Search
Close this search box.
Χειρόγραφα των Tolkien και CS Lewis (2)

Χειρόγραφα των Tolkien και CS Lewis ανάμεσα σε θησαυρούς που εκτίθενται για το κοινό το 2023

Χειρόγραφα και βιβλία των CS Lewis και JRR Tolkien, δημιουργών των Νάρνια και Μέσης Γης αντίστοιχα, θα είναι για διαθέσιμα για το κοινό.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: 10 κρυφά νοήματα της Μέσης Γης

Η μέχρι πρότινος αδημοσίευτη αλληλογραφία μεταξύ των δύο φίλων, μαζί με άλλα λογοτεχνικά υλικά, αποτελούν μέρος ενός αρχείου από την περιουσία του λογοτεχνικού συμβούλου Walter Hooper. Η συλλογή περιλαμβάνει το προσωπικό αντίγραφο του Lewis του “Prince Caspian”, το σπάνιο πρώιμο βιβλίο “Spirits in Bondage” γραμμένο με το ψευδώνυμο Clive Hamilton και ένα σημειωματάριο που σχετίζεται με το “Boxen”, έναν φανταστικό κόσμο που δημιούργησε ο Lewis στην παιδική του ηλικία. Τα χειρόγραφα του Tolkien σχετίζονται με τις περιπέτειες του Tom Bombadil και το Futhorc: The Runes όπως χρησιμοποιούνται από τον Thorin Oakenshield.

Χειρόγραφα των Tolkien και CS Lewis
The Bodleian Libraries, University of Oxford

Στη βιβλιοθήκη Bodleian και στο Μουσείο Ιστορίας στην Οξφόρδη έχουν διατεθεί αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα. Τα προγράμματα Acceptance in Lieu και Cultural Gifts διευκόλυναν τη δωρεά αντικειμένων αξίας άνω των 52 εκατομμυρίων λιρών στο κράτος μέσω του Συμβουλίου Τεχνών της Αγγλίας φέτος. Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στα άτομα να διευθετήσουν έναν λογαριασμό φόρου κληρονομιάς μεταφέροντας πολιτιστικά σημαντικά αντικείμενα στο κράτος ή δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους του Ηνωμένου Βασιλείου να δωρίσουν έργα σε δημόσια ιδρύματα με αντάλλαγμα μείωση φόρου.

Χειρόγραφα των Tolkien και CS Lewis (1)
The Bodleian Libraries, University of Oxford

10 αποφθέγματα από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr