Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2018, Θεσσαλονίκη – Θαλασσινή Ωδή, πολιτιστική “φωτιά στο λιμάνι”!

Επίσημο δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, έλαβε χώρα στο καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η ανάγνωση ολόκληρου -για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη- του έργου Θαλασσινή Ωδή του ‘Αλβαρο ντε Κάμπος(ετερώνυμο του Φερνάντο Πεσσόα), σε μετάφραση Μαρίας Παπαδήμα από τους: Μαρία Παπαδήμα, Δημήτρη Δημητριάδη, Βασίλη Αμανατίδη, Σταυρούλα Γάτσου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Κενανίδου, υπό την αιγίδα της Πορτογαλικής Πρεσβείας και με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που φιλοξένησε την εκδήλωση και διαχειρίστηκε με μοναδικό τρόπο τα περίπου 240 άτομα που κατέκλυσαν τον χώρο του καφέ στο μουσείο.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης, το γραφείο τουρισμού Dimaki Travel, το κατάστημα εστίασης ΜΟΝΟ, την εταιρία υπηρεσιών μαζικής εστίασης και δεξιώσεων το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν την εικόνα της εκδήλωσης, την Κάλλη Καστώρη για το εξαιρετικό πορτρέτο του Φερνάντο Πεσσόα, τον Γιώργο Παγγοζίδη για την αφίσα καθώς και τους φωτογράφους Θανάση Ράπτη, Βασίλη Καρκατσέλη και Μανώλη Βάρδα για την φωτογραφική καταγραφή της εκδήλωσης.

Η θερμή υποδοχή της δράσης από τα ΜΜΕ της πόλης και όχι μόνο, τις παραμονές της εκδήλωσης, αποτέλεσαν ένα επιπρόσθετο έναυσμα ώστε το κοινό να ενημερωθεί για την εκδήλωση αλλά και να εμπλακεί σε μια διαδικασία εξερεύνησης της μοναδικής, για τα παγκόσμια λογοτεχνικά δεδομένα, περίπτωσης του Φερνάντο Πεσσόα. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις εκπομπές: “KISS MY ART” με τον Δημήτρη Τρίκα στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, “Πάρτε Θέση” με την Χριστίνα Κανατάκη στην TV100, “Εν Θεσσαλονίκη” με τον Θανάση Γωγάδη στον 9,58fm της ΕΡΤ3, “Το Νησί της Ναυσικάς» με την Ναυσικά Γκράτσιου στον FM100, “Με μια ομπρέλα κόκκινη” με την Έλσα Σπυριδοπούλου και τον Στράτο Κερσανίδη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4FM, “Καλημέρα” με την Αναστασία Γρηγοριάδου στον 9,58fm της ΕΡΤ3, “Πανόραμα” με την Κατερίνα Γιαννίκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9FM καθώς και την εκπομπή “Καθημερινά και Απλά” με την ‘Ελσα Ποιμενίδου και Χάρη Αρβανιτίδη στην ΕΡΤ3.

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως το οφείλουμε σε όλους όσους παρευρέθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα, στις 6 ακριβώς, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, δίνοντας δίκιο με την παρουσία τους, την ευλάβεια και το χειροκρότημα τους σε όλους όσους σήμερα μάχονται για την ποιότητα, τον πολιτισμό, τον σεβασμό στον άνθρωπο και την τέχνη. Ελπίζουμε η ολοκληρωμένη αυτή δράση ανάγνωσης να δημιουργήσει κύμα αντίστοιχων εκδηλώσεων συμπαρασύροντας σε καινούργια ταξίδια το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ο Θωμάς Κοροβίνης και η Μαρία Φωτίου στο ΝΕΟΝ!

Close