα όμορφο σπιτικό στα προάστια της Washington. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για δυο άρτια εκπαιδευμένους πράκτορες της KGB που έχουν σταλθεί στην Αμερική ώστε να παρέχουν πληροφορίες στην Σοβιετική Ένωση. Εκτυλισσόμενη κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η σειρά απεικονίζει την προσπάθεια του ζευγαριού να ισορροπήσει την ζωή του κατασκόπου με την πλαστή καθημερινότητα που χρησιμοποιεί ως κάλυψη. Σε όλες τις σεζόν, με έμφαση στην πέμπτη και προτελευταία, η ισορροπία αυτή σταδιακά γκρεμίζεται με αποτέλεσμα να εντείνεται το στοιχείο της περιπέτειας ολοένα και περισσότερο.  Παρόλο που η σειρά δεν έλαβε υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου δράματος, οι πρωταγωνιστές της, Keri Russell και Matthew Rhys, είναι προτεινόμενοι στις κατηγορίες πρώτων δραματικών ρόλων.

https://www.youtube.com/watch?v=y4D96fPl_hI

Κανάλι παραγωγής: FX
Αριθμός Επεισοδίων: 5 κύκλοι, 13 επεισόδια ο καθένας (η σειρά έχει ανανεωθεί για έκτη και τελευταία σεζόν)
Βαθμολόγηση
IMDB: 8.3/10

 

Transparent

Η ζωή μιας οικογένειας από το Los Angeles αλλάζει ριζικά όταν αποκαλύπτεται ότι ο πατέρας είναι διεμφυλικός (trans). Ο Mort Pfefferman αποφασίζει να ζει πλέον ως Maura Pfefferman και, μαζί με τα τρία παιδιά και την πρώην γυναίκα του, μπλέκεται σε διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις προσπαθώντας να διεκδικήσει την σεξουαλική του ταυτότητα. Η σειρά προτάθηκε για βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας το 2015 και το 2016 αλλά δυστυχώς φέτος δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα. Παρόλα αυτά, ο πρωταγωνιστής Jeffrey Tambor (γνωστός κυρίως από την συμμετοχή του στο Arrested Development) είναι προτεινόμενος για την κατηγορία πρώτου αντρικού κωμικού ρόλου ενώ η σειρά κατέχει διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία δεύτερου γυναικείου κωμικού ρόλου (Judith Light και Kathryn Hahn).

Κανάλι παραγωγής: Amazon
Αριθμός Επεισοδίων: 3 κύκλοι, 10 επεισόδια ο καθένας (η σειρά έχει ανανεωθεί για τέταρτη σεζόν) Βαθμολόγηση
IMDB: 7.9/10

 

Bates Motel

Η ψυχολογική σειρά Bates Motel αποτελεί prequel της ταινίας τρόμου Ψυχώ, του Alfred Hitchcock. Η Norma Bates μετακομίζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη προκειμένου να κάνει μια καινούρια αρχή έπειτα από τον θάνατο του συζύγου της. Όμως, η ταραγμένη ψυχική υγεία του γιου της, Norman, και οι παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην κλειστή κοινωνία του White Pine Bay έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στην ζωή της άτυχης γυναίκας. Η σειρά παρότι έδωσε ένα μεγάλο φινάλε, φέτος δεν υπήρξε προτεινόμενη στην κατηγορία Emmy καλύτερου δράματος. Παρόλο που οι ερμηνείες της Vera Farmiga (Norma Bates) και του Freddie Highmore (Norman Bates) δέχτηκαν διθυραμβικές κριτικές, έλαβαν ελάχιστη αναγνώριση από τα βραβεία Emmy.

https://www.youtube.com/watch?v=KbvR7wu3mpc

Κανάλι παραγωγής: A&E
Αριθμός Επεισοδίων: 5 κύκλοι, 10 επεισόδια ο καθένας
Βαθμολόγηση
IMDB: 8.2/10

 

Insecure

Η κωμωδία Insecure περιστρέφεται γύρω από την ζωή δυο έγχρωμων γυναικών οι οποίες γνωρίζονται και είναι κολλητές φίλες από τότε που φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο. Η Issa (Issa Rae) βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση με τον άνεργο Laurence και επανεξετάζει τις αποφάσεις που έχει πάρει στην ζωή της ενώ η Molly (Yvonne Orji), παρόλο που είναι επιτυχημένη στην επαγγελματική της καριέρα, δεν μπορεί να βρει έναν σταθερό σύντροφο. Η σειρά έλαβε θετικές κριτικές λόγω της έξυπνης απεικόνισης της μαύρης κοινότητας αλλά και της γυναικείας αλληλεγγύης. Παρόλα αυτά, τα βραβεία Emmy δεν έδωσαν καμία υποψηφιότητα φέτος στο Insecure αγνοώντας τόσο το καλοστημένο χιούμορ του, όσο και τις υποκριτικές δυνατότητες των πρωταγωνιστριών του.

Κανάλι παραγωγής: HBO
Αριθμός Επεισοδίων: 2 κύκλοι, 8 επεισόδια ο καθένας (η σειρά έχει ανανεωθεί για τρίτη σεζόν) Βαθμολόγηση
IMDB: 7.7/10

 

The Leftovers

Πως θα αντιδρούσε ο ανθρώπινος πληθυσμός αν ξαφνικά, μέσα σε μια στιγμή, ένα κομμάτι του εξαφανιζόταν εντελώς χωρίς εξήγηση; Αυτή την ερώτηση επιχειρεί να απαντήσει η δραματική σειρά The Leftovers. Μετά την απότομη εξαφάνιση του 2% του παγκόσμιου πληθυσμού δημιουργούνται πολλές και διαφορετικές αιρέσεις, οι οποίες με την δράση τους προκαλούν προβλήματα στην ήδη ταραγμένη κοινωνία. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι βαθιά ανθρώπινοι και υφίστανται αρκετές μεταβολές κατά την διάρκεια της. Παρόλο που το κοινό και οι κριτικοί έδειξαν θαυμασμό για το σενάριο, την ατμόσφαιρα και την υποκριτική του The Leftovers, δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα στα βραβεία Emmy για κανέναν από τους τρεις χρόνους που διήρκεσε.

Κανάλι παραγωγής: HBO
Αριθμός Επεισοδίων: 3 κύκλοι, 10 επεισόδια οι δυο πρώτοι και 8 επεισόδια ο τελευταίος
Βαθμολόγηση
IMDB: 8.2/10

Κείμενο: Θοδωρής Κανάκης (Lavart)

Πηγή Φωτογραφιών

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

INSTAGRAM

YelloWizard.gr