Search
Close this search box.
η ζωή του Johnny Cash

10 συναρπαστικά γεγονότα για τον Johnny Cash

Ο Johnny Cash έζησε μια αξιοσημείωτη ζωή, γεμάτη με μια διαφορετική μουσική καριέρα που διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες, περιλαμβάνοντας διάφορα είδη μουσικής. Η κληρονομιά του συνεχίζει να εμπνέει μουσικούς και κοινό, ακόμη και μετά το θάνατό του το 2003. Ωστόσο, πίσω από την εμβληματική εικόνα του ως “Man in Black” κρυβόταν ένα πολύπλοκο άτομο, που χαρακτηριζόταν από αγώνες και παράδοξα.

1. Ο πρώτος Αμερικανός που έμαθε για το θάνατο του Στάλιν: Πριν η μουσική του καριέρα απογειωθεί, ο Johnny Cash υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως χειριστής αναχαιτίσεων Μορς στο Λάντσμπεργκ της Γερμανίας. Σε μια ανατροπή της μοίρας, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που υπέκλεψε την είδηση του θανάτου του Ιωσήφ Στάλιν τον Μάρτιο του 1953, ένα σημαντικό γεγονός κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

2. Εξαιρετικός φαρσέρ: Ο Johnny Cash είχε μια σκανταλιάρικη πλευρά, επιδιδόμενος συχνά σε φάρσες με τους συμπαίκτες του στο συγκρότημα, τον Λούθερ Πέρκινς και τον Μάρσαλ Γκραντ, γνωστούς ως “The Tennessee Two”.

16 αποφθέγματα του Jim Morrison:«Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους»

3. Πίστευε ότι ο θάνατος του αδελφού του ήταν φόνος: Ο τραγικός χαμός του αδελφού του Τζακ σε νεαρή ηλικία επηρέασε βαθιά τον Κας, με αποτέλεσμα να τρέφει υποψίες ότι ο θάνατος του Τζακ σε ατύχημα με επιτραπέζιο πριόνι μπορεί να ήταν σκόπιμος και όχι τυχαίος.

4. Μάχη με τον εθισμό: Καθώς η φήμη του Κας ανέβαινε στα ύψη, το ίδιο συνέβαινε και με τη μάχη του με τον εθισμό στις αμφεταμίνες, τα βαρβιτουρικά και το αλκοόλ. Ο εθισμός του επιβάρυνε τις σχέσεις του και οδήγησε σε πολλαπλές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου ενός διαβόητου περιστατικού που αφορούσε τη λαθρεμπορία ναρκωτικών μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

5. Αντιπαράθεση με μια στρουθοκάμηλο: Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, ο Johnny Cash βρέθηκε σε μια αψιμαχία με μια από τις δικές του στρουθοκαμήλους που ονομαζόταν Γουάλντο στην ιδιοκτησία του στο Τενεσί. Η συνάντηση άφησε τον Κας τραυματισμένο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επανατοποθετήσει το επιθετικό πτηνό σε ζωολογικό κήπο.

6. Συνελήφθη για συλλογή λουλουδιών:
Μια από τις πιο ασυνήθιστες συναντήσεις του Johnny Cash με το νόμο συνέβη όταν συνελήφθη για καταπάτηση, ενώ μάζευε λουλούδια(😉 στο Starkville του Mississippi, μια στιγμή που απαθανατίστηκε στο τραγούδι του “Starkville City Jail”.

7. Επέζησε από μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία: Τα προβλήματα υγείας του Κας περιλάμβαναν ένα 12ήμερο κώμα το 1993 λόγω επιπλοκών από διαβήτη και πνευμονία. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, αψήφησε τις πιθανότητες και συνέχισε να κάνει μουσική για άλλη μια δεκαετία.

8. Θρησκεία: Παρά την ταραχώδη ζωή του, ο Johnny Cash παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική του πίστη και χειροτονήθηκε ιερέας, αντανακλώντας τις βαθιές πνευματικές του πεποιθήσεις.

9. Μια ταραντούλα που πήρε το όνομά του: Σε έναν ιδιόρρυθμο φόρο τιμής, οι επιστήμονες ονόμασαν ένα είδος ταραντούλας, Aphonopema johnnycashi, με το όνομα του Johnny Cash , εμπνευσμένοι από την τοποθεσία του κοντά στη φυλακή Folsom State Prison και το μαύρο χρώμα του που θυμίζει την εμβληματική ενδυμασία του Johnny Cash

10. Χρησιμοποιώντας τη μουσική για την κοινωνία: Ο Johnny Cash χρησιμοποίησε τη φήμη του για να υποστηρίξει διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ιθαγενών Αμερικανών και της μεταρρύθμισης των φυλακών, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής πέρα από την απλή ψυχαγωγία.

John Lennon: «Όταν πήγα σχολείο με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα…»

Φωτογραφία εξωφύλλου

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr