Search
Close this search box.
συγγραφείς

5 συγγραφείς που εξαφανίστηκαν από την ιστορία

Υπάρχουν συγγραφείς που εξαφανίστηκαν από την ιστορία; Χάθηκαν τα ίχνη τους από το μικροσκόπιο των ιστορικών;

Αυτοί οι πέντε συγγραφείς, ο καθένας με το μοναδικό του ταλέντο και τη συμβολή του στον κόσμο της λογοτεχνίας, μας υπενθυμίζουν την ευθραυστότητα των λογοτεχνικών κληρονομιών.

Στα χρονικά της λογοτεχνίας, ορισμένοι συγγραφείς αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους και τα ονόματά τους χαραγμένα για πάντα στις σελίδες της λογοτεχνικής ιστορίας. Ωστόσο, το τεράστιο μωσαϊκό της λογοτεχνίας είναι επίσης διανθισμένο με τις ιστορίες συγγραφέων που, παρά το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τη συλλογική μας μνήμη.

1. Ambrose Bierce (1842 – Άγνωστη ημερομηνία εξαφάνισης)

Ο Ambrose Bierce, γνωστός για το καυστικό του πνεύμα και την καυστική του σάτιρα, ήταν παραγωγικός Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Τα έργα του, μεταξύ των οποίων το “Λεξικό του Διαβόλου” και το “Ένα περιστατικό στη γέφυρα Owl Creek”, ανέδειξαν την έντονη διανόηση και το σκοτεινό χιούμορ του. Ωστόσο, το 1913, ο Μπιρς ξεκίνησε ένα ταξίδι στο Μεξικό για να καλύψει την εν εξελίξει επανάσταση και δεν ξανακούστηκε ποτέ. Το μυστήριο γύρω από την εξαφάνισή του έχει τροφοδοτήσει αμέτρητες εικασίες, αλλά η τύχη του παραμένει καλυμμένη από μυστήριο.

συγγραφείς

2. Barbara Newhall Follett (1914 – Ημερομηνία εξαφάνισης άγνωστη)

Η Barbara Newhall Follett ήταν ένα παιδί-θαύμα που έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα, “Το σπίτι χωρίς παράθυρα”, σε ηλικία οκτώ ετών. Το ταλέντο της ήταν αδιαμφισβήτητο και οι κριτικοί λογοτεχνίας την αποκάλεσαν ιδιοφυΐα. Ωστόσο, η τραγωδία χτύπησε την πόρτα της όταν ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια, οδηγώντας τους σε οικονομικές δυσκολίες. Το 1939, σε ηλικία 25 ετών, η Barbara Newhall Follett εγκατέλειψε το σπίτι της και από τότε δε βρέθηκε κανένα ίχνος, αφήνοντας πίσω της την πολλά υποσχόμενη λογοτεχνική της καριέρα.

συγγραφείς

3. Richard Halliburton (1900 – 1939)

Ο Richard Halliburton, ένας ατρόμητος τυχοδιώκτης και συγγραφέας, κατέκτησε τη φαντασία των αναγνωστών με τις ιστορίες των παγκόσμιων κατορθωμάτων του. Τα βιβλία του, όπως τα “The Royal Road to Romance” και “The Glorious Adventure”, εξιστορούσαν τα τολμηρά ταξίδια του σε εξωτικούς τόπους. Ωστόσο, το 1939, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει με μια κινεζική πλωτή μαούνα τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Halliburton και το πλήρωμά του εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

συγγραφείς

4. Barbara Comyns (1907 – 1992)

Η Barbara Comyns, Βρετανίδα συγγραφέας γνωστή για τα ιδιότυπα και σκοτεινά ιδιόρρυθμα μυθιστορήματά της, δημοσίευσε έργα όπως “Η κόρη του κτηνιάτρου” και “Τα κουτάλια μας ήρθαν από τα Woolworths”. Το συγγραφικό της ύφος, που χαρακτηρίζεται από τους εκκεντρικούς χαρακτήρες και τις σουρεαλιστικές αφηγήσεις, απέσπασε την αναγνώριση των κριτικών. Ωστόσο, παρά τη λογοτεχνική της δεινότητα, η Comyns παραμένει μια σχετικά άγνωστη φιγούρα στον κόσμο των γραμμάτων.

συγγραφείς

5. B. Traven (1882 – 1969)

B. Traven, ο αινιγματικός συγγραφέας του “Θησαυρού της Σιέρα Μάντρε”, παραμένει ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια της λογοτεχνίας. Λίγα είναι γνωστά για την πραγματική ταυτότητα αυτού του συγγραφέα, ο οποίος χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα και απέκρυπτε την προσωπική του ιστορία. Οι δυνατές ιστορίες περιπέτειας και ο κοινωνικός σχολιασμός του Τρέιβεν άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στη λογοτεχνία, ωστόσο η ασύλληπτη προσωπικότητα του συγγραφέα παραμένει αντικείμενο ίντριγκας. Οι σκόπιμες προσπάθειές του να παραμείνει στην αφάνεια τον έχουν καταστήσει ένα λογοτεχνικό αίνιγμα, έναν συγγραφέα που εξαφανίστηκε τόσο μυστηριωδώς όσο και οι χαρακτήρες του.

συγγραφείς

5 Πίνακες ζωγραφικής που συνδέονται με ψυχικές διαταραχές

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr