Οι Μπαντα-ρισμένοι του Χρήστου Παπαδημητρίου (σύλληψη, συγγραφή, σκηνοθεσία) και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος εδώ και λίγο καιρό, και αφού έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια το στίγμα τους στις μεγαλύτερες ροκ μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα νέα τους πεπραγμένα υπό τον τίτλο «…Και Με Τη Νίκη!» στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.

Επιθεώρηση. Χορός τραγούδι, πολιτική σάτιρα με ιστορικές αναδρομές και μία γερή δόση συγκίνησης προς το τέλος είναι η συνταγή που επέλεξε ο Χ. Παπαδημητρίου για τους φετινούς Μπαντα-ρισμένους (Μαριάννα Αβραμάκη, Νεφέλη Ανθοπούλου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Τέλης Ζαχαράκης, Δημήτρης Μορφακίδης, Αγγελική Νοέα, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς) και για το κοινό τους που φέτος με τα φανταχτερά χρώματα στα σκηνικά και τα ρούχα (Μαρία Καβαλιώτη) προκαλούν εντυπώσεις άμα τη εμφανίσει τους από τα πρώτα λεπτά.

Από τον Περικλή και τον… Απόλλωνα, μέχρι τον Παλαιολόγο, την μετεμφυλιακή Αθήνα του 20ου αιώνα και την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη των Ολυμπιακών του 2004, οι Μπαντα-ρισμένοι προσπαθούν να βρουν πιθανώς τη ρίζα του κακού για το σήμερα. Το σίγουρο είναι πως εντοπίζουν πολλές ομοιότητες.

Ακολουθούν τα κλικ, μόλις 15  λεπτά πριν ανέβουν για μία ακόμη φορά στο σανίδι. Χρώματα. Δεν θα μπορούσα να μην επιλέξω να τονίσω αυτή τη μεριά της παράστασης.

Στην προετοιμασία:

Οι πόζες:

Συντελεστές:

Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Χορογραφίες: Θάνος Φερετζέλης
Ενορχήστρωση: Σάκης Λάιος
Φωνητική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Βοηθός σκηνοθέτης: Χρύσα Ζαφειριάδου
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Τατιάνα Νικολαΐδου
Βοηθός χορογράφου: Σταυριάννα Παπαδάκη
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Διανομή: Μαριάννα Αβραμάκη, Νεφέλη Ανθοπούλου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Τέλης Ζαχαράκης, Δημήτρης Μορφακίδης, Αγγελική Νοέα, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Παύλος Θεοδωράκης (κρουστά), Μάριος Μακρής (κιθάρα), Κώστας Μαργαρίτης (πνευστά), Γιώργος Μηλώσης (πλήκτρα), Σωτήρης Πατσαλιάς (μπάσο), Γιώργος Τσέλιος (κιθάρα).

Κείμενο: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)
Φωτογραφίες: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Το Λιθόστρατο της Μ. Τσιμά και… πολύχρωμοι Ταύροι στη Ζώγια

Close