Φωτογραφίες τραβηγμένες σε μέρη όπου κάποιος, κάπου, κάποτε, έχασε τη ζωή του, με την ανατολή ή τη δύση να τυλίγουν νοσταλγικά τη θέα που σε τίποτα πια δε θυμίζει αυτά τα δυστυχή συμβάντα. Ο φωτογράφος Christophe Rihet κλείνει μέσα σε εικόνες αυτά τα τοπία, που μπορεί να έχουν αλλάξει, μπορεί να αναδύουν μια αίσθηση ηρεμίας ή ερημιάς, όμως κάποια στιγμή έγιναν η τελευταίες εικόνες που είδαν ο James Dean, η Grace Kelly, ο Albert Camus και αρκετές ακόμη αγαπημένες προσωπικότητες που χάθηκαν αδίκως.
James Dean, Route 46 California, 30 Σεπτεμβρίου 1955
Ο James οδηγεί τη χαμηλή του Porsche, καθώς από την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται ένα Ford Tudor. Ο ίδιος επιβεβαιώνει τον συνοδηγό του ότι έχουν γίνει ορατοί στον άλλον οδηγό, πράγμα που δε συνέβη ποτέ. Η μετωπική σύγκρουση κοστίζει τη ζωή του Dean ενώ ο συνοδηγός γλιτώνει ανέπαφος.

Grace Kelly, Route de la Turbie, Monaco, 13 Σεπτεμβρίου 1982
Στο δρόμο για το Παρίσι με την κόρη της Στέφανι, οδηγώντας ένα Rover P6 3500, η Grace Kelly ξαφνικά χάνει τον έλεγχο, βγαίνει εκτός πορείας και καταλήγει σε ένα parking 40 μέτρα κάτω από το δρόμο. Η κόρη της επιβιώνει, όμως εκείνη δεν τα καταφέρνει και χάνει τη μάχη με τη ζωή την επόμενη ημέρα.

Marc Bolan, Queen Ride, London, 16 Σεπτεμβρίου 1977
2 εβδομάδες πριν τα 30ά γενέθλιά του, ο Marc ταξιδεύει με τη φίλη του Gloria στο τιμόνι του μωβ Mini 1275 GT. H Gloria χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται με ένα φράχτη που βρισκόταν στην αντίθετα πλευρά του δρόμου. Ο Bolan σκοτώνεται ακαριαία.

Helmut Newton, Marmont Lane, Los Angeles, 23 Ιανουαρίου 2004
Ο διάσημος φωτογράφος Helmut αποχωρεί από το ξενοδοχείο του. Αφού χτυπά με το αυτοκίνητό του έναν διερχόμενο δημοσιογράφο, πέφτει με δύναμη πάνω στον τοίχο του ξενοδοχείου. Καταλήγει λίγες ώρες αργότερα.

Paul Walker, Hercules Street, Valencia, California, 30 Νοεμβρίου 2013
O ηθοποιός του Fast and Furious επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του φίλου του Roger Roda, στη θέση του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο χτυπά έναν φανοστάτη, καταλήγει ανάμεσα σε δύο δρόμους και παίρνει φωτιά. Ο Rodas πεθαίνει ακαριαία, ενώ ο Walker καταλήγει μετά από λίγη ώρα, μέσα στο φλεγόμενο όχημα.

Mary Jo Kopechne, Dike Bridge, Massachusetts, 18 Ιουλίου 1969
Ο Ted Kennedy οδηγεί πάνω στη γέφυρα όταν χάνει τον έλεγχο και το αμάξι πέφτει μέσα στο νερό. Ο ίδιος επιζεί όμως η Mary όχι και παρόλα αυτά, επιστρέφει σπίτι του και καλεί την αστυνομία την επόμενη ημέρα…

Albert Camus, Route Nationale 5, France, 4 Ιανουαρίου 1960
O Γάλλος συγγραφέας Albert Camus και ο φίλος του Michel Gallimard κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο όταν για ανεξήγητους ακόμη λόγους, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω σε ένα δέντρο στην άκρη του δρόμου. Μετά σε ένα δεύτερο. Ο Albert πεθαίνει τη στιγμή εκείνη, ενώ ο Michel 6 ημέρες αργότερα.

Eddie Cohran, Chippenham, Wiltshire, 16 Απριλίου 1960
Ο αμερικανός τραγουδιστής αποχωρεί από μια συναυλία του, μπαίνοντας σε ένα taxi παρέα με την αρραβωνιαστικιά του Sharon Sheeley. O οδηγός χάνει τον έλεγχο, καθώς σκάει ένα λάστιχο του αυτοκινήτου και το όχημα βγαίνει εκτός πορείας ενώ συγκρούεται αλλεπάλληλα με λάμπες  και οτιδήποτε άλλο βρέθηκε στο δρόμο του. Ο Eddie προσπαθεί να προστατεύσει την αγαπημένη του, όμως πετάγεται εκτός αυτοκινήτου και καταλήγει στο αιμόφυρτος στο δρόμο.

 Jayne Mansfield, Highway 90, Slidell, Louisiana, 29 Ιουνίου 1967
Η Mansfield κατευθύνεται προς την Νέα Ορλεάνη σε ένα αυτοκίνητο μαζί με δύο φίλους της και 3 ανήλικα παιδιά. Ένα τρακτέρ σηκώνει σκόνη στην άκρη του δρόμου και εμποδίζει την ορατότητα, ο οδηγός συγκρούεται με το μπροστινό φορτηγό με αποτέλεσμα οι τρεις ενήλικες επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους. Τα παιδιά βγαίνουν από το όχημα ανέγγιχτα.

Jackson Pollock, Springs, New York, 11 Αύγουστος 1956
Ο αλκοολικός ζωγράφος Jackson οδηγεί για άλλη μια φορά το αυτοκίνητό του όντας μεθυσμένος. Δίπλα του κάθεται η ερωμένη του και μια φίλη του στο πίσω κάθισμα. Μετά από μια τρελή πορεία σε μεγάλη ταχύτητα, το αυτοκίνητο συγκρούεται πολλάκις με δέντρα και φράχτες. Ο ίδιος πεθαίνει ακαριαία, το ίδιο και η ερωμένη του.

Πηγή φωτογραφιών: 1

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ζωγραφιές φτιαγμένες στα μέτρα ενός μυρμηγκιού!

Close